To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Hamulce -
Hamulce
Na wiosnę planuje wymianę tarcz i klocków przód oraz tył. Poproszę o jakieś rady , spostrzeżenia itp. Mam na oku następujący zestaw Tarcze hamulcowe 285mm + klocki PRZÓD Fiat Croma od 2005r. :: MARTEC jeśli chodzi o tył to również ten sam zestaw producentów. Pozdrawiam
-
Ja polecam zestaw ATE, bądź mikoda tarcze plus klocki ferodo
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2, przy użyciu Swype
-
Mikoda + ferodo ;)
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
-
widzę że z górnej półki propozycje poleciały hehe mikoda to tylko nawiercane widzę są:)
-
Cytat:
Napisał
marrr
widzę że z górnej półki propozycje poleciały hehe mikoda to tylko nawiercane widzę są
Mikoda robi różne tarcze - nie bierz nawiercanych bo słyszałem że lubią pęknąć (i to nie tyczy tylko mikody). Pełen katalog na stronie producenta.
-
[QUOTE=marrr;109990]Na wiosnę planuje wymianę tarcz i klocków przód oraz tył. Poproszę o jakieś rady , spostrzeżenia itp. Mam na oku następujący zestaw Tarcze hamulcowe 285mm + klocki PRZÓD Fiat Croma od 2005r. :: MARTEC jeśli chodzi o tył to również ten sam zestaw producentów. PozdrawiaJ
Ja też będę wymieniał tarcze z przodu a w związku z tym mam pytanko jakie tarcze i klocki polecacie?
-
ja wymieniałem komplet przód i tył od Martec-a miesięcznie ok 2tys km wszystko OK hamują nie biją. Nie ma co narzekać optymalna jakość do ceny.
-
Cytat:
Napisał
galka
ja wymieniałem komplet przód i tył od Martec-a miesięcznie ok 2tys km wszystko OK hamują nie biją. Nie ma co narzekać optymalna jakość do ceny.
potwierdzam
-
Potwierdzam, martec i nic więcej nie trzeba - 208 pln z kurierem za tarcze z klockami na tył 😊
-
:smile:za taką reklamę powinniśmy gifty dostać :smile:
-
A co nie dostałeś pasty montażowej? ;)
-
-
Odświeżę temat :) Też mnie czeka wymiana tarcz i klocków z przodu, co obecnie jest polecane ??
-
Ja mam przejechane ponad 110 tyś na komplecie TRW i mam zamiar przejechać jeszcze 20 tyś.
-
Dzięki adamo , brałem TRW pod uwagę, zastanawiam się jeszcze nad TEXTAREM.
-
Rozumiem trudny wybór: TRW czy ATE.
textar, maxgear... nigdy nie biorę pod uwagę, chyba że do taczki lub kosiarki:lol:
-
Jeździłem i na TRW i na ATE. Odkąd pokrzywiły się TRW to już do nich nie wróciłem. Obecnie kolejny komplet ATE. Zaleta TRW - tylne klocki są w komplecie z prowadnicami klocków.
-
Cześć kolego bob96
Ja mam u siebie założone z przodu tarcze firmy textar już leci 3 komplet klocków też textar i żadnych dziwnych objawów typu bicie lub przegrzewanie nie zauważyłem,teraz zmieniłem tarcze z tyłu też na textar + oryginalne klocki, jak na tą chwilę jestem zadowolony z tej firmy,decyzja oczywiście należy do ciebie co założysz.
-
Cytat:
Napisał
Capsel
textar, maxgear... nigdy nie biorę pod uwagę, chyba że do taczki lub kosiarki
Maxgear to tandetna chińszczyzna, ale stawiać na równi z nim Textara, który produkuje części na pierwszy montaż dla Porsche i BMW... :roll:
-
Ostatecznie założyłem zestaw firmy Zimmermann, przedtem były Ferrodo i zrobiłem na nich 85 tyś.