To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Android Auto -
Android Auto
Witam wszystkich na forum to moj pierwszy post. Jako ze jestem szczesliwym czlowiekiem ktory zamowil Tipo chcialem dopytac osob bardziej znajacych sie na rzeczy tj elektronice. Jak wiadomo przynajmniej mi Fiat od stycznia w w cenniku pozycje wyposarzenia Android Auto (symbol 8EW) niestety mimo tego ze klient chce swoje auto w ta opcje wyposarzyc i nawet zaplacic owe 500 pln... to okazuje sie ze jednak opcja nie jest dostepna . Z centrali Fiata w Polsce dowiedzialem sie ze opcje bedzie mozna zamawiac od poczatku kwietnia( W co smiem watpic )Dlatego tez pytanie do specjalistow czy ponizsze da sie podlaczyc w Tipo SW wersja Lounge ?
https://pl.aliexpress.com/store/prod...592998143.html
Takie rozwiazanie podpowiadaja sobie na Wloskim forum dotyczacym Fiata Tipo
A moze znacie jakiegos magika ktory wie jak Android Auto dograc jako soft do radia Tipowego ?
-
android auto jest tylko dostępne w hatchbacku i kombi?
-
Cytat:
Napisał
kmlnvm
android auto jest tylko dostępne w hatchbacku i kombi?
Nie wiem
Czy nikt nic w temacie?
-
Póki co we Fiacie nie ma dostępnego Android Auto
https://www.android.com/auto/fiat/
Dotyczy to chyba całej grupy, bo w Chargerze 2016 oraz Chrysler 200 też mi nie działało. Za to w Malibu 2016 śmigało pięknie.
To czy opcja istnieje w danym samochodzie nie zależy tylko od producenta auta, wymagana jest współpraca z Google.
-
Szkoda, że FCA potraktowało po macoszemu temat Android Auto/Apple CarPlay. Liczyłem na korzystanie w ten sposób z Map Google'a na dużym wyświetlaczu w aucie. A tak uchwyt na szybie i na długiej trasie dyndający kabel USB/ładowarki. Albo mapy TomToma sprzed kilku lat (tej opcji nawet nie brałem pod uwagę) :(
-
Cytat:
Napisał
Grimlock_
Albo mapy TomToma sprzed kilku lat (tej opcji nawet nie brałem pod uwagę)
Akurat gdy są mapy TomTom w nawigacji od FCA, to są aktualne. Dupa jest z Here.
-
ja odebrałem tydzień temu, i nie mogłem skonfigurować składając zamówienie. Pytanie czy teraz można to wgrać? Mam radio Uconnect 5" z bl bez navi.
-
Ja domawiałem dzień po złoźeni zamówienia, sprzedawca musiał to sprawdzić (w Niemczech ta opcja w cenniku nie występuje) Koszt 200 euro , a radio będzie aktualizowane u nich na miejscu. Mam nadzieję że mnie w bambuko nie zrobił.
-
Wiecej informacji jest w tym temacie:
http://fiatklubpolska.pl/radio-i-naw...o-hb-sw-36059/
Odebralem autko w poniedzialek ktore bylo zamawiane w lutym i tez nie mialem opcji dolozenia android auto, a zalezy mi na tym bo mam wersje Lounge z 7 calowym ekranem i fajnie by bylo miec jakas nawigajce na tym, a doplacac 2-3 tysiecy do nawigacji nie chcialem. Caly czas czekam i jestem dobrej mysli ze jednak uda sie to dograc lub ktos znajdzie sposob jak to zrobic :)
-
A jaka firma produkuje radia Fiata , lub konkretnie do TIPO. Wyciągał ktoś radio ? Co jest na tabliczce znamionowej ?
-
1 załącznik(i)
Załącznik 28138
Takie cos znalazłem
-
Cytat:
Napisał
jagódka
ja odebrałem tydzień temu, i nie mogłem skonfigurować składając zamówienie. Pytanie czy teraz można to wgrać? Mam radio Uconnect 5" z bl bez navi.
Przepraszam za pytanie - doczytałem książkę do końca i sprawdziłem konfigurator. Only Lounge. Easy niet. Ale z drugiej strony, ciekawe czy jednak możliwe.
-
Android Auto
Właśnie odebrałem Lounge SW. Za Android Auto 500 PLN na fakturze było. Nie kwestionowałem tego i baaaaaardzo się cieszyłem bo mapy google z "korkami live" są moim zdaniem najlepszą nawigacją.
Ale....
- Okazało się, że Android Auto nie jest dostępne na Google Play. Trzeba kombinować.
- Po zainstalowaniu "pirata" z jakiejś*wygooglanej strony udało się*odpalić*na telefonie.
- Niestety, po podpięciu w aucie nie dzieje się*nic.
Uruchomił już ktoś Android Auto u siebie?
-
Cóż, kiedyś ostrzegałem, że tak będzie. Znając życie FCA w końcu zrobi Wam dobrze jak z nawi, albo oleje jak Uconnecta 6,5".
-
Mam nadzieję że będzie działać jak ja odbiore bo jak nie będzie to chyba będzie jednego salonu mniej ;)
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka