Witam, czy w modelu z silnikiem 1600 jest taka sama pompka paliwa jak w pozostałych? Gdzie ona jest, w zbiorniku?
Pozdrawiam
To jest widok strony w wersji do druku
Witam, czy w modelu z silnikiem 1600 jest taka sama pompka paliwa jak w pozostałych? Gdzie ona jest, w zbiorniku?
Pozdrawiam
POMPA PALIWA 1.2 1.6 FIAT PUNTO LANCIA Y 1993-1999 (2413381218) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. coś może pomoże. Na dole masz nr. OEM
Więc jest taka sama jak 1200, hmm drogo. Ale na allegro (najlepszym na świecie!?) do Punto 1200 widziałem też inne pompy. Czy do rocznika 1993 jest tylko taka jak w tym linku?
proszę o to wszystkie http://allegro.pl/listing.php/search...&description=1
http://allegro.pl/listing.php/search...category=18851
Sprawdzić sobie możesz jeszcze w eperze po nr VIN.
Nie mam epeera do punto, może ktoś dysponuje pewnym linkiem do tego programu. Mam tylko do lybry.
A gdzie może być bezpiecznik czy przekaźnik tej pompki?
eper.fiatklubpolska.pl link do eper. Wpisz tam nr Vin z prawej strony i poszukaj pompki paliwa,spisz jej nr Ori i poszukaj na allegro np,albo w sklepie motoryzacyjnym
Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
Proszę ... któryś link na pewno działa.
eper - Google Search
Że tak niedyskretnie zapytam ... chcesz kupić pompę czy naprawić samochód?Cytat:
A gdzie może być bezpiecznik czy przekaźnik tej pompki?
Bo jeśli chodzi o naprawę, to trochę za mało informacji podałeś. Co się dzieje i dlaczego uważasz że przyczyną problemu jest pompa?
Dziękuję Wszystkim za linki.
atajeśli wiesz gdzie jest bezpiecznik pompki paliwa i przekaźnik (jeśli w ogóle jest) to powiedz. Resztą się nie martw, przedwcześnie :-)
ePer jest systemem dla całego koncernu fiat a nie dla konkretnego auta.. Tak więc kolego promokator skorzystaj z szukajki, link do działającego ePer'a masz na samej górze strony..
Przeczytaj mój ostatni wpis. Przecież wszytkim podziekowałem za linki. Więc i Tobie dziękuję za pomoc.
A czy ktoś wie gdzie jest ten bezpiecznik, bo nim ja go znajdę w tym eperze to... Pompe paliwa już zlokalizowałem (i kupuiłem).
Czy ktoś wymieniał już ten bezpiecznik i wie gdzie jest przekaźnik (jesli w ogóle jest)?
Pozdrawiam
Przekaźnik jest na podszybiu, pod plastikową osłoną (duży, biały).
Bezpiecznik jest w kabinie, w skrzynce bezpiecznikowej. Chyba opisany. Typowo 10A.
Takiej odpowiedzi szukałem, wielkie dzięki ata (masz ode mnie gwiazdkę)
Witam po przerwie :-) a czy ktoś już wymieniał pompę paliwa? Jest pod siedzeniem taki duży dekiel (wygląda trochę jak nakrętka od dużego słoja). Czy to się odkręca? Czy tam są jakieś zabezpieczenia. Nie chce nic tam urwać.
Proszę o pomoc tych, którzy już to robili.
Odkręcić w lewo zwykły gwint i wyjąć pompę po wcześniejszym zdjęciu przewodów paliwowych
Po długiej przerwie wszystkich zainteresowanych informuję iż pompę wymieniłem (najwięcej problemu przysporzyła mi ta duża nakrętka trzymająca korpus pompy) ale uporałem się z tym i auto już sprawne :-)
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc.