To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
HGT Black Ink -
6 załącznik(i)
HGT Black Ink
Witam! Jestem tu nowy i też postanowiłem pochwalić się swoim autkiem zakupionym niedawno.
Marka: Fiat
Model: Bravo
Silnik: 2.0 20V 154KM
Co jest zrobione?
- Wałki rozrządu od Fiata Coupe Turbo
- Kolektor wydechowy od VIS'a
- Fele Enzo 15"
- Soczewki
- Wydech robiony pod silnik (firma MGmotorsport)
- Dokładki do tylnego zderzaka
- Przyciemnione szyby
Próbka głosu:
http://www.youtube.com/watch?v=4w5ltt33ypk
I nocna przejażdżka:
http://www.youtube.com/watch?v=8vDATllgbTQ
-
jak ty tak jeździsz to szybko wałki wytrzesz :D
ogólnie autko całkiem całkiem. daj trochę zdjęć środka
-
1 załącznik(i)
Autko w środku niczym nie różni się od seryjnej HGT :)
Mam jeszcze jedną ciekawą fotkę :D
A co do wałków :P Taka jazda jest tylko pokazowa :)
-
Byś się poduszkami zajął a nie tu wałki wymieniasz ;)
Fajna furka byle tylko byś nie przesadził z "tuningiem"..
Pozdrawiam
-
Gang tego motoru mi się szczególnie podoba. Na zlocie była Marysia z tym motorem i dźwięk ładny miała.
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Byś się poduszkami zajął a nie tu wałki wymieniasz
Poduchy to kwestia skasowania błędu, bo usterka została naprawiona :) Przerwana taśma.
-
Skasowania nie skasowania - gdybyś teraz <odpukać> gdzieś puknął to jasie się nie otworzą..
-
Otworzą się, wszystko jest sprawne, jedynie świeci się kontrolka, załatwię to jak najszybciej
-
Cytat:
Napisał
Sylwaz
Otworzą się, wszystko jest sprawne,
Mylisz się - jeżeli pali się kontrolka poduszki się nie otworzą. Niesprawny system się dezaktywuje aby w razie co nie narobić więcej krzywdy niż pożytku. Jestem tego 100% pewien.
Pozdrawiam
---------- Post dodany o 19:56 ---------- Poprzedni post dodany był o 19:55 ----------
Tylko nie mów, że system jest sprawny ;) Fizycznie jest ale w pamięci sterownika jest błąd i do momentu jego wykasowania poduszki są nieaktywne.
W prawdzie w BBMie z prędkości 150km/h to i tak by nic Ci nie pomogła no ale ;)
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Tylko nie mów, że system jest sprawny Fizycznie jest ale w pamięci sterownika jest błąd i do momentu jego wykasowania poduszki są nieaktywne.
święta prawda.
a co do walków to wymiana na te od coupe nie wiele ci dala bo one wcale nie są lepsze :D
niestety motory 2.0 lubią zjadać walki :D
-
Cytat:
Napisał
seth
a co do walków to wymiana na te od coupe nie wiele ci dala bo one wcale nie są lepsze
Wznios krzywki jest wyższy niż w silnikach bez doładowania dzięki temu HGT'a zbiera się z niższego pułapu :P
-
no może i tak. ale ja chyba bym tak nie katował silnika. no oczywiście mam nadzieje że wszystko długo pojeździ.
-
Autko śmiga na Motulu, więc i ja mam nadzieję, że mody pozwolą się długo cieszyć z jazdy tym potworem :) No ale powiem, że przez sam wydech spalanie w moim aucie jest kosmiczne!
-
Cytat:
Napisał
Sylwaz
No ale powiem, że przez sam wydech spalanie w moim aucie jest kosmiczne!
Jak się notorycznie zamyka licznik to trudno, żeby było umiarkowane :lol:
-
W HGT chyba nigdy nie bęzie umiarkowanego spalania. Poza tym, nie zamykam licznika notorycznie z bardzo prostej przyczyny - na pomorzu nie ma gdzie.
Zastanawiam się czy kombinować coś ze stożkiem, ale boje się, że wtedy spalanie przekroczy moje najśmielsze oczekiwania.
-
Furka ładna. Stożek, będziesz miał głośniej lepszą kulturę pracy jeśli zrobisz zimny dolot. Spalanie nie powinno wzrosnąć.
-
Chyba najlepiej będzie jakpokombinuję ze stożkiem jeszcze zanim go zakupię. Wyczaję jakiegoś znjomka z odpowiednim filtrem i podziałamy. Wynikami podzielę się na forum jak tylko uda się coś ustalić.
-
Simota wydała fajną obudowę z Carbonu, która bardzo dobrze odseparowuje ciepło od silnika. Wchodząc na stronę simoty możesz zobaczyć co i jak.
Kolega ma to w Preludzie i powiem Tobie, że pięknie to się sprawuje.
-
Dzisiaj została wymieniona chłodnica klimatyzacji i autko dostało nowy płyn chłodniczy, już zimowy (do -33) :) Po 10tym nabiję klimę, i w końcu wygaszę poduchy.
-
A chłodnica nowa czy używana? Ile mniej więcej dałeś? Drogi biznes?