To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Antena -
Antena
Witam wszystkich. Nie odbiera mi radio bat wymieniony mechanik stwierdził że antena na dachu co jest przykrecona jest do wymiany. problem z antena nigdzie ja nie ma tylko w aso jest to antena z GPS i navi .. Żeby dostać się do anteny musze cala podsufitowke ściągnąć? Czy jest inny łatwiejszy sposób na to
-
-
Jest taki problem ze anteny są kilka rodzaii tylko w sklepach mają jedną na trzy kable wejściowe tak jak u mnie. Tylko kłopot jest ze są inne kostki do podpięcia
-
Cytat:
Napisał
Daro10328
Jest taki problem ze anteny są kilka rodzaii tylko w sklepach mają jedną na trzy kable wejściowe tak jak u mnie. Tylko kłopot jest ze są inne kostki do podpięcia
:cool:
Wejdź w tryb serwisowy Navi i samo tobie pokarze czy antena padła...
-
Wystarczy zdjac tapicerke z tylnich slupkow i odgiac podsufitke. Klucz 22 i spokojnievdojdziesz. Ja tak robilem
Wysłane z P20 lite przy użyciu Tapatalka
-
Jak mam wejść w tryb serwisowy navi. Jak to mam zrobić
-
Jak masz możliwość odkręć bat miernik elektryczny w rękę i sprawdź czy masz przejście na kablu do podstawy anteny. Ja tak robiłem u siebie tylko pokolei. Najpierw kabel od wtyczki do wtyczki przy podstawie, potem od wtyczki przy radiu i podstawa przy odkręconym bacie. I wyszło że podstawa anteny jest uwalona. I zrobiłem że do kabla dopiąłem na krótko sam bat anteny i nawet działa. ALe planuje tam włożyć antenę ze wzmacniaczem i powinno hulać.
-
Cytat:
Napisał
Daro10328
Jak mam wejść w tryb serwisowy navi. Jak to mam zrobić
YT
Hasło:
"Fiat croma connect nav+ hidden menu"
https://m.youtube.com/watch?v=4td2du-P4EI
W filmie krok po kroku jest pokazane, jak się dostać i jak obsługiwać ukryte menu, w tym menu nawigacji i radia.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Post #27 w tym wątku:
http://fiatklubpolska.pl/showthread.php?t=28491
-
Jak bezpiecznie ściągnąć tylne słupki bez uszkodzeń zaczepów aby zdjąć podsufitowke żeby dojść do anteny
-
Rozkmin sobie. Powoli podwazaj i juz.
Wysłane z P20 lite przy użyciu Tapatalka
-
Nie trzeba zdejmować podsufitki. Wystarczy lekko odchylic ją od strony zawiasów klapy bagażnika i wówczas odkręcić podstawę anteny.
Najlepiej tę robotę wykonać w dwie osoby. Jedna odchyla podsufitke, a druga zajmuje się anteną.
-
Czasem wystarczy poczekać i sama zacznie działać. Pojechałem na urlop, dla żartu chciałem włączyć w trasie radio zgodnie z życzeniem pasażerów, aby mogli posłuchać sobie szumów z niedziałającej anteny (żartowniś ze mnie). Ku mojemu i wszystkich zaskoczeniu radio odnalazło fale tak jakby była sprawna antena. I bardzo dobrze zbierało zasięg przez kilkadziesiąt kilometrów - potem wyłączyłem, bo miałem już dosyć reklam o wiadomych tematykach. Wolę własną muzykę.
A tak już bardziej na poważnie: możliwe że wpływ na to miało popsikanie podstawy anteny sprayem do elektryki. Było to kilka miesięcy temu, ale od tamtej pory zapomniałem sprawdzić wynik. Możliwe jednak że to właśnie to dało mi taki efekt. Miła niespodzianka. Sposób najmniej inwazyjny, bo nie wymaga rozbierania tapicerki, a tylko wykręcenia bata anteny.
-
Kto mi wytłumaczy jak mogę usunąć post lub zaczęty temat? Porostu chciałbym zakończył -zamknąć temat a nie wiem jak to zrobić. Proszę o pomoc
-
Witam.
Podepnę się pod temat.
Moje radio przestało dobrze łapać stacje radiowe.Tzn. na postoju w miarę łapie a w czasie jazdy bardzo słabo. Wiem -temat wałkowany nie raz.
Tylko taka sprawa: kiedy wykręcę bacik anteny (wersja gps, navi) i "psiknę" w nią preparat GT85( to takie wd-40 tylko z teflonem) to przez jakąś dobę gra super a jak odparuje to znów dupa.
Nie wiem co obstawiać: podstawę anteny czy bacik?
Nie mam od kogo pożyczyć innego bata bo w koło stoją z inną końcówką.
Proszę o poradę..