Zastanawiam się nad zakupem 1.6 110 km w automacie. Moglibyście się podzielić opiniami, czy moc czasami nutę za niska do takiej "budy" i klasycznego automatu.
Może raczej zdecydować się na manual 1.4 120km?
To jest widok strony w wersji do druku
Zastanawiam się nad zakupem 1.6 110 km w automacie. Moglibyście się podzielić opiniami, czy moc czasami nutę za niska do takiej "budy" i klasycznego automatu.
Może raczej zdecydować się na manual 1.4 120km?
No dobra ale dlaczego? Chodzi o dynamikę, moc, coś innego?
Zależy wszystko od tego gdzie będziesz użytkował swoje autko i czego od niego oczekujesz. Jeśli miasto i co jakiś czas trasa, to moim skromnym zdaniem 1.6 automat z aktywnym tempomatem i pakietem bezpieczeństwo no i wtedy to już Hameryka Panie :D
Ale jeśli najczęściej trasa dynamicznie i autostrady, to jak kolega wcześniej pisał t-jet (pamiętając jednak że wypić to on lubi).
Byłeś już na jeździe próbnej obiema wersjami?
Jeszcze nie byłem, jutro zamierzam podjechać. Głównie miasto. Jak się zdecyduje to na pewno pakiet bezpieczeństwo będzie.
A gdzie ty ten aktywny tempomat widzisz? To nie jest czasami standardowy?
W połączeniu z pakietem bezpieczeństwo to już będzie aktywny, wybacz skrót myślowy.
Muszę dopytać kolegi bo niestety w swoim nie mam tempomatu. Jak tylko się dowiem, napiszę.
Miałem t-jeta 120 , zmieniłem na 1.6 e-torq i powiem tylko tyle, że to był wielki błąd, te dwa silni dzieli przepaść, a spalanie mają podobne, oba dużo spalają.
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Nie, t-jeta w Bravo, teraz mam 500X.
W dynamice, 1.6 to silnik bez mocy, nie przyśpiesza, dużo pali.
Jest spora różnica w masie, prawie 80kg, to również działa na niekorzyść. W 500X masz w automacie? Bo wydaje mi się, że w 500X automat występuje tylko 1.4 140km.
Manualna skrzynia, 80 kg to jedna osoba na pokładzie. Jeżeli planujesz zakup to tylko t-jet. A najważniejsze to poproś o jazdy próbne, sam ocenisz różnice.