To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Problem z radiem -
Problem z radiem
Witam!
Stałem się posiadaczem Stilo 1.8 i mam taki problem. Nie było w nim antenki na dachu (sprzedający powiedział, ze ukradli mi w nocy na parkingu) i co za tym idzie radio nie odbierało, ale sprzedający mówił, że z antenką wszystko działało. Kupiłem dziś antenkę (jakiś zamiennik chyba 12zł) i radyjko nie ściąga żadnej stacji. Coś z antenką czy może wcale nie ukradli jej a radyjko nie działało..?
Pozdrawiam!
-
Odp: Problem z radiem
Bardziej radio nie działa. Wyjmij zobacz co kable podłączone z tylu i do anteny na dach czy dochodzi kabel
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
-
Bez anteny też powinno odbierać tylko ew. trochę szumieć, źle ściągać..
-
Rozumiem że dokupiłeś tylko brakującą końcówkę dokręcaną do podstawy anteny? Jeżeli tak to Prawdopodobnie doszło do uszkodzenia Wzmacniacza sygnału który mieści się właśnie w podstawie anteny. Też miałem podobne problemy. Wymieniłem kompletną antenę (podstawa + końcówka) na zamiennik kupiony na allegro za 25zł i wszystko działa jak należy. Trochę zabawy jest żeby wymienić antenę. Zaleca się demontaż podsufitki ale ja podgiąłem ją trochę z tyłu i jakoś dało rady .
-
dokładnie, podczas próby przywłaszczenia sobie antenki mógł się z nią trochę siłować i mogło dojść do uszkodzenia podstawy anteny;-)
Można też wyciągnąć radio i sprawdzić czy w ogóle kabel antenowy jest wpięty do radia
-
No to może być tak jak piszecie z ta antenką..;/ Sprawdzę jutro radyjko - kabelki, a jak nic nie będzie to wymianie całą antenę.
-
Jeżeli mam kaseciaka fabrycznego i chciałbym zmienić na cd to bez różnicy z jakiej wersji stilo będzie to radio?
-
tak ale szukał bym raczej z MP3
-
szczerze to nie wiedziałem, że fabryczne w stilo odtwarzają mp3
-
widziałem kiedyś na allegro jedno radio z mp3 ale cena była konkretna jak za używkę;-)
ciężko będzie znaleźć z mp3;-)
Lepiej kupić zmieniarkę adapter MP3 SD/USB?;-) cena w granicach 300zł
-
Cytat:
Napisał
Dębowy
Witam!
Stałem się posiadaczem Stilo 1.8 i mam taki problem. Nie było w nim antenki na dachu (sprzedający powiedział, ze ukradli mi w nocy na parkingu) i co za tym idzie radio nie odbierało, ale sprzedający mówił, że z antenką wszystko działało. Kupiłem dziś antenkę (jakiś zamiennik chyba 12zł) i radyjko nie ściąga żadnej stacji. Coś z antenką czy może wcale nie ukradli jej a radyjko nie działało..?
Pozdrawiam!
ja obstawiam uszkodzone radio, w tych radiach visteon siadają głowiczki fal radiowych niema sensu tego robic za tą cene kupisz radyjko visteon a co do mp3 to raz widziałem z mp3 na allegro za 400zł zwykłe cd możesz juz wyrwać za 180zł jakby nie miało kodu odezwij sie do mnie rozkoduje ci je za free
-
hej co do MP3 Visteon to moim zdaniem zakup mija się z celem ... bo dorzucisz parę groszy i masz navi CN+ tam też jest MP3 :) kumpel ma Visteona z MP3 i o ile się nie mylę to chciał go na navi wymienić ..:)
-
-
mam stilo 1.8 z 2002r i mam problem z radiem, radio mam w jezyku niemieckim i niemam pojecia jak ustawić stacje radiowe. radio nie chce złapać fali, przy okazji pojawił mi sie bład booth open. domyślam sie ze to gdzieś styki lub kostka, w jakim miejscu znajduje sie ta kostka??? to mi sie stało po deszczu.
-
booth open to jest tylna klapa też to mam czasem trzema mocnije zamknąć krańcówka daje wkość poprostu.
-
Cytat:
Napisał
saldatore90
radio nie chce złapać fali
Kabel antenowy podpięty do radia?