Witam powoli wychodzę z lampy D1S, czy możesz mi polecić jakieś zamienniki?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam powoli wychodzę z lampy D1S, czy możesz mi polecić jakieś zamienniki?
What would you like to do?
Replace the xenon lamp with a halogen lamp ?
Are you looking for a good quality D1S bulb?
Potrzebuję jakiejś rekomendacji co do marki D1S i jaką jasność i takie
Zakup markowych D1S .. np w salonie Skody ;-)
Jest bardzo dużo podróbek złej jakości :!:
Ja używałem D1S M-TECH PREMIUM +30%
Światło porównywalne.
Niższa cena niż oryginały, niższa trwałość.
Teraz kupiłem oryginały.
Cześć . Zakupiłem nowe palniki D1S marki bosma. Po wymianie xenon świeci w kolorze lekko zielonym. Zastanawiam się czy to nie są podróbki? Używał ktoś z Was tych palników? W internetach są testy z magnesem. Tylko czy one tyczą się wszystkich marek? Moje na magnes nie reagują.Załącznik 39847Załącznik 39848Załącznik 39849
Wysłane z mojego LM-Q610.FG przy użyciu Tapatalka
Generalnie bosma nie słynie z super jakości, to tani zamiennik. Używałem tych palników w Stilo aż 2 dni, po czym wymieniłem (brak wyraźnej granicy swiatlo-cienia) na Osramy i wreszcie byłem zadowolony.
bosma to tani chinski szajs , kup cos porzadnego - osram philips bosch
Dlaczego akurat ASO skody? Mają taniej? W ASO fiata za jeden oryginalny palnik życzą sobie ponad 500 zł za sztukę. Jak kupiłem 6 lat temu Crome to siedziały tam palniki marki GE. Cena za takie palniki GE na alledrogo to ok 180 zł sztuka. To takie wsadzano na pierwszy montaż?Załącznik 39865
W mojej Cromie fabrycznie założone były palniki Philips. Po 150 kkm jeden nagle zgasł, nie zmieniał barwy na różową tylko rano nie zaświecił. Kupiłem Osramy o tej samej barwie i nie widziałem różnicy w ilości światła względem Philipsa. Kupowałem w Motostacji w Krakowie.
ASO Skody był kilka lat temu jedynym pewnym źródłem żarników niepodrabianych. Ja mam zwykłe H7 więc nie sprawdzam ;-)
Najchętniej kupiłbym takie jakie miałem czyli GE 56330. Bardzo dobrze oświetlały drogę w porownaniu do nowej Bosmy. Tylko że na alledrogo wszystkie mają serial number 56320. Czyli albo to jest jakiś inny model albo przez te lata zmienili oznaczenie. Bosme wyciągnąłem , świeci fatalnie i boję się żeby mi nie spaliło przetwornicy.
Cześć kolego damazy61 zadzwoń i zapytaj, żarniki wyglądają na oryginał,cena za komplet jest myślę w porządku.
https://allegro.pl/oferta/2x-xenon-d...6-eac561d78f3b
Panowie a jaka barwa najlepiej oświetla drogę?