To jest widok strony w wersji do druku
-
3 x sygnał podczas jazdy
Witam od kilku jazd Fiacikiem 1.4 120kucy z fabrycznym gazem podczas jazdy następują 3 pikniecia sygnałowe co to może być?
Tipol przebiegu 1600km.
Nawigacja nie włączona więc wykluczam powiadomienia jakie kolwiek tego typu...
Również żadne błędy nie pojawiaja się...
Miał może już coś takiego i wyjaśni mi co to może być?
-
A nie stawiasz przypadkiem jakiegoś bagażu na siedzeniach? Moze traktować to jak pasażera z niezapiętym pasem.
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
A nie stawiasz przypadkiem jakiegoś bagażu na siedzeniach? Moze traktować to jak pasażera z niezapiętym pasem.
No właśnie nie dzieję się to raz na jazdę nawet jak jadę sam bez przewożenia czego kolwiek na fotelach...
-
Mnie czasem pika jak mam włączone radio ze stacją która co godzinę podaje informacje o ruchu drogowym, wtedy pika i wyświetla się coś na radiu.
-
Może być też tak, że masz rezerwę benzyny, jeśli jeździsz na gazie. Wtedy też jest sygnał dźwiękowy. Tak samo przy różnym ciśnieniu w oponach.
Ale trzykrotny krótki to wg instrukcji niezapięte pasy na tylnej kanapie. Może wystarczy złożyć i rozłożyć siedzenia.
Albo wepnij po prostu pasy.
-
Cytat:
Napisał
tadzio90
Może być też tak, że masz rezerwę benzyny, jeśli jeździsz na gazie. Wtedy też jest sygnał dźwiękowy. Tak samo przy różnym ciśnieniu w oponach.
Ale trzykrotny krótki to wg instrukcji niezapięte pasy na tylnej kanapie. Może wystarczy złożyć i rozłożyć siedzenia.
A może to oznacza przełaczenie z gazu na benzynę?
A może przeczytac instrukcję? :-).
-
A masz pakiet bezpieczeństwa ?
-
Cytat:
Napisał
tadzio90
Mam full bak benzyny caly czas jeżdżę na gazie benzyną krótkie przeloty...
Jeśli chodzi o radio to muszę zobaczyć...
Ciśnienie w oponach równe...
Jeśli chodzi o tylnia kanapę to doczytałem instrukcje przy odbiorze samochodu i gdyby to było takie proste to bym nie pytał na forum...
Pasy wykluczyłem gdyby było to pikały by co chwilę po 3razy a nie raz na jazde dajmy na to 100km.
Co do pakiety bezpieczeństwo to też nie to gdyż nie zamawiałem go chyba że fabryka by się pomyliła w co wątpię.
Podczas przełączania z benzyna na gaz nie ma jakiego kolwiek sygnału...Ci który maja fabryczy gaz dobrze o tym wiedzą !
-
Cytat:
Napisał
1redzi
Podczas przełączania z benzyna na gaz nie ma jakiego kolwiek sygnału...
...ale z gazu na benzyne już tak , u mnie jest właśnie trzykrotne piknięcie , ale to już zależy pewnie od instalacji ( dotyczy oczywiście sytuacji kiedy sam przełącza się na pb , a nie ręcznie).
-
Cytat:
Napisał
robert79
...ale z gazu na benzyne już tak , u mnie jest właśnie trzykrotne piknięcie , ale to już zależy pewnie od instalacji ( dotyczy oczywiście sytuacji kiedy sam przełącza się na pb , a nie ręcznie).
Nic mi o tym nie wiadomo by pikało 3krotnie podczas samoczynnego przełączania z gaz na benzyne ...
Po pierwsze niema ma o tym informacji na wyświetlaczu nie pali się ikonka pb...
Nie piszą o tym ani w instrukcji ani w prasie internetowej by ten silniki miał coś takiego jak doładowanie benzyna podczas spalania na gazie....
-
na fabrycznej instalacji (nie domontowanej po wyprodukowaniu w kraju) niezauważalnie przełącza się między paliwami mimo iż w instrukcji napisali, że może temu towarzyszyć metaliczny dźwięk... Przełącza się cichutko i niezauważalnie...
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
na fabrycznej instalacji (nie domontowanej po wyprodukowaniu w kraju) niezauważalnie przełącza się między paliwami mimo iż w instrukcji napisali, że może temu towarzyszyć metaliczny dźwięk... Przełącza się cichutko i niezauważalnie...
Jak w kazdej - slychac tylko dzwiek elektrozaworu. Ale jak zabraknie gazu to zwykle instalki informuja o tym wlasnie pikajac. No ale autor twierdzi ze to nie to. Moze czas na jakis serwis?
-
A panowie z serwisu powiedzą , że TTTM - tadam :lol:
-
Cytat:
Napisał
IT_spec
A panowie z serwisu powiedzą , że TTTM - tadam :lol:
Mialem na mysli to ze moze czas jakiegos przegladu nadszedl i pika
-
Cytat:
Napisał
marx30
Mialem na mysli to ze moze czas jakiegos przegladu nadszedl i pika
Autko ma miesiac i kilka dni więc to też nie to ...
Gdy nic nie wymyslimy rozsądnego to się przedade do serwisu ale puki co toufam wam bardziej niz im 😀