Witam wymieniono mi zderzak przedni w moim fiacie tipo na nowy oryginalny i szczelina między maską a zderzakiem jest większa niż przed wymianą (samochód nie był rozbity) czy ktoś miał też tak
To jest widok strony w wersji do druku
Witam wymieniono mi zderzak przedni w moim fiacie tipo na nowy oryginalny i szczelina między maską a zderzakiem jest większa niż przed wymianą (samochód nie był rozbity) czy ktoś miał też tak
Hej,
Ile ma teraz, a ile przed wymianą?
Zapytaj w FCA o specyfikację i jeżeli jest poza specyfikacją to reklamuj :)
Pozdrawiam
Tomek
Odcień dobrze dobrali?
Ta szczelina jest mała, ja mam taka bez ruszania zderzaka od nowości... jak przylega do błotników?
Jak dobrze się przy patrzy to widać różnicę w odcieniu, przed wymianą miał ok 5mm teraz ok 1cm
Góra zderzaka jest przykrecana na śruby, nie ma tam żadnej regulacji. Możliwe że źle nałożyli górna stronę i dokrecili. Jeśli masz górna osłonę chłodnicy to ja zdejmij i zobacz, odkrec śruby i sprawdź czy dobrze mocowania weszły na gniazda od śrub, popraw, dokrec i już.
A na styku zderzak a błotnik, nie ma dużych szczelin?
Na styka h błotnik zderzak są dopasowane i nitami złapane śruby są w gniazdach jeździłem na poprawę i mówili że nie da się
Zdejmowałem zderzak więc dokładnie wiem jak to wygląda.
Nitami to są tylko ślizgi do błotnika przymocowane. A do ślizgów na zatrzaski wsuwany jest zderzak. Ale ja nie o tym ci pisałem.
Od góry pod maską zderzak jest przykręcony na śruby i to powinieneś sprawdzić.
Jakie śruby nitami złapane :) Nasłuchałeś się bajek w ASO :)
Chodziło mi że przy lampach zderzak złapany jest nitami do błotnika a 4 śrubami od góry i tam wszystko dobrze dopasowane i na swoim miejscu i nie rozumiem czemu szpara jest większa niż przed wymianą
To jak Ci przynitowali zderzak do błotników to źle nitami przymocowany jest ślizg. Zderzak w ślizg powinien wchodzić na wcisk, żeby był łatwy do zdjęcia. Nitowanie to polączenie stałe. Nie wiem jak z przodu ale z tyłu tak właśnie jest. Żeby nitować do błotników to musieli w nich wiercić.
Idz do aso i reklamuj, jedyna regulacja w tym miejscu to wysokość zderzaka względem maski.
Dokładnie, jedyna regulacja to wysokość zderzaka względem maski i pewnie tu źle ustawili.
Załącznik 36499
Jak odkrecisz te 4 śruby z dużymi łepkami na górze, to pod nimi jest śruba która regulujesz wysokość zderzaka względem maski, również na torksa jak te 4 śruby. Tam gdzie jest gwint w które wkręca się te 4 śruby - to one są regulowane Góra /dół - i też wkładasz tam tego torksa i krecisz. W lewo opuszczasz a w prawo podnosisz górę zderzaka - maja lewy gwint.
Załącznik 36497
Jak widzisz na poniższym zdjęciu, tu się jeszcze wkłada torksa i reguluje wysokość zderzaka.
Załącznik 36498
I pewnie u ciebie wystarczy tymi dolnym śrubami wyregulowac. Pewnie je obniżyli na maksa, i góra zderzaka poszła za bardzo w dół.
Dzięki za pomoc za 3 tyg. będę miał 1 przegląd to każe im poprawić.
Zderzak nitami nie jest łapany do błotnika. Do błotnika nitami zamocowany jest tzw. ślisk. A zderzak wchodzi w ten ślisk na zatrzaski.
Zaraz ci pokażę zdjęcie .
Załącznik 36500
Załącznik 36501
Widzisz wyżej, te czarne elementy przymocowane do błotnika to właśnie ślizgi i one są nitowane do błotnika, a nie zderzak.