podłączenie gniazda zapalniczki za schowkiem
cześć, chciał bym podłączyć gniazdo zapalniczki za schowkiem po stronie pasażera (tam gdzie jest filtr kabinowy) lub ostatecznie po stronie kierowcy w przestrzeni z bezpiecznikami. Kupiłem gniazdo z dwoma kablami, czerwonym i czarnym.
ASO Fiata w Stalowej Woli klęknęło przy tym trywialnym temacie i stwierdzili że oni tego nie zrobią (nie nie żartuję) wcześniej stwierdzili że nie potrafią/nie wiedzą jak wymienić żarówkę w podświetleniu nawiewów (tak tutaj też nie żartuję)
Problem jest taki - że ja się kompletnie na tym nie znam (jak widzę nie tylko ja) i potrzebuję łopatologicznego opisu, zdjęć, co gdzie podpiąć. Operuję lutownicą nie raz kabelki lutowałem ale nie jestem elektronikiem więc jakiż żargon o impedancjach, bezpiecznikach itp będzie dla mnie ciężkostrawny. Chciał bym jakiejś wskazówki gdzie konkretnie muszą wpiąć kabel czarny i czerwony. najlepiej posłużyć się jakąś złodziejką, nie wiem, coś żeby nie ciąć kabli oryginalnych.
Uchwyt chcę umieścić zaraz koło lewego słupka obok kierownicy. Muszę więc zdemontować słupek oraz jakoś zdemontować boczną ściankę deski rozdzielczej (ten element który zasłaniają drzwi po ich zamknięciu) i wprowadzić kabel do wewnątrz deski.
Na razie największym wyzwaniem jest dla mnie poprawne podłączenie kabli z gniazda zapalniczki.
Pomocy bo na serwis Fiata w Stalowej Woli nie ma co liczyć.