Witam
posiadam Bravo 1.9 TD100 mam pytanie jak sie mi włancza wentylator od chłodzenia chłodnicy to chodzi chyba na full jest jakas jego regulacja powinien tak odrazu statrowac na 100% bo slyszalem ze powinien plynnie sie rozpędzac ?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam
posiadam Bravo 1.9 TD100 mam pytanie jak sie mi włancza wentylator od chłodzenia chłodnicy to chodzi chyba na full jest jakas jego regulacja powinien tak odrazu statrowac na 100% bo slyszalem ze powinien plynnie sie rozpędzac ?
Wentylator ma 2 biegi. Rozpędza się może z sekundę, albo i 2 dwie.
U Mnie w benzynie 1 bieg wlacza sie przy polowie wskaznika a 2 bieg przy kresce powyzej polowy .
bubuu77, prawdidlowo.
a jak to mozna sprawdzic czy on chodzi na 1 biegu czy na 2 ? cos wypiąc czy cos ? bo jak sie włancza to sadze ze chodzi na full a włancza sie tak delikatnie po polowie wskaznika
A klima jak sie do tego ma ? bo tez włączy sie na chwile wentylator ze obroty deliktanie spadna i za chwile sie wyłączy
Za włączanie się wentylatora, na każdy kolejny jak i pierwszy bieg odpowiada czujnik temp. na chłodnicy.
lukq, Dziex za info ;-) U Mnie jak siedze w srodku samochodu to nie slysze kiedy zalacza sie 1 bieg pracy wentylatora obroty tez nie skacza.czekam az wskaznik od temp bedzie w polowie otwieram maske i czekam az wlaczy sie wiatrak mozna patrzec tez na wiatrak (bardzo cicho u Mnie pracuje na 1 biegu) a na drugim biegu to juz nie ma problemu zeby uslyszec ze pracuje :-)
a jesli ten czujnik bedzie padniety to bedzie sie wentylator wtedy włączać na max ? tylko czunik reguluje obroty silnika ? czy jakies inne sterowanie na chłodnicy ? bo widze jakies kable tranzystor czy cos takiego na dole chłodnicy ktore kable własnie ida do silnika wentylatora?
wszystko jast wazne kable ,przekazniki.jak u Mnie byl padniety ten czujnik ktory jest w chlodnicy to wlaczal sie tylko drugi bieg pracy wentylatora i w rezultacie zaczynal sie grzac samochod tzn wskazowka dochodzila na max.po jego wymianie jest o.k
u mnie dochodzi tak do polowy i ciut wiecej i sie włącza tylko własnie nie słychac zeby jakies przeskoki obrotów były tylko idzie chyba na max a skoro sa 2 biegi to jakos to chce naprawic :)
damian150, to sa dwa osobne biegi (predkosci) przy polowie wskaznika wlacza sie wpierw pierwszy i moze to robic tak kilka razy jezeli ta pierwsza szybkosc juz nie wystarcza to temperatura na wskazniku (u Mnie) rosnie kreske ponad polowe i wtedy zalacza sie juz drugi bieg (ten szybszy i glosniejszy) w celu odpowiedniego schlodzenia plynu zeby sie samochod nie zagrzal.
Pierwszy bieg łatwo sprawdzić. Gdy włączysz klimę powinien wentylator wystartować na 1 biegu. Ewentualnie jeżeli masz możliwość spięcia silnika z Fiat Ecu Scan, podłącz go i przejdź do zakładki testów. Tam można wykonać test 1 i 2 biegu.
Jeśli chcesz sprawdzić czy wentylator działa to możesz podłączyć go na krótko do akumulatora.
tak własnie tez próbowalem ale sie nie załączył takze cos jest nie tak wentylator ogolnie działa tylko pewnie na 2 bieguCytat:
Napisał miszko
Tak jest uszkodzony. znajdź gdzieś na szrocie.Cytat:
Napisał damian150
uszkodzony wentylatora ?czy raczej jakis czujnik co odpowiada za obroty wentylatora ? sprecyzuj dokładnie ktory czujnik
zacznij od sprawdzenia wentylatora przez podłączenie na krótko, następnie sprawdź czujnik, który znajduje się w chłodnicy i odpowiada za włączania się wentylatora przy osiągnięciu odpowiedniej temperatury.