To jest widok strony w wersji do druku
-
Karty zniżkowe na paliwo
Klub SEAT IBIZA Polska • Zaloguj
Ktoś czytał temat ? (trzeba sie zalogować)
Wyglada na pospolite ruszenie :) - 3000 kart i mozna dostac rabat 15 groszy na litrze...
Poważnie zastanawiam sie nad przystąpieniem .
Ludzie dołączają klubami - może by klub fiata zamówił większą ilość kart ? Widać że leci to szybko bo maja już prawie 2tyś osób chętnych ...
-
BART_osz weź zbliż temat, bo nie ma chyb sensu, żeby każdy z nas zakładał tam konto co by przeczytać o co chodzi ;)
-
Kolesie zebrali sie i podpisali umowe z LOTOSEM. Umowa jest taka ze klub seata ibizy dostaje karty rabatowe (max moze ich miec 3 tysiace)
i kupujac benzyne na lotosie na paliwo dostaja 15gr rabaru na dzien dobry od pierwszego tankowania. Ile sie "wytankuje" grupowo - taki bedzie rabat - minimum 15gr - moze dojsc do 30gr. Im wiecej ludzi tym latwiej bedzie krecic wysokie limity... . Nie trzeba miec seata ( zapisaly sie juz kilka dużych klubów) zeby dołączyć do tych 3tyś. osob z karta rabatową . Karta kosztuje 15 zł plus 5zł za przesyłkę. Narazie się jeszcze zbierają - lookałem temat na szybko (już 19 stron ) i jest ich na tą chwilę około 2tyś ... zaczęło się 12.2011 więc szybko tych kart ubywa .
-
no tak ale karta jest na jedno tankowanie czy na stałe??
-
Karta na jedno tankowanie nie miala by sensu ( za 15 zł ) :) . Płacisz te 15 zł i karta jest ważna przez 3 lata na nieograniczoną liczbę tankowań .
Przyznaje że myślałem że będzie większe zainteresowanie :) bo jak to poczytałem to pomyślałem że to niezłe wow. Taki shell kosi teraz po 10 punktów z karty za 30 groszy na litrze obniżki - tutaj na dzień dobry ma się 15 gr ( za darmo ) a jak będzie dużo grupa tankowac i przekroczy ( tam w temacie są podane wartości ) jakąś wartość X tyś litrów miesięcznie to może rabat sięgnąć 30 gr.
-
ja byłbym zainteresowany taką kartą:) ale jak to jest przy tankowaniu.??? odliczają???
-
Nie no ja zainteresowany jestem też.. Tyle, że lotosów jest niewiele.. Czy gazu to też dotyczy?
-
O takiej akacji słyszałem i czytałem i 2 lata temu.
Powstaje pytanie odnośnie najczęściej występujących stacjach w naszym regionie.
BP, Shell, Luk, Lotos itp.
No i kolejna rzecz można to zrobić i u nas, lecz na pewno cześć z osób tankuje na BP u siebie w mieście bo uważa że inne stacje mają tzw. syf.
Drudzy tankują na Lotosie, trzeci na innej stacji.
Trzeba zrobić ew. listę orientacyjna kto by chciał i pisać na jakiej stacji tankuje, będzie jakaś podstawa.
-
ja najcześciej bp albo bliska
-
Karty zniżkowe na paliwo
Z racji tego, że powstała prośba o przeniesienie do oddzielnego tematu, przenoszę wszystko co jest o tej karcie.
-
Jak już o stacjach - w tej chwili tankuje na bp bo jestem naiwny i licze na "mini" :lol: .
Ale jak tylko sie promocja skonczy to wracam do shell , lotos . W moim odczuciu BP ma kiepskie paliwo , ale to takie odczucie bo wszsystie stacje i tak mają paliwa z tych samych źródeł ale za zatokę meksykańską są u mnie skreśleni ... .
Mi LOTOS leźy - mam po drodze , paliwo według mnie ok i ceny mają ok ( np bP zawsze pare groszy więcej ) , dlatego opisałem akcję bo wydaje mi się że to dobry deal . Wykładając na karte 15 zł( plus 5 zł przesyłka ) dostajemy na dzień dobry limit 15 gr na litrze. (ta ekipa ma już karty z orlenu z limitem 8gr) .
Limit 15 gr może zostać zwiększony pod warunkiem że miesięcznie będziemy kupować tą rzeszą 3 tyś ludzi ponad 16 tyś litrów - wtedy to będzie już 20gr prz 300 tyś miesięcznie - 30 gr.
