witam jaki kabel mam kupic do diagnostyki w swoim stilo 1.9jtd 115km,generalnie chodzi o diagnstyke silnika na tej stronie viaken.pl
To jest widok strony w wersji do druku
witam jaki kabel mam kupic do diagnostyki w swoim stilo 1.9jtd 115km,generalnie chodzi o diagnstyke silnika na tej stronie viaken.pl
jezus maria...było juz kilkanaście razy nawet w moich wątkach...poszukaj lepiej.
podpowiem że od wiakena ten elm za 99zł będzie ok do wszystkiego.
ten za 39zł niebieski wystarczy do silnika airbagów i abs i nic więcej.
viaken.pl daje rabat 6%. Dziś zamówisz za tydzień bedziesz miał. Zamówiłem ten niebieski i wszytsko działa bez zarzutów.
no wiem że było o tym dużo ale nie chciało mi sie szukać,sorry koledzy i dzieki za szybka odpowiedz:)
Każdy następny temat "Jaki kabel do diagnostyki" w tym dziale z automatu poleci w kosmos :)
no wiem wiem sorry koledzy i prosze o wyrozumiałość kupiłem ten za 99 mam nadzieje że bedzie dobry jak by ktoś jeszcze pomógł i poradził skad ściągnać program do diagnostyki jak sie ona nazywa najlepiej w polskiej wresji jezykowej.pozdrawiam
no to jaki mam program ściagnąc żeby mi to wszystko hulało i żebym mógł sobie błedy zczytac i parametry,bo mi kabelek jutro przyjdzie a programu jeszcze nie mam
A czytać umiesz ? Czy też ci się nie chce ?
wejdz w zakładkę dowland i pobierz fiatecuscan 2.6 - Full wersja PL i wszytsko będzie hulać. Dodatkowo z kablem od viakena.pl dostaniesz instrukcję obsługi podłączenia kabla i sterowniki
kabelek doszedł,pierwsze wykresy zrobione tylko jeszcze nie potrafię ogarnąć tematu z wklejeniem ich tutaj żeby ktoś mógł zerknąć czy wszystko jest ok bo ja sie jeszcze nie oriętuje.
no to teraz poszukaj sobie wykresy na internecie silnika 1.9 jtd 115 i porównaj. Są tylko trzeba poszukać...nawet na forum alfy czy lancii. albo po prostu wstaw tutaj plik z logami. Pobiorę i porównam ze swoimi.
no dobra ale wykresy jakich podzespołów,bo narazie tak na próbe robiłem tylko chyba ciśnienie doładowania,i chyba ciśnienie wtrysku paliwa czy coś takiego.
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
o co np chodzi z mierzonym cisnieniem gazolu i z docelowym ciśnieniem gazolu bo widze że tutaj przy wyższych obrotach powyzej 3000tys wartości się różnią o jakieś 10 jednostek chyba barów ale nie wiem czy to nie sa jakieś dziesiątki
Najbardziej interesuje nas log cisnienia paliwa, doładowania i przepływy.
no dobra to jutro bede zajmował sie tymi logami a mozna naprzykład sprawdzić stan wtryskiwaczy np jakie ilości paliwa podają lub turbiny ??bo ogólnie to mnie interesuje jak wtryski,jak turbina,jak przepływka i takie najbardziej istotne rzeczy.