To jest widok strony w wersji do druku
-
Czujniki parkowania PDC
Mam padnięte dwa czujniki parkowania (instalacja fabryczna). Muszę je wymienić i zastanawiam się co kupić. Szukałem na początku używek, ale w sumie w cenie używki, albo nawet taniej można kupić nowy zamiennik. Szukają po znany portalu aukcyjnym znalazłem takie oto cuda:
- CZUJNIK COFANIA PDC FIAT CROMA MULTIPLA IDEA (4937838163) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
- NOWY CZUJNIK PDC PARKOWANIA FIAT MULTIPLA CROMA ! (4812199176) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Miał ktoś może doświadczenia z którymiś z tych produktów? Ewentualnie z jakimiś innymi zamiennikami. Ten z drugiego linku można w sklepie internetowym kupić za 50 zł (na allegro jest droższy). Używki ja się trafią to od 50 zł w górę
Poradzicie coś?
-
Używek bym nie kupił ponieważ są stare więc nie wiadomo jak długo podziałają, ja mam od tego drugiego jeden i działa już rok bez problemu.
-
Cytat:
Napisał
kedlaw82
Używek bym nie kupił ponieważ są stare więc nie wiadomo jak długo podziałają, ja mam od tego drugiego jeden i działa już rok bez problemu.
Spoko. A jak z lakierowaniem? Malowales ten czujnik?
-
Cytat:
Napisał
stevenek
Spoko. A jak z lakierowaniem? Malowales ten czujnik?
Nie malowałem, mam auto w ciemnym granacie więc nie widać prawie tego że on jest czarny.
-
-
Podłączę się pod temat. Do tej pory wymieniłem dwa z czterech czujników - oba z prawej strony. Było nawet znośnie, udało się to zrobić kładąc się na ziemi pod zderzakiem. Ale dwa kolejne także niedomagają - a tam już dostęp wygląda trudniej. Udało się komuś zrobić wymianę bez zdejmowania zderzaka? Jakieś podpowiedzi?
Z góry dziękuję!
-
Mam wymieniony jeden. Kupowałem ten z 2 linku. Dogadałem się w asortymencie ze mi pomalują jak będą robić coś w moim kolorze. Czekałem miesiąc i nic za malowanie nie wzięli. Wymiana u nich - zapłaciłem 110zl. Działa już rok...
-
Zamowilem 2 sztuki od tych z drugiego linka, na sklepie internetowym maja te same czujniki po 50 zl :) Zobacze jak sie spisza.
-
Wiecie co, te czujniki są o kant d... Mam dołożone czarne czujniki cofania i zawsze ostrzegają mnie z takim wyprzedzeniem, że mnie coś bierze... Może czas je wywalić z krówki? Jak dla mnie zbędny bajer - wystarczą lusterka...
-
A nie masz haka odpinanego, fabrycznego? Chyba da sie je wykalibrowac? W mojej z hakiem ostrzega wczesniej niz ojca bez haka..
-
Cytat:
Napisał
muha
Podłączę się pod temat. Do tej pory wymieniłem dwa z czterech czujników - oba z prawej strony. Było nawet znośnie, udało się to zrobić kładąc się na ziemi pod zderzakiem. Ale dwa kolejne także niedomagają - a tam już dostęp wygląda trudniej. Udało się komuś zrobić wymianę bez zdejmowania zderzaka? Jakieś podpowiedzi?
Z góry dziękuję!
No niestety, nie pisałeś czy masz hak czy nie, u mnie jest hak i dostępu do tych po lewej nie ma bo zaraz pod czujkami idzie belka z haka, więc zdejmowałem zderzak, z tego co pamiętam to dostęp od dołu mam tylko do prawego nie wiem jak już jest z tym bardziej w środku.
-
Ja u siebie mam hak i bez zdejmowania zderzaka moim zdaniem nie da sie do nich dostac. Zwlaszcza zeby wyciagnac czujnik z gniazda w zderzaku co nawet na sciagnietym wymagalo troche sily.
-
Cytat:
Napisał
stevenek
Zamowilem 2 sztuki od tych z drugiego linka, na sklepie internetowym maja te same czujniki po 50 zl :) Zobacze jak sie spisza.
Jak tam czujki? dotarły? a może już śmigają na aucie?
-
Cytat:
Napisał
kedlaw82
Jak tam czujki? dotarły? a może już śmigają na aucie?
Dotarly i zamontowane juz. Smigaja ok. Narazie nie mam zastrzezen. Jedyne to wydaje mi sie, ze maja troszke mniejszy zasieg, ale w sumie dalem je jako skrajne. Jak za 50 zl / szt. dla mnie bajka. Tansze niz uzywki :-)
-
Cytat:
Napisał
stevenek
Dotarly i zamontowane juz. Smigaja ok. Narazie nie mam zastrzezen. Jedyne to wydaje mi sie, ze maja troszke mniejszy zasieg, ale w sumie dalem je jako skrajne. Jak za 50 zl / szt. dla mnie bajka. Tansze niz uzywki :-)
Wystarczy coś napisać a Cromka już o tym słyszy, padł drugi z seryjnych czujników, szukając pod hasłem croma cena tak jak wyżej napisał stevenek, taniej na stronce u gościa niż na allegro, ale szukając zauważyłem że starsze modele BMW miały te same czujniki, a pod hasłem BMW cena za nowe od 37zł, więc kupiłem założyłem i wszystko gra i piszczy :cool: niczym się ten czujnik nie różni od tych z fiata, tylko cena za fiatowski grubo przesadzona.