Mam na liczniku 120 k i wyraźnie już stuka coś w tylnym zawieszeniu. Co tam jest do zrobienia zazwyczaj, bo nie mialem nigdy do czynienia z wielowahaczowym zawieszeniem wiec nie wiem jakie sa typowe niedomagania.
Jakies doswiadczenia w tej kwestii?
To jest widok strony w wersji do druku
Mam na liczniku 120 k i wyraźnie już stuka coś w tylnym zawieszeniu. Co tam jest do zrobienia zazwyczaj, bo nie mialem nigdy do czynienia z wielowahaczowym zawieszeniem wiec nie wiem jakie sa typowe niedomagania.
Jakies doswiadczenia w tej kwestii?
Stacja diagnostyczna 20 zł i szarpaki prawdę powiedza.
Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
zaraz zaraz. a z tyłu nie ma przypadkiem normalnej belki skrętnej??
Z tyłu wielowahacz niestety ;/
dlaczego niestety? wielowachaczowe w utrzymaniu jest droższe ale w prowadzeniu i trzymaniu się drogi jest dużo lepiej
a tak jak kolega powiedzial na stacje diagnostyczna i wszystko wyjdzie bez zgadywania
Prawdopodobnie wahacze tzw. "bananki" poprzeczne wahacze w kształcie banana. Wymieniłem oba koszt 70 zł za sztukę + koszty wymiany. Stare tj. do 2006 miały wadę fabryczną. Efekt cisza :)
witam. mam stuki z tylnego zawieszenia na SD powiedział koleś że to łączniki stabilizatora....? Czy takie dwa maleństwa mogą tak hałasować podczas jazdy przez nierówności i dziury?
oj mogą i to bardzo. trochę luzu a łomocze jakby się cos rozsypywało.
pewnie tego i tak sam wymieniać nie będziesz więc zdałbym się na mechanika. Wydaje mi się że ta firma jest ok. Ja z reguły unikam tylko firmy maxgear bo się przejechałem na ich częściach i to nie raz.
no raczej sam się za to złapie dostałem instrukcje co i jak więc dam chyba rade hehe cena przyzwoita na tym allegro. Wczoraj byłem w FOCIE to za jeden zażyczyli sobie 70 zł !!!
to kupuj tego wymian nie jest trudna a myślę że przy stanie naszych dróg to nic nie będzie wieczne
też tak zrobię... dzięki za pogawędkę;)
proszę. Powodzenia w naprawie.
Sprawdź jeszcze w jakim stanie masz tuleje na bananach. To te wygięte wahacze ponieważ to one najczęściej stukają (koszt ok 130 zł/szt na allegro) ze względu na zastosowanie tzw. tulei pływającej. Co do wymiany to fajnie to robić na kanale ale bez też już wymieniałem.