To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Wycieraczki przód -
Wycieraczki przód
Witam
Mam problem z przednimi wycieraczkami, otóż gdy je włącze chodzą strasznie powoli i slychać coś tak jakby szczyrkanie pod podszybiem od strony kierowcy. Nie pamietam juz bo było pózno ale to szczyrkanie nie ustepowało nawet w momencie wyłaczenia wycieraczek. Co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy, chodzi oczywiscie o Seicento 899.
-
Te "szczyrkanie" po wyłączeniu to raczej dziwna sprawa.. Ale trzeba rozebrać i sprawdzić bo tak to nikt nie pomoże.. Mechanizm wycieraczek może sie zatrzeć od syfu wody i rdzy która tam się gromadzi - niestety.. Tak więc jedyna opcja to sprawdzić co jest grane..
-
rozumiem ze moge sie tam dostac tylko przez zdemontowanie tej materiałowej osłony od strony silnika
-
Kurde nie wiem jak jest w SC ale chyba tak samo jak w innych autach demontuje się plastikowe podszybie (uprzednio ściągając ramiona wycieraczek)
-
No nic bede próbował, własnie dostałem cynk od lepszej połówki ze juz chodza normalnie. Kaprysny ten mój chwastek
-
No może oznaczać to, że z czasem po prostu padną..
-
Też tak przeczuwam, zabiore sie za to jak tylko lepsza połówka zakończy w tym tygodniu wyścig szczurów.:smile:
Jesli ktos kiedys rozbierał to szachrajstwo to bede wdzieczny za jakiekolwiek wskazówki.
-
1 załącznik(i)
Witam problem rozwiazany zatarty mechanizm od strony pasazera bo penetracji WD-40 i nasmarowaniu problem czesciowo znikł, ale mimo tego ze mechanizm chodzi bez oporów. Wciąż ramie przenoszace naped na wycieraczke pasazera spada z plastikowej nakładki ( widok na zdjeciu )
Załącznik 2654
W zwiazku z tym czy te plastiki mozna gdzieś kupic czy pozostaje zakup nowego mechanizmu
-
raczej plastików nie dokupisz.
przesmaruj dokładniej czpienie. tzn rozbierz przeleć drobnym papierem ściernym, nasmaruj i złóż. może jak będą lekko chodziły to nie będzie ci spadało
-
Cytat:
Napisał
seth
może jak będą lekko chodziły to nie będzie ci spadało
Będą
Słyszałem o takiej ,,sztuczce'', że te plastikowe sworznie zastępowało się nitami albo śrubami. Może warto o tym pomyśleć?
-
Cytat:
Napisał
Jelcyn
albo śrubami.
widziałem na śrubach. na pewno jest to jakieś wyjście. choć ciekawe ile kosztują same ramiona. jeśli te 50zl to chyba gra nie warta świeczki
-
Problem w tym ze próbowałem ale sadze ze jak juz rozbiore to beda do wyrzucenia. A te które mam maja ułamana blokade zapobiegajaca przekrecaniu sie.
No nic bede kombinował.
-
Witam!Ja troche z innej beczki mam pytanie...ktos moglby mi doradzic jaka dlugosc powinny miec piora wycieraczek przednich w seju?Wiem,wiem...mozna sobie kupic roznej dlugosci...:tongue ale jakie dlugosci sa optymalne i wycieraja idealnie?Pzdr
-
Z tego co widze L=P=480mm
30 sek. szukania w google..
Pozdrawiam
-
Problem przerabiałem w cc.
Zacieranie tulejek ( dokładnie tam gdzie przykręcasz pióra)po demontażu całego mechanizmu rozkręcić tulejki wyczyścić nałożyć smaru. Pomogło na 3 lata. Potem znowu to samo znowu czyszczenie i ok