Zapytanie, prośba o opinię
Witam Forumowiczów
W związku z tym iż mój ojciec nie kradł za PRL to nie mam bogatego tatusia, nie diluję dragami stąd ja nie mam kasy a, że moje Mondeo MKI niedługo już zupełnie nie będzie miało progów postanowiłem rozejrzeć się nad budżetowymi autkami dla mojej 4 osobowej rodziny - nowymi autkami. Jeździłem Citroenem, Skodą i Fiatem Tipo i powiem szczerze iż Fiat wywarł na mnie największe wrażenie. Było też kilka innych argumentów ale nie będę przynudzał. Byłem w salonie Fiata w Szczecinie - Gezet - i ogólnie nie złożyłem jeszcze zamówienia ale celowałem w wersję Lounge w full opcji 1,4 benzyna 95KM kolor szary albo szampański vel beż.
Dwa dni temu zadzwonili do mnie Panowie Fiata i poinformowali mnie iż stoi u nich bordowy Fiat (ktoś czemuś go nie kupił)w prawie tej wersji co chcę - nie ma podgrzewanych foteli, gniazdka w bagażniku (ale mogą mi zamontować) i nie ma tej wypaśnej wersji z pakietem bezpieczeństwa, która jest teraz w standardzie. I tutaj mam do Was kilka pytań:
- czy takie autko, które ktoś nie kupił warto brać, czy to aby nie takie co spadło z lawety? Byłem oglądałem i na upartego przyczepiłbym się do kilku rzeczy: wystające nitki na tapicerce na końcach szwów, próg od strony kierowcy a dokładnie pionowy element, który wchodzi w podnośnik, tak mniej więcej na środku wydawał się pęknięty - 3cm, ułamany, 7km na liczniku - choć w sumie mogliby na serwisie go wyzerować, no i stoi na hali i każdy ogląda, wsiada i pierdzi w moje ewentualne siedzenia. a i jeszcze górna podsufitka a dokładnie miejsce łączenia się podsufitki z plastikiem na słupku A (pomiędzy drzwiami kierowcy a przednią szybą) wyglądała lekko wytartą.
- kolor bordowy - słyszałem i czytałem kiedyś iż Fiat miał problem z tym kolorem. szybko płowiał robił się niemalże różowy, marszczył się i łuszczył. Czy to prawda i czy rzeczywiście ten kolor to niewypał?
- Fiat Gezet Szczecin - może ktoś z Was ma doświadczenie z tym Dilerem Fiata w Szczecinie - mam na myśli opinie pozytywne jak i negatywne.
czekam na Wasze odpowiedzi na moje pytania
z góry dziękuję za pomoc