To jest widok strony w wersji do druku
-
Pyrkanie na zimnym. WTF?
1. Witam tak jak w temacie odpalam zimny silnik chwilę idzie normalnie na wyższych obrotach a po około 30sec zaczyna pyrkać ( wyraźnie słychać na wydechu ), do momentu gdy obroty się zmniejszą do normalnych.
Dodam że kilka miesięcy temu świece i kable wymieniane + filtry oprócz paliwa ( niewymienialny ).
2. Lekka dziurka na obudowie filtra powietrza. Ma to jakieś znaczenie do osiągów itp.?
-
Zależy jaka jest ta dziurka, jeśli taka, że zasysa lewe powietrze ma to znaczenie
-
Dziurka jak dziurka ma około 1.5cm wysokości szerokość do 3mm. I jest nad filtrem powietrza co radzicie czym to zatkać czy kupić nowy ale z tego wiem to dekiel ciężko sam dorwie. I jakie ma ta dziurka znaczenie?
-
Zrób zdjęcie w którym miejscu. jak nad filtrem to nie jest jakiś duży problem, tylko bardziej sie będzie syfił filtr.
Jak możesz to nagraj ten dźwięk będziemy wiedzieli lepiej o co kaman;)
-
Ok postaram się na jutro zrobić co trzeba.
A i może mało istotny element gdy pyrka dodam troszkę gazu to przestaje na 2/3 sec i z powrotem pyrka :p
-
Przy jakich dokładnie obrotach pyrka?
-
Nie jestem pewien na bank ale coś w granicach 1.1tys. Gdy schodzi na 800/900 nic się nie dzieje.
-
A zawsze się to dzieje? Niezależnie od pory dnia (pod warunkiem, że jest zimny)? Możliwe, że na kablach WN masz przeskok iskry i stąd pyrkanie. Proponuję późnym wieczorem, jak będzie zimny silnik podnieść maskę i odpalić i popatrzeć na kable.
-
Tak każda pora jaka by to nie była pyrka na zimnym silniku.
-
A nie wypadają Ci jakoś zapłony? Bo to by mogło tak się objawiać takim "pyrkaniem" ;)
-
Filmik dodam dopiero w środę z problemów technicznych ;p A co do wypadania jak sprawdzić?
-
No jak przyłożysz rękę do rury wydechowej (tak aby spaliny waliły Ci w dłoń) to powinieneś poczuć takie przerwy właśnie - pyknięcia..
-
diagnostyka wychwyci wypadanie zapłonów?
-
Cytat:
Napisał
boch
diagnostyka wychwyci wypadanie zapłonów?
Nie sądzę.. Jak któraś świeca nie dopala czy gar to jak ma to wychwycić..
-
ponoć w Oplach taki błąd diagnostyka wyrzuca, stąd byłem ciekaw jak to jest we Fiatach...
-
Powinno chwycić. Mi kiedyś jak cewkę miałem uszkodzoną to wyskoczył błąd. A w samym FiatEcuScan widziałem też taką pozycję. Myślę powinno wychwycić.
-
Jeśli cewka ma przerwę w uzwojeniu pierwotnym to ECU to wykryje przez pomiar rezystancji. Ale uszkodzonego uzwojenia wtórnego bądź kabla WN już raczej nie ;/
-
Cytat:
Napisał
markshall
Ale uszkodzonego uzwojenia wtórnego bądź kabla WN już raczej nie ;/
Też mi się tak wydaje.. To samo z wypadającym zapłonem..
-
no ale komunikaty o wypadających zapłonach chociażby w autach niemieckich są faktem. w skrócie, wypadające zapłony to albo brak iskry, albo brak paliwa, więc albo układ paliwowy (pompa, regulator, wtryskiwacze), albo układ zapłonowy (wtryskiwacze, świece, przewody, cewka) do przeglądu.
-
Filmik z pracy silnika ale oczywiście co by nie było akumulatorek padł w aparacie i pod koniec kilka sekund pyrkania.
PYRKANIE POD KONIEC FILMU
http://www.youtube.com/watch?v=GatRi...ature=youtu.be
PS. Co do dziurki w filtrze powietrza jutro będzie ;p