To jest widok strony w wersji do druku
-
Klocki + Tarcze - Brava 1.2 16V 99'
Witam,
Moje klocki hamulcowe wołają o wymianę..
Ponieważ jest cieplutko na dworze pomyślałem że sam je wymienię.. [Ale nie wiem czy dam radę.. chyba nie jest to zbyt skomplikowane?]
Dobrałem taki zestaw.
TARCZE HAMULCOWE FIAT BRAVO BRAVA MAREA MAGNETI (3373887126) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
KLOCKI HAMULCOWE FIAT PUNTO BRAVO BRAVA ORYGINAL (3392888452) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Proszę o ocenę ewentualnie poprawę jeżeli nie pasuje ;/
Dodatkowo myślałem nad nowym sprzęgłem bo to już kompletnie pada..
http://allegro.pl/sprzeglo-luk-fiat-...352069653.html
Jaki byłby na oko koszt robocizny?
-
Wymienić dasz radę bo to pestka. Potrzebujesz imbusa nr 7 na grzechotkę najlepiej do okręcenia zacisku, potem 2 śruby zdaje się 17 klucz nasadowy do ściągnięcia mocowania hamulca no i potem tarcze - nie pamiętam one chyba są przykręcone tymi bolcami do pozycjonowania felgi..
Problem jest tylko taki żebyś zweryfikował jakie Ty masz hamulce bo mi się wydaje że przy tym silniku będziesz miał mniejsze..
-
Ale tarcze powinny być ok? Tylko dziwne że sprzedawca twierdzi że powinno wszystko pasować..
Co do sprzęgła... Jest ok?
-
A sorki, tarcze chyba będzie ok, to jest niewentylowana tarcza ;)
Sprzęgło ok, chociaż szukałbym na Twoim miejscu valeo.
-
Dlaczego Valeo? :)
Z robocizna zmieszczę się w 400zł?
To jakie brać klocki? Doradzisz?
-
Cytat:
Napisał
Rick
Dlaczego Valeo?
A dlatego bo valeo było kładzione na oryginał, panuje opinia że jest lepsze :P
Cytat:
Napisał
Rick
Z robocizna zmieszczę się w 400zł?
razem ze sprzęgłem? Oj nie sądzę.. Nie wiem ile biorą za wymianę sprzęgła no ale na pewno nie wezmą 100zł..
Cytat:
Napisał
Rick
To jakie brać klocki? Doradzisz?
Ani te tarcze ani klocki jakiś super lotów nie są ale powinny zapewnić minimum bezpieczeństwa ;) Chcesz lepiej to bierz ferodo tub ate, ale jak liczysz każdy grosz to wystarczą te MM..
-
Tarcze będą pasować na 100% gdyż sam się przymierzałem do ich wymiany. Klocki MM szału nie robią ale z miesiąc temu założyłem właśnie takie i śmigają. Wymiana jest banalna, zdejmujesz koło, potem sprężynę, imbus chyba 7 żeby odkręcić zacisk (2 śruby ) i ściągasz. Tylko z cofnięciem tłoka może być problem, ja używam do tego ścisku stolarskiego ;)
Co do sprzęgła - ja bym kupił valeo, takie dają na pierwszy montaż i jest chyba najlepsze a cenowo porównywalnie luk.
-
Cytat:
Napisał
markshall
Tylko z cofnięciem tłoka może być problem, ja używam do tego ścisku stolarskiego
Jak tłoczek jest sprawny - nie zapieczony to spokojnie rękoma to wciśnie.. ;)
-
Witam,
kolego mogę zaoferować ci sprzęgło Valeo za 355zł .
Jeśli chodzi o klocki to zaoferuje Ci jako dla forumowicz ATE za 100zł .A jeśli byś chciał coś tańszego to Kraft za 70zł.
Tarcze ATE 180zł/kpl ,TRW 160zł/kpl ,Bosch 140zł/kpl, Kraft 120zł/kpl .
Jeśli ktoś ma jakieś pytanie co do części lub chcesz złożyć zamówienie pisz na sklep@raido.net.pl . gg 46198765 lub telefonicznie 517-924-977
Pozdrawiam
SKLEP RAIDO
-
Kolego raido - już raz upominałem i ze względu na naszą miłą współpracę jeszcze raz tylko wspomnę - forum to nie targ i jeżeli chcesz się reklamować to załóż odpowiedni wątek wraz z opisem zniżki dla forumowiczów w dziale Współpracujemy i polecamy :: Fiat Klub Polska.
-
-
Ten rysunek jest nieadekwatny do to opisu. Tarcze mamy lite 257mm x 12mm.
-
A ostatni?
No wygląda to dziwnie..
Brać z innego źródła?
-
Cytat:
Napisał
Rick
A ostatni?
Rick kurna czytaj aukcje:
Cytat:
Ilość otworów: 4
[...]
*zdjęcie poglądowe (nie zawsze przedstawia oferowany produkt)
-
Widzę tylko nie wiem ile otworów powinno być :)
Czyli wszystko powinno pasować?