Witam. Mam ducato rok 2020r z adblu. Mam problem z ducato. Mam kod błędu p025b13 niestety nie mam rozpiski do tego błędu i niewiem co z tym autem zrobić
To jest widok strony w wersji do druku
Witam. Mam ducato rok 2020r z adblu. Mam problem z ducato. Mam kod błędu p025b13 niestety nie mam rozpiski do tego błędu i niewiem co z tym autem zrobić
Jakim programem skanujesz?
Z reguły, masz opis błędu co oznacza i gdzie ewentualnie szukać problemu.
Alfaobd. Mes. Autel. I gdzieś jeszcze gościu był i też nie było opisu do tego błędu. A świeci się check i start stop niedostępny
Coś z wałkami rozrządu, na początek sprawdź czujnik położenia...
Wychodzi na regulator cisnienia w pompie CR lub cos z wtryskami. Jakiegos badziewia nie wlales? Do kumatego serwisu fiata podjedz ,co umieją obslugiwać" witecha2" Trza zobaczyc parametry cisnienia paliwa, stopien zapchania dpf-a. Instalację na czujnku regulatora zobacz.Nie zaszkodzi wyciągnąc paliwo ze zbiornika i wlac inne.
2020r. i już po gwarancji ?? 8| :roll:
Zobaczę do tych czujników. Gwarancji nie ma bo to auto jest po opaleniu środka. I została przedłużona rama i jest zrobiona laweta z niego.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Parametry sa dobre od ciśnienia paliwa i Dpf. Ale dpf i tak wypalałem serwisowo.
A więc tak mam błąd od pompy paliwa. Pompa w baku chodzi cały czas. Jest czujnik od ciśnienia paliwa na przewodzie przy filtrze paliwa. Odepnę go zrobi inny błąd. Instalacja jest ok. Przekaźniki też zostały zmienione
Pisalem,ze jest problem z paliwem...Czujniki walka nie mają z tym nic wspolnego. Idzie w w tryb awaryjny i odcina S#S, to normalne zachowanie. Po tym "pozarze" nie masz jakiegos obejscia czujnika zderzeniowego , co odcina pompe paliwa. Albo b. kumaty elektronik lub ogarniety serwis fiata ,co umie dzialac na programie Witech2. Moze wystarczy zrobic aktualizacje sterownika. adblue maz na "chodzie" ,czy wsadziles emulator?:smile:
Wszystkojest git za adblu. Mocy on nie odcina tylko cały czas się świeci check i start stop niedostępny
.... wiem ale nie powiem.Lepiej na forum wypiąć :dupa:
To masz rózgę od Mikolaja...:popupie::Phaha
Post pisałem oczywiście w przenośni :) Ale zawsze mnie denerwują osoby co chcą coś naprawić przy pomocy forum,napiszą jeden no może dwa posty otrzymają odpowiedzi od kolegów i potem cisza ! Nie wiesz czy udało im się naprawić czy nie a może ..... ?
Dlatego apeluje do adminów forum aby trochę pozmieniać zasady.
A mianowicie "nowi" by otrzymać pomoc z forum musieli by mieć przynajmniej 5 wnoszących coś dla forum postów ? Pewnie było by mniej tych z dwoma , trzema postami ale prestiż działu z pewnością by się podniósł ? :cool:
Niektorych tematow nie ogarniesz przez neta, choc dasz rozpiske na tacy. Tu nasz kol. "Gawlik" nie ugryzie tego za sku...Moze byc zupelnie pierdułka lub b. powazny temat i kosztowny...bo glownie o to biega. Tu w innym dziale kolega sam chcial wymieniac swiece zarową w tipo 1,6 jtd ,bodajze.Jak mu nagadal "znajomy" mechanik, ze moze urwac tak nabral wody w usta...Powiem Ci,siedze zawodowo w tych zlomach i stwierdzam ,ze coraz większa hu...a, ,zdrowia.:drinkers: