To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
trzeszcząca deska -
trzeszcząca deska
Witam
mam mały problem, który jest dość uciążliwy tzn. trzeszcząca deska rozdzielcza, przy przyspieszaniu wpada w drgania i strasznie trzeszczy
jak przytrzymam ją ręką to nieraz przestaje, nieraz nie
dociskając czuję że ma sie gdzie poruszać i słychać trzeszczenie
zastanawiam sie czy może sie gdzies nie wypieła albo coś??
mieliście podobne problemy? macie na to jakiś sposób
-
Wcisnąć uszczelkę w miedzy szybe a deske
-
możesz sprecyzować, z tego co mi wiadomo to uszczelka jest wulkanizowana na szybie (znaczy połączona na stałe)
w jaki sposób mam ja wcisnąć? dociskając szybę z zewnątrz czy od wewnątrz próbować gdzieś?
troche podociskałem całość deski i widzę delikatną poprawę
-
Domyślam się, że kolega mówiąc ''wcisnąć uszczelkę w miedzy szybę a deskę'' miał na myśli od środka no bo jak od zewnątrz
-
Cytat:
Napisał
mirek8423
Domyślam się, że kolega mówiąc ''wcisnąć uszczelkę w miedzy szybę a deskę'' miał na myśli od środka no bo jak od zewnątrz
Hehe no na pewno jak inaczej ;) Szyba jest klejona do nadwozia..
-
szczerze mówiąc nie widzę żadnej uszczelki przy przedniej szybie, wszystko zajmuje deska, nie ma jakiejśc wielkiej szczeliny miedzy szybą a deską a napewno nie wychodzi z niej uszczelka
jak mocno należy docisnąć? ponieważ próbowałem w sumie całą deske docisnąć ze wszystkich stron i skutek jest czasowy i to niezawsze
w którym miejscu najlepiej docisnąć? od strony kierowcy pasażera?
rozumiem że deska jest na jakichś zatrzaskach, jak można je zlokalizować, żeby wiedzieć gdzie najlepiej dociskać?
może koledze chodzi o wciśnięcie jakiejkolwiek uszelki miedzy szybę a deskę?
jestem dość zielony w tych sprawach także proszę o pomoc i w miare łopatologiczne wyjaśnienie
-
Tak. Trzeba wcisnąć jakąś uszczelkę z miękkiej pianki. Najlepiej okrągła bo dobrze wejdzie. No i ciemna żeby nie rzucała się w oczy jak będzie gdzieś prześwitywać.
-
Przerabiałem wciskanie uszczelki , wężyka od akwarium i nic jak nie skrzypi strona deski to zaczynają słupki i tak non stop na trochę pomógł plak i wd ale jak się utlenił to nadal kakofonia masakra .
-
Hm no właśnie a jestem ciekawy od czego to się bierze to skrzypienie, ja u siebie nie mam czegoś takiego. Może zależy od tego jak we fabryce montowali to wszystko do kupy? A może od używania jakiś kosmetyków do deski rozdzielczej albo to taki plastik do bani, No nie wiem.
-
Skrzypienie wydobywa się z plastików wewnątrz. Szczególnie na laczeniach.czy srubach montazowych. Jedyne co można.zrobić aby zlikwidować skrzypienie to unieruchomic deskę. Jak nie chcesz bawić się.we wciskanie uszczelki jest jeszvze jeden sposób.... Pianka.montażowa hehe
-
No fakt pianka i co pomogła może to drastyczne ale czy skuteczne?
-
witam sam zastanawiałem się wpuścić piankę w szczelinkę przy szybie , tam pod deskę , rurką dołączoną z pianką .Ciekaw jestem czy by to coś dało
-
Tą piankę montażową podałem jako ewentualność, ale z przymrużeniem oka - kiedyś kolega opowiadał jak zlikwidowali tak własnie skrzypienie i ruszanie się deski rozdzielczej po wypadku w Skodzie Superb... - trochę mnie to przeraziło, ale ile aut dzisiaj jeździ na takich patentach...
-
Narazie nie bawiłem się z uszczelkami, ale dośc mocno opukałem całą deske i powiem szczerze, że ku mojemu zaskoczeniu na kilka dni pomogło, niestety ponownie się zaczęło, teraz jestem na etapie wyboru uszczelki, która byłaby najlepsza, chociaż uważam, że może to nie pomóc :(
-