Dowód rejestracyjny - zostawiać czy zabierać ze sobą?
Witajcie,
Mam do Was takie dość nietypowe pytanko, otóż spotkałem się z różnymi poglądami na poniższy temat i chciałbym je raz na zawsze rozwiać.
Przejdźmy do sedna: (:) )
Czy można zostawiać dowód rejestracyjny na stałe w samochodzie wraz z polisą AC i OC? Co w takim wypadku z kradzieżą? Ubezpieczalnia nie doczepi się do tego? Jest to w ogóle jakoś regulowane przepisami, że np dowód rej. powinien posiadać kierowca przy sobie czy jak?
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Dominik
Re: Dowód rejestracyjny - zostawiać czy zabierać ze sobą?
Cytat:
Napisał Oman
Witajcie,
Mam do Was takie dość nietypowe pytanko, otóż spotkałem się z różnymi poglądami na poniższy temat i chciałbym je raz na zawsze rozwiać.
Przejdźmy do sedna: (:) )
Czy można zostawiać dowód rejestracyjny na stałe w samochodzie wraz z polisą AC i OC? Co w takim wypadku z kradzieżą? Ubezpieczalnia nie doczepi się do tego? Jest to w ogóle jakoś regulowane przepisami, że np dowód rej. powinien posiadać kierowca przy sobie czy jak?
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Dominik
Jak by ktoś ukradł CI auto i w środku by był dowód rejestracyjny oraz polisa to bardzo prawdopodobne o ile wręcz pewne jest to, że nie wypłacą Ci kasy. Powinno być to opisane w OWU Twojego ubezpieczyciela ;D