To jest widok strony w wersji do druku
-
Wymiana anteny sedan
:) witam...tak jakos sie zastanawiam nad wymiana anteny na antene typu pletwa rekina :) ten drucik-antena jakos mi nie pasuje do calej stylistyki auta,ladne nowoczesnie wygladajace a tu taki patyk wystajacy:( oczywiscie wymiana bezinwazyjna w karoserie auta :) z ta pletwa mysle ze by wygladalo to jakosc bardziej rasowo :) np. taka
ANTENA RADIOWA FM SAMOCHODOWA REKIN SHARK PŁETWA (6669540781) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
...moze juz ktos wymienil ?:)...
-
Cytat:
Napisał
Kot66
Faktycznie ładnie by taka zamianka wyglądała ,poczekamy za odpowiedziami kolegów obeznanych w temacie ,po poczytaniu jak zamontować CB zrobiłem to sobie bez problemu z minimalną ingerencją w auto ,praktycznie w kilka minut zdemontowałbym radio ,antenę ,gniazdo zapalniczki z napięciem ,i nie byłoby by śladu
-
O fajny temat. Tez myślałem o wymianie na płetwę tylko ze mam radio z navi i antena jest inna. Nie wiem jak by bylo z sygnałem GPS po takiej zmianie.
-
Cytat:
Napisał
Celnik
O fajny temat. Tez myślałem o wymianie na płetwę tylko ze mam radio z navi i antena jest inna. Nie wiem jak by bylo z sygnałem GPS po takiej zmianie.
A ja wiem, Navi by go nie miała. W oryginalnej antenie są dwie, w tym jedna od GPS. Te z GPS mają inną podstawę.
-
No inną , inną ale płetwa by przykryła. Nawet mialem kupic przed odbiorem auta ale wlasnie martwiłem się sygnałem.
-
Cytat:
Napisał
Kot66
Warto zauważyć, że radio w aucie obsługuje również AM, ewentualnie DAB, jeśli na wyposażeniu.
-
Ja mam NAVI i DAB. I zastanawiałem się nad tematem chcąc mieć na jednej antenie jeszcze CB. Wszystko jest do zrobienia - na zamówienie zrobią Ci każde połączenie anten jakie chcesz, kwestia pieniędzy. Ja stwierdziłem, że jednak to zbędny wydatek. Po co kombinować jak coś dobrze działa, a GPS TOMTOMA działa super i radio DAB (radio internetowe też chociaż to już zasługa anteny w telefonie), aż byłem zasdkoczony, że DAB ma takie pokrycie również w trasie. No i jeszcze kwestia koloru. Ja bym musiał przemalować na czerwony amore.
ANTENA SHARK REKIN GPS / FM-DAB / CB RADIO 27 MHz (5775097475) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
-
dziś tak patrzyłem w ustawienia ukryte w radio[VP2R] 7cali, w opcjach jest tuner DAB oraz ustawienie czułości, w zakładce diagnostyka jest tylko antena fm.
Zastanawiam się czy jest możliwość podłączenia anteny OEM z DAB, i czy by wtedy zadziałała funkcja DAB. Nie mam jak sprawdzić w EPER czym się różni antena z DAB i bez.
-
:) kupiona pletwa :) jutro ma byc...zobaczymy co mi z tego wyjdzie :) zapodam foty jak sie uda wymiana :)
-
Cytat:
Napisał
Kot66
:) kupiona pletwa :) jutro ma byc...zobaczymy co mi z tego wyjdzie :) zapodam foty jak sie uda wymiana :)
Witam ,obok radiówki mam antenę metrową do cb ,jak Tobie wyjdzie bezproblemowa wymiana na płetwę i zda egzamin też bym wymienił aby mieć mniej batów na dachu
-
:) hmm...ja mam samo radio....zadnego cb czy nawi po prostu nie widzi mi sie ten bat na dachu wiec zdecydowalem sie troche na modyfikacje...sam jestem ciekaw czy wogole cos z tego wyjdzie...jak nie to mam litra w plecy...oleju... :)
-
4 załącznik(i)
Ja mam taką
Załącznik 31146
Załącznik 31143
Coś mi te wklejanie zdjęć nie wychodzi.
-
Zapodaj zdjecia ;) jak bedzie wygladac 30 zl to nie pieniadze tez mam samo radio wiec moze sie zdecyduje
-
No i jak udało się? Podrzucisz foto?
-
:) antenka doszla :) wymiane zaplanowalem na niedziele bo akurat mam tylko ja wolna :) ogranicza mnie czas mojej pracy a przed blokiem nie bede sie gimnastykowal na oczach sasiadow no i pogoda do bani bo przez noc dzis spadlo sporo sniegu...w lutym snieg ??...eeee....:( cierpliwosci.... :)