Witam potrzebuję waszej opinii czy sanki będą pasowały do Bravo z Marea lub Brava ??? I czy muszę uwzględnić rocznik ?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam potrzebuję waszej opinii czy sanki będą pasowały do Bravo z Marea lub Brava ??? I czy muszę uwzględnić rocznik ?
sanki masz wszędzie te same
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Przepraszam za odnawianie tematu ale juz się męcze z naprawą auta. Potrzebna mi kołyska. Diagnoza miała być że wystarczy zwrotnice wymienić dwa tyg bez auta wymienione i dalej koło cofnięte. Tak że pytanie czy kołyska od wszystkich silników BBM jest taka sama?
Pytam bo w okolicy nigdzie nie kupie a nie chce zamawiać z allegro płacić za wymianę i odsyłać w wypadku jakby nie pasowało.
Czy można jakoś prostować sanki/kołyskę? Jak można to jak z kosztami czy jest to opłacalne czy lepiej kupić używaną i prostą?
Sanki są inne chyba dla Marea i fiata HGT bo one mają większy rozstaw osi..
No to już teraz sam nie wiem. Zamówiłem na szrocie bo mieli ładną maree weekend akurat też w jtd, w okolicy nie znalazłem żadnej bravy ani bravo w dieslu. To już sam nie wiem jedni mówią że powinno pasować inni że nie. Jeszcze inni że do benzyny i diesla są takie same..
byrrt, rozstaw osi czy rozstaw kół?
Wszystkie BBM mają ten sam rozstaw osi, a jeśli chodzi Ci o rozstaw kół, to tak jak napisał markshall różnią się wahacze.
Możesz śmiało kupować sanki od każdego BBMa.
Że wahacze inne to wiedziałem, ale właśnie nie byłem pewien czy sanki się lekko nie różnią.. Ale jak nie to ok ;)
Nie tylko kolizja. W zeszłym roku wymieniałem w dwóch Bravach ze względu na korozję. I to co zauważyłem to gniją bardziej od strony kierowcy.
Wymieniam po oględzinach . Pierwsze to Bravo 1.2 chyba z 2002r Tam nie było tak tragicznie ,ale już się sypało i wypadały dziury. Natomiast w drugiej 1.9D z chyba 1999 to już była tragedia . Było tak zgnite ,że po odkręceniu lewego wahacza przednia tuleja dystansowa wypadła wraz z kawałkiem sanek .Nie trzymała się sanek tylko wahacza.
Mam pytanie jeszcze o koszty czy ktoś u siebie wymieniał?
Jak z cenami za wymiane? Czy samemu ciężko wymienić?
Kiedyś wymieniałem w Temperce, robiłem to na najeździe. Czasu nie pamiętam, coś około 5 godzin. Trzeba się przygotować w dobre narzędzia żeby nie uszkodzić łbów śrub. Dobrze też przed wymianą popsikać gwinty. Na forum TTT będzie dokładniejszy opis.