Dodałem nowy temat,z pytaniem jak wyżej,bo może przydać się nie tylko w mojej sprawie.Czy może ktoś mi napisać do czego służy te małe,czarne, cudeńko wystające ?Załącznik 7292
To jest widok strony w wersji do druku
Dodałem nowy temat,z pytaniem jak wyżej,bo może przydać się nie tylko w mojej sprawie.Czy może ktoś mi napisać do czego służy te małe,czarne, cudeńko wystające ?Załącznik 7292
czujnika otwarcia maski
A jak rozpoznam że ten czujnik działa?
wciśnij go palcem czy się chowa,i czy nie jest zaśniedziały od spodu,czy kabelki do niego idą;-)
nie można go wcisnąć,spryskałem go WD40 i nadal stoi w miejscu,kabelek dochodzi.
On jest wciśnięty więc chwyć za górę (plastik) i pociągnij go w górę ewentualnie możesz popchać od dołu.
No nie jestem pewien czy jest wciśnięty bo w pokrywie silnika mam mały wgniot od tego cycka.
wykręć go,odepnij kabelek i załóż nowy
Alarmowy wyłącznik krańcowy regulowany mosiężny (3009805262) - motoAllegro
Dzięki za szybką akcję:smile:
Witam ponownie,mam pytanie ze strony elektroniki.Podczas jazdy na sekundę wyłączyło mi się całe podświetlenie zegarów przez co wyzerowało mi wszystkie ustawienia w komputerze a nawet zresetowało mi radio,jaka przyczyna?
Sprawdź klemy,może słabo przykręcone.
Myślę że akumulator nie ma nic do tego,przecież podczas jazdy zasila wszystko prądnica a silnik podczas jazdy nie zgasł.
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
To raczej wyglądało jak przysiad przy domowej instalacji,ale zdążyło wszystko zresetować.
Coś pewnie nie łączy.. Były jakieś wstrząsy czy tak na prostej drodze?
Obstawiam luźna kleme, albo luźna mar pojazdu.
Taplniete w notatniku drugiej generacji
Zdarzyło się to tylko raz na zakręcie przy prędkości ok 20km/h,może mrozik kropce nie pasi;-),no i przy niskich temperaturach czasem zdarza się że wspomaganie się wyłącza.Wtedy muszę go zgasić,ponownie uruchomić i wtedy już jest ok.
Wszystko może wskazuje na to że zaczynają Ci się problemy z silniczkiem wspomagania (uszkodzenie lutu na płytce w silniku wspomagania lub zetarte styki w którymś z przekaźników)
Takie moje podejrzenia;-)
A co do pierwszego problemu to może lepiej sprawdzić ta masę
http://fiatklubpolska.pl/punto-ii-46...esetuje-11398/
Witam,czy może ktoś mi napisać,czy to normalne że ładowarka USB włożona w gniazdo zapalniczki gibie się na wszystkie strony?Posiadam punto fl 2005 1.2 8V
Mam pytanie,z przodu silnika jest doczepiona taka aluminiowa osłona,śruby przerdzewiały i trochę słychać telepanie,do czego ta osłona jest przydatna,co by się stało jak by jej nie było?Podejrzewam że był by duży problem odkręcić te śruby bo jest ryzyko że się poukręcają.
To przed czym ta osłona osłania ten kolektor,przecież na przeciwko jest tylko wiatrak chłodnicy?
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
A to teraz rozumiem tylko jak ją zamocować jak śruby zrobiły się w kształcie stożków,i nie ma jak ich złapać,śruby poprzechodziły na wylot przez osłonę i brzęczy przy niskich obrotach,na drut to trochę mało profesjonalnie:)