To jest widok strony w wersji do druku
-
jaka moc głośników stilo 3d tył?
jak w temacie koledzy ,orientuje się ktoś jak może być moc głośników w stilo 3d tył?planuje kupić taki zestawik Magnat nowe głośniki dystanse Fiat Stilo 3D tył (1923013942) - motoAllegro i nie chcę sie rozczarować.czy może te? Głośniki basowe tweetery dystanse Fiat Stilo Łódź (1979393469) - motoAllegro
-
Magnat, chmm z tym to już miałem wiele lat temu styczność. Co do Sonda to widzę to jakiś nowy twór.
Co do tych magnatów mają 50W RMS, a planujesz to zasilać z radia czy dajesz jakiś piecyk?
Na moje oko taki zestaw wystarczy, chyba, że lubujesz się w naprawdę głośnej muzyce ;)
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
miszko
Magnat, chmm z tym to już miałem wiele lat temu styczność. Co do Sonda to widzę to jakiś nowy twór.
Co do tych magnatów mają 50W RMS, a planujesz to zasilać z radia czy dajesz jakiś piecyk?
Na moje oko taki zestaw wystarczy, chyba, że lubujesz się w naprawdę głośnej muzyce ;)
tylko zasilanie z fabrycznego radia cd fiata visteon,plus tuba magnata bez wzmachola jest wrzucona.jeszcze taki zestaw mam na oku Hertz DCX 165 nowe głośniki dystanse Fiat Stilo (1973864604) - motoAllegro hertz 60wat w rms.co do fabrycznych gł mają bardzo małe magnesy a grają dość ciekawie czysto i głośnoZałącznik 1856.porównywałem fabr. nagłośnienie w brava,peugocie 307,astrze 2 i stilo duzo lepiej gra a radio ma zaledwie 4x35wat.
-
Polecam jakiś odseparowany zestaw Hertza, jak pisałeś, tylko uważaj na podróbki.
Jeśli chodzi o magnata to też pewna firma.
Piecyk by się jakiś przydał, wszystko ładnie by zagrało
-
Cytat:
Napisał
lukq
Polecam jakiś odseparowany zestaw Hertza, jak pisałeś, tylko uważaj na podróbki.
Jeśli chodzi o magnata to też pewna firma.
Piecyk by się jakiś przydał, wszystko ładnie by zagrało
no właśnie ten hertz i magnat nie są odseparowane sopran na słupku mają.hertz 60W w RMS a magnat 50W w RMS.KORCI MNIE TEN HERTZ a co do pieca to pomyslimy ale najpierw rozrząd musze zmienic dochodzi 50tys od wymiany.
-
Tylko uważaj na Hertza na allegro, jest podobno bardzo dużo podróbek.
Proponowałbym zakup w autoryzowanym salonie Audio.
Zestawy są odseparowane lecz wtedy nie dedykowane.
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
lukq
Tylko uważaj na Hertza na allegro, jest podobno bardzo dużo podróbek.
Proponowałbym zakup w autoryzowanym salonie Audio.
Zestawy są odseparowane lecz wtedy nie dedykowane.
ok dzięki Lukq .juz zaryzykowałek i zamówiłem tego hertza,w pon lub wtorek ma być po zamontowaniu dam znać jak grają czy były warte ceny.mam jeszcze tube magnata 400w bez wzmacniacza i tak myślałem zamontować takiego monobloka do niej MOCNY monoblock __ VK810 300W _ mini jack/rca W-WA (1980256102) - Aukcje internetowe Allegro tylko jest mały problem cd stilo visteon nie ma wyjścia na wzmachol. niby taki kabel musze kupić Załącznik 1901 na allegro niemoge tego znaleść juz znalazłem taki sie nada?http://allegro.pl/wejscie-aux-mini-i...958943138.html
-
Tym kablem o ile dobrze widzę wpinasz się w wyjście głośników i przetwarzasz sygnał na końcówki RCA, możesz to też samu zrobić, kawałek kabla i dwie końcówki RCA, oraz wejście do radia, ze szrotu, bądź elektronicznego sklepu.
Na temat monobloku nie wypowiadam się, bo nie miałem z tym sprzętem styczności.
-
Cytat:
Napisał
lukq
Tym kablem o ile dobrze widzę wpinasz się w wyjście głośników i przetwarzasz sygnał na końcówki RCA, możesz to też samu zrobić, kawałek kabla i dwie końcówki RCA, oraz wejście do radia, ze szrotu, bądź elektronicznego sklepu.
Na temat monobloku nie wypowiadam się, bo nie miałem z tym sprzętem styczności.
co do monobloka to znajomy wstawił sobie do skrzyni basowej gł ma srednice ok 38 cm i Ci powiem ze za ta kase daje rade , a z tym podpieciem rca musze sie odezwac do kolegi staniol504 widziałem ze on cos tam podpinał pod cd stilo
-
6 załącznik(i)
głośniki doszły po miesiący dziś montowane z małą pomocą LUKQa wygląda to takZałącznik 2106Załącznik 2107Załącznik 2108Załącznik 2109Załącznik 2110Załącznik 2111 naklejki jeszcze dorzucili.
-
Pokaż to jeszcze jak będzie już zabudowane ;)
-
Dałeś radę, cieszę się bardzo :P Na pewno będziesz zadowolony, tylko ja bym pokusił się o wygłuszenie.
-
Cytat:
Napisał
lukq
Dałeś radę, cieszę się bardzo :P Na pewno będziesz zadowolony, tylko ja bym pokusił się o wygłuszenie.
no właśnie załowałem ze nie zamówiłem sobie maty wygłuszającej przy jednym rozebraniu tapicerki bym zrobił,ale mata bedzie na pewno.
-
3 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Jelcyn
Pokaż to jeszcze jak będzie już zabudowane ;)
takie cosik Załącznik 2121Załącznik 2122Załącznik 2123
-
Witam!
pozwolę sobie tutaj zapytać:
chodzi mi również o głośniki do tyłu tak jak wyżej ale ja mam głośniki HERTZA 6x9 jajka
głośniki HERTZ DCX 690 - ra. JBL -tweteery -kable (2060825709) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
pytanie do Was koledzy...
chciałbym je zamontować w tylnych boczkach. boczki mają odpowiednio wielką kratkę i nie powinno był kłopotu ale pytanie...
czy jest szansa zamontować je w odpowiedni dobry sposób?
pozdrawiam
-
poszukaj dystansów, przejściówek z płyty mdf.
-
lub poprostu plastikowych dystansów:)
-
Pioneer81 mam pytanko. Czy boczki trzymają się na jakiś śrubach czy tylko na zapinkach? Jak Ci się sprawują głośniki. Mógł byś też podać model.
Pozdrawiam.
-
Cytat:
Napisał
Bączek
Pioneer81 mam pytanko. Czy boczki trzymają się na jakiś śrubach czy tylko na zapinkach? Jak Ci się sprawują głośniki. Mógł byś też podać model.
Pozdrawiam.
śruby masz tylko za siedzeniem(3śrubki i jedna śruba mocująca pasy)reszta na zatrzaski no i siedzenie musisz zdemontować oparcie moze zostac