To jest widok strony w wersji do druku
-
Podbijanie obrotów VIDEO
Witam.
Wczoraj byłem w ASO z tematem zbyt wysokiego podbijania obrotów przy puszczaniu sprzęgła na luzie i według mnie wystepuje to również w czasie jazdy co powoduje dyskomfort polegajacy na "uczuciu nietrafiania w obroty" przy zmianie biegów. Po około 25 minutach jazdy z panem mechanikiem stwierdził on iz nie widzi nic nie normalnego i żadnych podstaw do zglaszanej przeze mnie usterki. Dziś nagrałem ostatecznie o co mi chodzi i wrzucilem na YouTube żeby kazdy mógł zobaczyć i ewentualnie pokazać FCA o co mi chodzi.
Prośba do Was żebyście zobaczyli czy u Was też tak to wygląda czy inaczej.
https://youtu.be/OBx03wNs0rA
-
Akurat bawilem sie tym przy okazji montazu miernika cyfrowego. Max do jakich podbijalo obroty to bylo 1200 obrotow przy bardzo szybkim puszczeniu sprzegla. Przy powolnym puszczaniu bylo mniej chyba do 1100
-
To jest normalne ;) kazdy tak ma to po to zebys nie udusił przy ruszaniu
-
Tego mechanika ktory ze mną jeździł to widziałem że na chwilę zatkało jak to zobaczył w końcu, ale zaraz zaczął mowic: ze no podbija tak no bo nie ma biegu i nie ma co ciągnąć...
-
-
Cytat:
Napisał
marx30
Akurat bawilem sie tym przy okazji montazu miernika cyfrowego. Max do jakich podbijalo obroty to bylo 1200 obrotow przy bardzo szybkim puszczeniu sprzegla. Przy powolnym puszczaniu bylo mniej chyba do 1100
U siebie raczej zaobserwowałem odwortność: szybkie puszczenie mniejsze podbicie okolo 1200 , a powolne puszenie okolo 1900... dlatego jeszcze bardziej mnie to denerwuje, np cofam do bramy puszczam powoli a tu sruuu 1900 i zaczynam się toczyć lekko ponad 1000 obrotów. Ehh...
-
Wczoraj chciałem wymusić taki stan ale jakiekolwiek naciskania i puszczania sprzęgła nie zmieniają obrotów ( w poprzednim samochodzie Astra J obroty mi podbijało )
-
Cytat:
Napisał
IgorRz
Wczoraj chciałem wymusić taki stan ale jakiekolwiek naciskania i puszczania sprzęgła nie zmieniają obrotów ( w poprzednim samochodzie Astra J obroty mi podbijało )
musi być hamulec puszczony
-
Cytat:
Napisał
marx30
musi być hamulec puszczony
Hamulec puszczony, ani drgnie wskaźnik obrotów, jeszcze dzis ponownie przetestuje , ręczny może być zaciągnięty ?
-
Auto na luzie bez zadnego hamulca i podbije na pewno
-
Ręczny nie wiem nie sprawdzałem
-
Jednak i u mnie podobnie wzrastaja obroty po nacisnieciu sprzelga ( musza byc zwolnione oba hamulce)
https://youtu.be/iuBaIbdc90U
-
U mnie bez ręcznego podbija na tę samą wartość. Zaciągnięty ręczny - podbijania brak
Zajebista funkcja w korkach.
-
No spoko , wszystko fajnie, tez się cieszę jak mi podbija do 1200, tylko czy wy naprawdę nie widzicie że mi podbija duzo wiecej?
-
K.wa co auto to inaczej mi na recznym podbija. Ale Celnik sprobuj zrobic adaptacje pedalu sprzegla