To jest widok strony w wersji do druku
-
Problem z radiem_Bravo
Witam,
Od pewnego czasu mam mały problem ze swoim wbudowanym radio. Chodzi o to, że na wyświetlaczu pokazują się "chińskie znaczki" i musze docisnąć palcem wyświetlacz aby był czytelny. Domyślam się, że gdzieś tam coś nie styka i moje pytanie brzmi jak najprościej wyciągnąć to radio?
Pozdrawiam
-
Radio wyciągamy... wg książki serwisowej trzeba mieć przyrząd w kształcie litery 'U' i włożyć je po obu stronach radia na wysokości ok. 2cm od podstawy radia. Wystarczy mieć dwa płaskie, cienkie nożyki. Wkładamy je po obu stronach i słuchamy.... to znaczy, że na wyczucie i na słuch słuchamy co się dzieje jak wkładamy te nożyki. Powinno być słychać coś w stylu odginania czegoś blaszanego. Wkładamy te nożyki, otwieramy wieko od kaset i wkładamy tam rękę i delikatnie ciągniemy do siebie, z wyczuciem. Radio powinno fajnie, w miarę lekko się wysunąć.
-
Ja zamiast nożyków stosowałem pocięte karty payback:D
-
Hehe ja kiedyś robiłem to na kawałek opakowania z płyty CD :-)
-
Mam taki sam problem - ale obawiam się, że nie uda się go trwale rozwiązać. Wyświetlacz jest do wymiany, ale raczej się takiego nie kupi. Można podkładać w środku jakieś papierki i inne cuda aby był dociśnięty non stop - ale to pomaga tylko na jakiś czas ;/
-
Ja też miałem z tym problem - rozebrałem, poprawiłem luty i od ponad roku mam spokój..
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
-
żeby nie zakładać kolejnego tematu zapytam tutaj - posiadam w swoim aucie radio Blaupunkt. przy okazji każdego wyboju na drodze włącza mi się podświetlanie wyświetlacza. czy to normalne, czy elektryka szaleje?
-
Cytat:
Napisał
boch
czy to normalne, czy elektryka szaleje?
hehe wg. mnie to normalne nie jest ale nie wiem jak zachowuje się te radio ;) trzeba by sprawdzić czy to radio czy coś w aucie - np. wyciągnąć radio, włączyć i potrząchać :P
-
radioodtwarzacz ma zdejmowany panel przedni. mam podejrzenia co do luzów na stykach pomiędzy panelem, a radioodtwarzaczem. może przez to wyświetlacz mruga?
-
Cytat:
Napisał
boch
może przez to wyświetlacz mruga?
nie wykluczone - trzeba sprawdzić ;) usztywnić to i sprawdzić.
-
sprawdziłem sam panel. niby siedzi sztywno, ale po dotknięciu jego jednej strony wyświetlacz momentalnie reaguje mrugnięciem. czyli coś ze stykami.
-
Ze stykami to raz a dwa że mógł się jakiś zimny lut zrobić albo co ;)
-
Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące mojego radio. Chodzi o to, że zapragnąłem podłączyć mp3 lub jakiś inny odtwarzacz do niego. W kieszeni gdzie znajduje się zapalniczka znajduje się kabelek z jackiem pociągnięty przez poprzedniego właściciela. Wydaje mi się że jest on do celów połączenia telefonu z radio ( phone in ) ponieważ po przyciśnięciu guzika src zmieniają się opcję między radio - tape, a AUX nie ma. Czy jest jakaś prosta możliwość przerobienia sobie tego na AUX ?
Pozdro.
-
W dziale download masz
Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
-
Jeżeli jest kabelek to być może poprzedni właściciel dorobił zamiast kasety np.. Albo można też zamiast chyba fal długich ale to mono wtedy jest.
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Jeżeli jest kabelek to być może poprzedni właściciel dorobił zamiast kasety np.. Albo można też zamiast chyba fal długich ale to mono wtedy jest.
Kasety działają normalnie. Po podłączeniu odtwarzacza do radia nic się nie dzieje, spróbuję jeszcze przełączyć na długie fale.
Pozdro.
-
Wyciągnij radio i w ogóle s prawdź czy ten kabel idzie do radia ;-)