Gaśnie zaraz po odpaleniu 1.4 16v 95km
Cztery dni temu miałem taki przypadek,że przy odpalaniu auto zaraz gasło.Tak 5 razy z rzędu.Załapało jak trzymałem wciśnięty pedał gazu.Od tamtej pory już się nie powtórzyło,odpala od strzału.Przypadek,czy wczesny objaw jakieś usterki?Przejechane 18 tyś. na benzynie bez żadnego lpg.Żadnego czeka nie wywaliło.
Tipo 1.4 95KM gaśnie zaraz po odpaleniu
Cytat:
Napisał
sg76
Cztery dni temu miałem taki przypadek,że przy odpalaniu auto zaraz gasło.Tak 5 razy z rzędu.Załapało jak trzymałem wciśnięty pedał gazu.Od tamtej pory już się nie powtórzyło,odpala od strzału.Przypadek,czy wczesny objaw jakieś usterki?Przejechane 18 tyś. na benzynie bez żadnego lpg.Żadnego czeka nie wywaliło.
Mam podobny przypadek. Moje tipo posiada LPG Tartalinii. Coraz częściej zdarza się że po odpaleniu gaśnie po 1 sekundzie. I tak powtarza się. Za którymś razem załapie. Czy macie albo mieliście taki przypadek i usterka została namierzona. Wczoraj byłem w serwisie gazowym. Ustawiona została mieszanka na lpg. Ale zajechalem do domu i wieczorem usterka się powtórzyła ponownie.
Proszę o jakiekolwiek informacje na ten temat.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
rafpiotrow
Mam podobny przypadek. Moje tipo posiada LPG Tartalinii. 2017 rok. Przebieg 46tys. Coraz częściej zdarza się że po odpaleniu gaśnie po 1 sekundzie. I tak powtarza się. Za którymś razem załapie. Czy macie albo mieliście taki przypadek i usterka została namierzona. Wczoraj byłem w serwisie gazowym. Ustawiona została mieszanka na lpg. Ale zajechalem do domu i wieczorem usterka się powtórzyła ponownie.
Proszę o jakiekolwiek informacje na ten temat.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Czy od tamtego czasu powtórzyła Ci się ta usterka? Moje tipo ma 45tys przebiegu i instalacje lpg. Z tego co widzę to zdarza się to również bez instalacji LPG. To jakaś typowa usterka w Tipo.