To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Bravo HGT VIS -
10 załącznik(i)
Bravo HGT VIS
Witam,
HGTa moja opisana jest w sumie tylko na naszym lokalnym forum Ekipy południe (przy okazji serdecznie zapraszam wszystkich) więc przedstawię może szerszej publiczności ;-)
[COLOR="#008000"]Info:[/COLOR]
Jestem trzecim właścicielem, samochód przyjechał do Polski z Niemiec, u naszych zachodnich sąsiadów autem jeździła kobieta która to otrzymała auto za zdaną maturę lub dostanie się na studia (nie pamiętam już). Drugim właścicielem był znajomy z BBTP. HGTa w kolorze black ink 820, oryginalny przebieg ~154 tyś km (pod FES-em różni się o 300-400 km) i ori lakier mierzony miernikiem po przyjeździe do Polski i po moim zakupie również (jedynie kawałek prawej części tylnej klapy był dłubany). Do auta mam komplet papierów, kluczyków, i już całą masę zgromadzonych faktur i paragonów :tongue
HGT (2.0 20V R5) po FL czyli VIS o mocy 154km i 186nm, rok produkcji 99/00, z pełną opcją wyposażenia (m.in jasna skóra, pakiet 'zima') jaka szła do Bravo pomijając szyberdach :smile:
w HGT zrobione:
- olej Motul X-cess 5w40 a obecnie jeździ na Valvoline VR1 Racing 10w60
- płyn hamulcowy Ferodo
- klocki ATE
- tarcze nacinane/nawiercane przód tył Mikoda
- filtr oleju Bosch a obecnie Mann Filters
- pasek Conti
- rolki i pompa SKF
- chłodnica wody nówka sztuka - oryginał ASO Ricambi
- płyn do chłodnicy Prestone
- wycieraczki Bosch
- przepływka Bosch
- świece NGK
- soczewki Valeo
- xenon 6000K
- z audio: wzmacniacz u-dimension ProX, głośniki: Powerbass 3xl
- radio Kenwood KDC-4051UG
- klamki z Fiata 500
- plastik koło kierownicy - ori z ASO
- rura od dolotu - ori z ASO
- zawór VIS - ori z ASO
- termostat Vernet
- czujnik temp. EPS
- przewody hamulcowe
- ciemne boczne kierunki z Marei
- nowe alu TSR Racing Druids R16
- opony Continental SportContact 2 205/45
- w ASO zrobione oba cięgna klamek
- silniczek/pompka spryskiwaczy lamp - ori ASO
- osłona pod silnik
- boczne emblematy Abarth z Nuova 500 Abarth- ori ASO Fiat Ricambi
- końcówki drążków kierowniczych Delphi
- łączniki stabilizatorów Delphi
- wahacze Delphi
- poduszka pod skrzynią Impergom
- sprężyny Eibach -30 przód/-35 tył
- filtr powietrza Knecht
- pomalowane trójkąty lusterek - lakier z palety Porsche
- nowy korek miski olejowej
- wydech IMASAF, dedyk do HGTy, całość od katalizator po sam koniec
- antena od immo
i dużo innych mniejszych lub większych dupereli typu nie działał klakson to się naprawiło nie działał 1 bieg wentylator to się naprawiło, renowacja skóry na kierownicy i gałce zmiany biegów itd. itp. ;-) pewnie też o czymś zapomniałem...
[COLOR="#FF0000"]Reszta:[/COLOR]
+ masa jakiś innych pierdół które ciężko zebrać typu siatka do bagażnika która trzyma graty, wiele kosmetyków, gaśnice, trójkąty i inne gadżety :lol:
W domu leży też parę gratów na zapas typu stare klamki Ori, jakaś lampa na tył, przekładnia kierownicza oraz oczywiście podstawowe narzędzie kierowcy Fiata czyli FES + interfejs diagnostyczny :yahoo:
Fotki z różnych okresów, jak się pogoda poprawi to wrzucę coś aktualnego ;-)
Załącznik 6969Załącznik 6976Załącznik 6977Załącznik 6978Załącznik 6979Załącznik 6980Załącznik 6985Załącznik 6983
Załącznik 6982Załącznik 6981
-
no witamy nowego bbm na naszym forum.. widać autko zadbane, długa lista poprawek ..
mi się autko podoba, skórka fajna ale dla mnie czarna lepsza.. ale fajnie to nawet wygląda.. alus mi sie bardzo podoba twój..
