To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Zakup Cromy -
Zakup Cromy
-
Kolego dobrze sprawdź zanim kupisz. Oglądaj bez zbytniej podniet bo wiem z doświadczenia że idzie się wpakować w niezłe maliny. Ja Przy zakupie mojej Kromki skorzystałem z usług OK-AUTO.PL OGÓLNOPOLSKA SIEĆ EKSPERTÓW SAMOCHODOWYCH
-
-
nie patrz na wozy które kosztują poniżej średniej bo czeka cię niezła skarbonka
-
Polift 2008 rok za 17 tys. Nawet bym nie jechał tego oglądać :)
-
-
Ta granatowa za 16900 to od strony kierowcy była chyba malowana,oglądnij sobie zdjęcia dokładnie, a ta po lifcie to jak koledzy piszą wyżej nie ma co oglądać;-)
-
No, jak będę już na miejscu to podglądnę jak to wygląda.
-
Ta granatowa ma przedni zderzak nie od siebie bo nie ma na nim tej listwy chromowanej co na drzwiach. Wydaje mi się że ten zderzak pochodzi od jakiejś Cromy z roku 2005.
-
Właśnie dla mnie też to jest dziwne. Tym bardziej 2008 rok, to powinna być po FL?
-
To jest Croma przed Fl możesz popatrzeć na środek kierownica, licznik są z przed FL. Zderzak pewnie był rozwalony i ktoś kupił bez chromowych listew i założył. Trzeba ją dobrze by obejrzeć czy coś więcej nie było rozwalone.
-
moja croma z 2006 też nie ma chromowanych listew ;) Nie wszystkie miały
-
Zgadza się że może niemieć tych listew ale u ciebie pewnie nie ma żadnej ani na drzwiach ani na zderzaku, a tu brakuje tylko na przednim zderzaku więc chyba coś jest nie tak. Z tego co mi się wydaje to te listwy były montowane w Cromach przed FL od końca roku 2006.
-
-
Cytat:
Napisał
bartek6622
Właśnie dla mnie też to jest dziwne. Tym bardziej 2008 rok, to powinna być po FL?
To jest 2007 (pewnie pierwsza rejestracja 2008).
pzdr
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
bartek6622
Według VIN to jest wersja EMOTION a nie Business. Produkcja 6/10/2006 (eper) według bazy FIAT pierwsza rejestracja 10/2007.
pzdr
-
Witam.
Nie chciałem zakładać nowego tematu więc odświeżam ten. Swoją drogą ten temat mógłby zostać przyklejony jako temat zbiorczy dla każdego kto planuje zakup Cromy.
Jadę dzisiaj oglądać tą Cromkę:
FIAT CROMA 1.9JTD-150KM KLIMATRONIC-ZAREJESTROWANA (3750162449) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Z tego co wiem, gość wziął ją 1,5 miesiąca temu w rozliczeniu i sprzedaje. Trochę dziwne, że mimo wszystko rejestrował ją na siebie. Być może, któryś z użytkowników już ją oglądał i może coś więcej o niej powiedzieć. Na co zwracać szczególną uwagę przy zakupie Cromy. Oglądać ją będę z ojcem i wujkiem, który od 20 lat pracuje jako mechanik/blacharz. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
-
Mocno zniszczone wnętrze. Ciekawe czy ten przebieg jest prawdziwy. Po oznaczeniu na kluczyku widać, że Croma jeździła jako auto firmowe w Trelleborg AB ;)
-
Patrząc na wnętrze, zakładałbym ze 300tys. przebiegu. Podepnij się z komputerem i zobacz czy nie jest skasowany odometer, może odczytasz rzeczywisty przebieg. Jeżeli przebieg jest rzeczywiście w granicach 200tys. to może być do wymiany na już sprzęgło z dwumasą, może turbo itd. Jedź z kablem i komputerem oraz kimś kto zna silniki fiata.
-
Jak spojrzysz na jego pozostałe aukcje, to dziwnym trafem ma same perełki 6-10 lat z przebiegiem do 180 tys., z super wyposażeniem i większość zarejestrowanych. Albo ma wyjątkowe szczęście zakupu aut z niskim przebiegiem, albo coś tam śmierdzi. Ja kupiłem 3-latka z przebiegiem 150 tys. (przy moim wnętrze z tej aukcji jest mocno zniszczone), nie wierzę w bajki, że ktoś kupuje na Zachodzie diesla w max wyposażeniu, żeby robić 25 tys. rocznie we flocie.
-
wszystko się lepi od plaka, kierownica mocno wytarta, sterowanie szybami wytarte.Na tylnej klapie brak znaczka "Croma". Ogólnie nie wierze w przebieg. Poproś o VIN a na forum ktoś ci go w serwisie fiata sprawdzi.