Wiem, że temat już był poruszany wielokrotnie, ale nie mogę znaleźć jak ktoś już opisywał, gdzie najlepiej podłączyć oświetlenie lub gdzie jest podłączony przewód oryginalny, mam materiały tylko nie wiem do czego się najlepiej wpiąć
To jest widok strony w wersji do druku
Wiem, że temat już był poruszany wielokrotnie, ale nie mogę znaleźć jak ktoś już opisywał, gdzie najlepiej podłączyć oświetlenie lub gdzie jest podłączony przewód oryginalny, mam materiały tylko nie wiem do czego się najlepiej wpiąć
Do body (JackTheNight podawał gdzieś pin) lub do lampki w podsufitce IMHO łatwiej i bezpieczniej). Lampka jest z tego samego obwodu który ma to do siebie że po 20 < minutach poboru się wyłącza chroniąc aku.
Ja mam i lampkę i ten wyłącznik, tu niektórzy pisali, że mają okablowanie gotowe w moim nie ma
U mnie w wersji Lounge było okablowanie więc dokupiłem kompletny schowek za 50zł i przełożyłem do swego lamkę i wyłącznik.
Za klapą schowka pasażera były ze sobą dwie sklejone taśmą wtyczki. Jedna biała do lampki a druga niebieska do włącznika.
U siebie zdejmowałem schowek w celu oklejenia go miękką taśmą - wykładziną żeby na tym twardym plastiku nic mi nie latało , i powiem szczerze nic nie widziałem (żadnych wiązek do schowka ).
Namiaru nie mam bo to jakieś stare zapasy z roboty , zrobię przy okazji zdjęcie tej taśmy i jak Ci się pomysł spodoba to może coś dobierzesz . Ale tak na poważnie to czym byś nie okleił to jest lepiej niż dźwięk latających kluczy po schowku :lol:
Mało tego że schowków jest i tak mało to jeszcze w sedanie był taki malutki pod przyciskami świateł z lewej strony , w SW już go nie ma . Czym dłuższa produkcja tym większe oszczędności :redface:
No ale miejsce pod panelem klimatyzacji to już ładnie przemyślane - wejdzie telefon, portfel i parę gratów.
A tego zawsze brakowało.
Z tego wszystkiego w samym schowku jeździ tylko ładowarka i parę kabli - reszta pod ręką.