no to życzę bezawaryjnosci i szerokości
-
Cytat:
Napisał
CichyJerry
widać autko zadbane,
dzięki :smile:
Cytat:
Napisał
CichyJerry
długa lista poprawek ..
ogólnie trochę $$ poszło natomiast to wszystko rozłożone w czasie..gdzieś 2 lat ;-)
Cytat:
Napisał
CichyJerry
mi się autko podoba, skórka fajna ale dla mnie czarna lepsza.. ale fajnie to nawet wygląda.. alus mi sie bardzo podoba twój..
czarna w BBM też mi się podoba, natomiast moja chyba jednak jeszcze bardziej...oryginalny kolor bardzo rzadko występujący w BBM. Co do alu to dzięki...miały być czarne OZ R17 ale jedna felga pękła gościowi tuż przed moim zakupem, długa historia, mam gdzieś zdjęcia nawet..natomiast nie żałuje że skończyło się tak jak się skończyło ;-)
-
nie masz czego żałować ;D
-
no zacne autoko - bardzo mi sie podobają te klameczki z "500" :)
-
Ja zbieram pieniądze już na takiego :) hehe zadbana furka
-
no mi to te alusy tak wpadły w oczy.. wrr.. świetne są..
-
Pogratulować autka, wszystko spasowane ze smakiem, wszystko trzyma się kupy. Widać, że dużo serca i kasy w niego włożyłeś. :)
-
Odp: Bravo HGT VIS
Zacne autko zacne - na zlot może będziesz? :-D
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
yacub
no zacne autoko - bardzo mi sie podobają te klameczki z "500"
dzięki :) klamki z "500-ki" pasują, lepsze niż ori bo przede wszystkim nie niszczą się tak szybko :)
Cytat:
Napisał
CichyJerry
no mi to te alusy tak wpadły w oczy.. wrr.. świetne są..
jakbym miał sprzedawać alu to się odezwę bo kto wie co mi do głowy wpadnie :)
Cytat:
Napisał
bam
Pogratulować autka, wszystko spasowane ze smakiem, wszystko trzyma się kupy. Widać, że dużo serca i kasy w niego włożyłeś.
Dzięki :) w tym "sezonie" dopieszczamy HGTe dalej, wrzucę plany później :)
Cytat:
Napisał
byrrt
Zacne autko zacne - na zlot może będziesz? :-D
Dzięki chociaż HGTa jak HGTa :D zlot FKP z tego co gdzieś widziałem zazwyczaj w Maju ? pomyślimy jak będzie bliżej terminu no i zależy jeszcze gdzie w tym roku :)
Póki co zbieram się i jadę wymienić do znajomego:
Załącznik 6996
kolektor ssący bo stary się rozszczelnił i powiedział papa :tongue jak się uda dzisiaj to przy okazji poduszkę amortyzatora wymienimy i może jakieś 'mody' wpadną, porobię fotki :smile:
-
No piekny..Przepiekny. Starsze auta maja w sobie to cos :P...Dlugiej bezproblemowej jazdy :)
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
kamilo62
No piekny..Przepiekny. Starsze auta maja w sobie to cos ...Dlugiej bezproblemowej jazdy
Dzięki ;-) każda włoszczyzna jest piękna na swój sposób, ja tylko staram się poprawiać fabrykę :tongue
dzisiaj wymienione:
- kolektor ssący...wleciał od 2.4 z Stilo
- poduszka amora
- dołożony dodatkowy wskaźnik temperatury oleju by Depo Racing
- obszyte czarne słupki wew., czekam jeszcze na obszycie wyjść na tweetery i przekładam z podszybia :smile:
na czasie wleci komplet nowych emblematów z karoserii ten już mam:
Załącznik 7015
czekam jeszcze na boczne 155_20v..z tylnej klapy "Fiat" wylatuje ;-)
-
ja u siebie nie mam żadnego znaczka
-
ciekawe czy ten kolektor dał coś do momentu obrotowego :) czy zwiekszył czy zmniejszył?
-
Cytat:
Napisał
yacub
ciekawe czy ten kolektor dał coś do momentu obrotowego czy zwiekszył czy zmniejszył?
ani jedno ani drugie ponieważ w Stilo 2.4 Abarth jest ten sam kolektor co i u mnie, różni się chyba jednym czy dwoma szczegółami :smile: