To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
rodzaje abs -
rodzaje abs
witam. Nigdzie nie mogę znaleźć jakie oznaczenie pompy abs ma byc do 2.0 hlx końcówka 1996 rok. W samochodzie mam lucasa o numerze 32610689-05 w eperze pokazuje ze końcówka powinna być 08, a jeszcze gdzie indziej znalazłem ze 07. Może potrafiłby mi ktoś doradzić albo wytłumaczyć za co jest odpowiedzialna ta końcówka np:05 i czy moge zamiast niego wstawic z koncowka -07 czy to bedzie normalnie funkcjonowalo. Jesli ktos jest w stanie mi pomoc prosze odpisac w temacie. pozdrawiam PDP
-
hej a co sie dzieje z pompą ze chcesz ją wymienic?:>
-
zapaliła mi sie kontrolka abs i pompa przestała działać. Byłem na komputerze pokazało "błąd silnika" kabel podłaczony był do złącza abs. Wykręciłem pompe i przelutowałem przekaźnik w centralce, ale to nie pomogło i błąd świeci się dalej. Jeśli była by dobra to błąd niby powinien samoistnie się skasować a pompa winna się załączyć. Dodam, że nie byłem 2 raz na kompie w celu kasowania błędu bo z opisów regeneracji centralki wynika, że nie ma takiej potrzeby. Chciałbym ją wymieni, a na szrocie obok mnie jest taka sama centralka lucasa ale o innym numerze nie takim 32610689-05, tylko ucasa o numerze 32610689-07
-
a palila CI sie kontrolka ABS razem z hamulcem recznym? jesli nie to niepotrzebnie przelutowales to...
to ze kontrolka sie pali i wywala blad silnika pompy to ja mam tak samo... tyle ze u mnie raz ABS dzialal raz nie... przez wiekszosc zimy nie dzialala wcale teraz od 4 dni non stop jest okej a powiem ze przed zima wszystkie polaczenia czyscilem i smarowalem srodkiem na przewodzenie pradu
-
z tego co czytałem to jeśli świeci sie abs i reczny tzn. że ebd jest uszkodzone a to chyba po fl było dopiero. i Ten przekażnik był przepalony.
-
Tak jest - ABS z EBD był dopiero po FL tak więc Ty musisz szukać takiej centrali z przed FL.. Spytaj lukq - on powinien Ci pomóc..
-
Odp: rodzaje abs
Jak podlaczyles się komputerem pierwsza sprawa, to robiłeś test pompy? Ruszyła?
Możesz wsadzić każda jedna pompę tylko od samochodu przed FL. Po Fl pompa trochę inaczej wygląda i działa, bo ma ebd.
Po podpięciu pod komputer co za błędy wywala?
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
-
wyswietlilo mi taki blad
"błąd silnika"
-
Nr b błędu?
-
powiem szczerze ze nie zwrocilem uwagi dzisiaj kupilem pompe z koncowka 07 z przed fl. za 50 zl. Jutro bedzie montowana dam znac czy dziala.
-
pompa wymieniona na taka z koncowka 07 zamiast -05. Kontrolka zgasła, pompa działa aczkolwiek pojawił sie inny problem. Gdy się zahamuje po puszczeniu pedału hamulca jeszcze chwile go trzyma. Więc jednak musi być takie samo oznaczenie czekam na drugą pompę z oznaczeniem -05, która powinna trafić do mnie około środy.
-
Te oznaczenie nie ma wpływu na takie działanie - coś masz nie tak :(
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
-
05 czy 07 nie ma to wpływu.
Wina może być pompa, serwo albo odpowietrzenie
-
po wymianie pompy należy jakoś innaczej układ hamulcowy odpowietrzać?
-