Tak luźno gdybając gdyby każdy z 3 tyś użytkowników karty zużył (kupił ) miesięcznie 100litrów to jest 30gr. Jeżeli każdy średnio będzie kupował 50 litrów - będzie 15 gr. Według mnie za 15 zł (+5zł) to jest niezły deal .
W przypadku LPG są tam jakieś ograniczenia ale to do ewentualnego obgadania jak zobaczylibyśmy tutaj w temacie czy będzie większe zainteresowanie... .
Chętnych narazie :
1. BART_osz paliwo ON
2. .....
3. .....
Proszę ewentualnych chętnych o dopisywanie się w kolejnych postach,żeby było wiadomo czy załatwiać coś grupowo czy raczej jak ktoś będzie chciał to samemu inwidualnie.... .
-
Więc ja BP albo shell. Można spróbować coś na innych stacjach popytać.
Chętnych narazie :
1. BART_osz paliwo ON
2. Lukq pliwo ON (BP, Lotos)
-
Również się przyłączam...
1. BART_osz paliwo ON
3. Virusek paliwo Pb95
-
1. BART_osz paliwo ON
3. Virusek paliwo Pb95
4.krtwwl34 paliwo PB95 i lpg(BP,Shel,Bliska,Orlen-lotosu w oklicy niema:/)
-
Dołączył bym się ale nie ma u mnie stacji Lotos,więc raczej to nie ma sensu :roll:
-
Tu tak naprawdę przydałaby się ankieta jakaś.. Tyle, że ja technicznie tego nie ogarniam a jak widzę mizerne zainteresowanie to nie wiem czy w ogóle jest sens ;)
1. BART_osz paliwo ON
3. Virusek paliwo Pb95
5. byrrt paliwo Pb95 w 99% Orlen, wkrótce raczej gaz ;)
-
1. BART_osz paliwo ON
3. Virusek paliwo Pb95
5. byrrt paliwo Pb95 w 99% Orlen, wkrótce raczej gaz
6. dudu$ Paliwo ON - Najczęściej Lukoil, ale zdarza się mi tankować na Orlenie, Bliskiej, Neste, Lotosu niestety brak w okolic
-
Pisałem wczoraj z prośbą o pełniejsze info do Cobretiego - usera z forum ibizy ktory kreci calym interesem - i czekam na odpowiedz - pytałem min. o płatności i zasady przesyłania kart . Będę miał odp - i wkleje tutaj.
Jak ktoś ma wątpliwości to oczywiście nic pod przymusem - ja napewno taką kartę wezmę bo tankuje sporo i dla mnie te 15 zł za kartę zwróci się przez miesiąc. W kwestii gazu są obostrzenia - info poniżej : przeklejami pierwszy post informacyjny z tamtego forum .
User misiaczek 12 pisze:
Karty rabatowe LOTOS*
1. Jakie są korzyści z posiadania karty rabatowej LOTOS?
Wstępne ustalenia z LOTOSem:
Rabat startowy No, Pb 15gr/l przy poziomie 130 000 litrów/miesięcznie.
Rabat na LPG 15 gr ale tylko dla tycz co już zamówili karty nie można wyrobić nowej karty na LPG
Przy poziomie 160 000 litrów/miesiąc - 20 groszy rabatu, przy 300 000 litrów/miesiąc – 30gr.
Ok. 10% rabatu na myjnie, oleje, płyny do spryskiwaczy i inne podobne rzeczy na stacjach, przy wyższych poziomach zużycia do 20%.
Kiedy będą znane ostateczne ustalenia?
Na początku stycznia 2012 ma zostać podpisana umowa i warunki rabatu zostaną opublikowane na forum.
2. Kiedy następuje aktualizacja rabatu?
Co 2-3 miesiące.
3. Jaki jest koszt karty?
Koszt karty to 10 zł + 5 zł wysyłka.
4. Gdzie można zamówić karty?
Klub Seat Ibiza Polska
5. Gdzie znajdują się stacje LOTOS?
Grupa LOTOS S.A.
6. Czy kart rabatowych mogą używać osoby posiadające samochód innej marki niż Seat?
Tak.
7. Czy rabat obowiązywać będzie na wszystkich stacjach (także partnerskich, franczyzowych i patronackich)?
Rabat będzie obowiązywać na wszystkich stacjach LOTOS z programem BIZNES.
8. Czy rabat będzie obejmował również LOTOS Optima?
Tak.
9. Czy będzie ograniczona ilość kart, jeśli tak to do ilu?
Limit kart to 3000.
10. Czy będzie można brać faktury na swoją firmę?
Nie.
11. Ile osób można wpisać na kartę?
Jedna karta – jedno nazwisko na niej. Jednak z karty będą mogły korzystać inne osoby pod warunkiem, że znają kod PIN.
UWAGA
Błędne podanie PIN-u jest traktowane przez system jako próbę użycia karty przez osobę nieuprawnioną, a trzecia próba użycia błędnego kodu PIN, skutkuje trwałą blokadą karty, a karta zostanie pozbawiona rabatu.
12. Czy karty będą przypisane do samochodu z konkretnym numerem rejestracyjnym?
Nie.
13. Czy rabat dotyczy wszystkich paliw m. in. LPG?
Tak.
14. Czy będzie można zbierać punkty w programie Navigator?
Tak, 10 litrów paliwa LOTOS
(przy płatności gotówką lub kartą płatniczą)
40 litrów paliwa LOTOS
(przy płatności kartą paliwową LOTOS Biznes lub inną kartą paliwową akceptowaną przez stację paliw LOTOS)
15 litrów LPG
(przy płatności gotówką lub kartą płatniczą)
45 litrów LPG
(przy płatności kartą paliwową LOTOS Biznes lub inną kartą paliwową akceptowaną przez stację paliw LOTOS)
my jesteśmy podciągnięci pod LOTOS Biznes (choć jeszcze nie mamy odpowiedzi ile konkretnie litrów będzie na 1 punkt)
15. Jaką minimalna ilość paliwa należy tankować ? Czy są jakieś limity w tej kwestii ?
Nie ma żadnych limitów dolnych ani górnych w ilości tankowanego paliwa.
16. Czy koszt przesyłki karty zależy od ilości zamówionych kart?
Ilość kart nie ma znaczenia, koszt jest stały
17. Jaki jest termin ważności kart?
3 lata.
18. Po okresie ważności ewentualna wymiana odbywa się odpłatnie, czy już nie?
Trzeba będzie pokryć koszt wysyłki karty. Czy kolejna karta będzie płatna jeszcze nie wiadomo.
19. Czy to ma działać na zasadzie LOTOS Biznes?
Działa to na zasadzie Lotos Biznes tylko jest to specjalnie zrobiony program dla naszego klubu i dlatego będą wyrobione specjalne karty rabatowe, gdzie podjeżdżasz, tankujesz, podchodzisz, dajesz kartę i płacisz normalnie przy kasie.
20. Czy pieniądze za kartę mamy już wpłacać?
Tak.
21. Zapłaciłem już za kartę z Orlenu, a nawet nie wiem czy jest juz wyrobiona to w przypadku gdyby nie była mogę prosić o kartę z Lotosu zamiast z Orlenu?
Wszyscy którzy nie chcą kart Orlenu a chcą pieniądze przenieść na Lotos
proszę o kontakt z misiaczek12 lub cobreti
NA DZIEN 06.01.2012 zamowione 850 Kart z naszego klubu i 1000 kart z 2 innych klubow!!!
UWAGA
z dniem 3 stycznia opcja przestanie być możliwa ponieważ wszystkie karty biznestank (orlenu) zostaną przesłane do wyrobienia
W związku z licznymi pytaniami: Czemu akcja kart Lotosu kończy się 3 stycznia?
Odpowiadam oficjalnie: Chodzi tu o karty orlenu
za zebranie informacji w całość dziękujemy koledze kamil.f
Tym razem są to kart z pełną obsługą flotową jeśli ktoś weźmie kartę i w ciągu 6 miesięcy nie skorzysta z niej dostani ostrzeżenie później następne 6 miesiące jej nie używa karta zostanie zdezaktywowana
<to oczywiście nie jest pewne ale jeśli będzie więcej chętnych niż kart to po co mamy tracić litry>Warunek będzie dyskutowany na forum w późniejszym czasie
NA WSZYSTKIE KARTY WYDANE PRZEZ NAS BEDZIE MOZLIWOSC TANKOWANI PALIWA I GAZU TAKZE!!!
MAMY JEDYNIE LIMIT 15% CZYLI ok 20-25 tys MIESIECZNIE GAZU DLATEGO ZBIERAMY DEKLARACJE, KTO BEDZIE NA PEWNO TANKOWAL GAZ. DO KONCA ROKU MUSIMY SAMI PILNOWAC SIE Z TANKOWANIEM GAZU BO GDY JUZ ZOSTANIE ZMIENIONY SYSTEM NA NOWY WTEDY BEDZIE AUTOMATYCZNIE WPROWADZONY NA KAZDEJ KARCIE ODDZIELNY RABAT NA PALIWO I ODDZIELNY NA GAZ.
-
odpadam nie ma u mnie w okolicy Lotusa...:/
-
BART_osz miałem na myśli ewentualnie zebranie u nas użytkowników, dogadanie się z grupą Lotos bądź jakąś inną czy BP Shell, czy jeszcze jakąś inną.