To jest widok strony w wersji do druku
-
Wyskakujący bagnet
Witam
Ostatnio miałem ciekawe zdarzenie. Podczas tych kilku mroźnych dni jechałem do znajomego aby mu pomoc w odpaleniu auta. Ako miał słabe wiec podłączyłem przez kable jego ako z moim.
Po podniesieniu maski moim oczom okazał się ciekawy widok mianowicie wyskoczył bagnet oraz wokół rozchlapał się olej.
Pytanie do was co mogło być tego przyczyna ??? Szukając w necie trafiłem że to może być winna zapchana odma. Czy ten silnik a mam 1.4 t-jet to ustrojstwo posiada ?? Co doradzacie ?
-
Oczywiście ze ma i czym prędzej się nią zainteresuj
Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka
-
Poczytać o czyszczeniu odmy na forum alfaholicy
-
Odma a dokładniej separator odmy, dużo w okresie zimowych pokonujesz krótkich odcinków na niedogrzanym silniku?
-
Odma zamarzła :-) albo się zapchała :-)
-
Cytat:
Napisał
marx30
Poczytać o czyszczeniu odmy na forum alfaholicy
są fotki ,ale przydałoby się dać je u nas -gdyby ktoś robił to . Membrany lubią pękać i może warto zobaczyć ,czy takową można w ciemno zakupić . Koszt wedle tego co widzę to 50 zł ,chyba ,że ktoś ma link gdzie taniej lub coś pasującego
-
-
1,4 95km odma jest ale nie zamarza ani sie nie zapycha
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
steyr
Odma a dokładniej separator odmy, dużo w okresie zimowych pokonujesz krótkich odcinków na niedogrzanym silniku?
Żona dojezdzala do pracy 12km. A tak w koło komina.
Wczoraj zdemontowalem. Bylo troche syfu w srodku oraz wody. Wyczyscilem, wyplukalem i mam nadzieję że będzie spokój.
Załącznik 39626
-
Witam Pablo. Jak zdemontowałeś wąż na rysunku z prawej. Jest na zwykłą opaskę
-
Proszę o potwierdzenie, że sprężyna jest pod membraną. Po otwarciu wszystko wyskoczyło. Wyczyściłem i teraz muszę być pewny jak to złożyć.
-
1 załącznik(i)
Sprężyna-membrana-pokrywka.....
Załącznik 39686
-
To będzie szczelne? Na zdjęciach widać, że krawędź jest podziobana.
-
Zdjęcie poglądowe z netu...pytał czech 22 o kolejność montażu....
-
Serdeczne dzięki. To się nazywa szybka i konkretna odpowiedż