To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
kjk
Hmm... Z moich doświadczeń, to tylko w 126p (z takim gumowym guzikiem da desce) było gorzej....
Dlatego przy okazji przerabiałem na elektrykę ;-)
-
Cytat:
Napisał
Nuri
Duet spryskiwacze-wycieraczki nie jest jakiś rewelacyjny ale jak się psiknie kilka razy to czyści przyzwoicie.
U mnie bezpośrednio po spryskaniu rozmazany brud ląduje dokładnie przed moimi oczami - ta część szyby dostaje za mało płynu, przez co przez chwilę widzę jeszcze gorzej niż przed spryskaniem i to jest niebezpieczne. Z kolei przy temperaturze ok. -10C zamiast mgiełki leci pojedyncza cienka strużka płynu (koledzy już o tym pisali na forum, to nie jest problem kiepskiego płynu).
Tymczasem wymieniłem spryskiwacze na te od alfy. Nie było jeszcze okazji przetestować na trasie w warunkach zimowych, natomiast już teraz optymistyczne jest to, że w zakresie od 0 do 100km/h działają praktycznie tak samo, niezależnie od prędkości.
-
Odnoszę wrażenie że w Tipo jest raczej za słaba pompka, a nie kiepskie spryskiwacze.
-
Cytat:
Napisał
siwymw
Odnoszę wrażenie że w Tipo jest raczej za słaba pompka, a nie kiepskie spryskiwacze.
Bardzo możliwe, że z mocniejszą pompką te spryskiwacze działałyby przyzwoicie. Tymczasem jednak łatwiej wymienić spryskiwacze na takie, które mają regulację i stawiają mniejszy opór.
-
A ja dalej nie widze problemu. Jak nacisne sprysk tylko chwile to owszem plyn ląduje nad wycieraczką ale jak się przytrzyma chwilę dłużej i dostanie pełnego ciśnienia jest ok. Nie jest to mgła pokrywająca całą szybę ale dość szeeoka plama. W volvo na ten przykład są dwie strużki ze spryskiwacza cienkie niczym waterjet
-
Cytat:
Napisał
marx30
A ja dalej nie widze problemu.
O tym gdzie wyląduje płyn decydują ułamki milimetra. Jeżeli nie ma regulacji, to ma znaczenie np. spasowanie maski i niedokładności w wykonaniu samego spryskiwacza...
-
Cytat:
Napisał
bibi
A na jakie wymieniają? Może pójdzie się tym tropem i wymieni na coś jeszcze lepszego ;)
Octavia, mgłowe... Sam takie założyłem, jest całkiem nieźle, pewnoe dla tego podobaja mi sie te z tipo...
Oryginalne z alfy 156 posiadaja regulacje góra, dół i leja 4 strumieniami
-
Nie podoba mi się, że moje Tipo nie jest już "z tego roku". :)
-
Dziś samochód odebrany, przejechane 20 kilometrów, następnie telefon do assistance i powrót na lawecie - powód nieokreślony, problem z ładowaniem akumulatora bądź zasilania auta.
Tipo 1.4 T-Jet SW S-Design
Miód malina.
-
-
Mi mój poprzedni samochód podczas powrotu do domu zaraz po zakupie też stanął. Okazało się że był zalany letnim paliwem (diesel) a był konkretny mróz i zatkało filtr paliwa. A też byłem wściekły że kupiłem jakiś bubel. Zdarza się czasem jakaś wpadka.
-
Widzę że coraz więcej wersji S Design jest na forum/ulicach :)
-
Cytat:
Napisał
srasquasz
Widzę że coraz więcej wersji S Design jest na forum/ulicach :)
jak się dobrze trafi to lepiej kupić s desing niż lounge :-D
-
Cytat:
Napisał
tplonka
jak się dobrze trafi to lepiej kupić s desing niż lounge :-D
eSka najlepsza ;)
-
Ale jak nie chcesz skanki na fotelach i ksenonow obniżonej mocy to tez eska najlepsza?
Po to jest kilka wersji i możliwość doposażenia w jakims tam zakresie aby każdy sobie dopasował i skonfigurować jak chce... chyba ze bierze ze stoku ale to wtedy ma rekompensatę w trochę niższej cenie...
Co kto woli... unikajmy generalizowania...
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Ale jak nie chcesz skanki na fotelach i ksenonow obniżonej mocy to tez eska najlepsza?
Po to jest kilka wersji i możliwość doposażenia w jakims tam zakresie aby każdy sobie dopasował i skonfigurować jak chce... chyba ze bierze ze stoku ale to wtedy ma rekompensatę w trochę niższej cenie...
Co kto woli... unikajmy generalizowania...
Skakanki? Bo nie wiem o co chodzi [emoji14]
Mi chodziło o to że najlepiej wygląda (wg mnie).. Wyposażenie wiadomo kwestia gustu
-
Co s design wyroznia na tle zwyklego tipka w wygladzie a czego nie da sie kupic/zmienic?
W bravo 2 bylo widac roznice miedzy zwyklym a dynamic i sport.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Co s design wyroznia na tle zwyklego tipka w wygladzie a czego nie da sie kupic/zmienic?
Wszystko można zmienić, chodzi o to że wychodzi już taki z fabryki i nie trzeba kombinować
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Był jeszcze Emotion, można powiedzieć, że pomiędzy Dynamic a Sport, tak jak i GP. Różnice pomiędzy Dynamic i Emotion w Bravo II i GP były, co więcej nie można było doposażyć niższej wersji o elementy z wersji Emotion/Sport (dodatkowe wygłuszenia, lampki, inne profile siedzeń, siakieś malowania itp).
-
Cytat:
Napisał
srasquasz
Wszystko można zmienić, chodzi o to że wychodzi już taki z fabryki i nie trzeba kombinować
Buda niczym nie rozni sie od zwyklego tipo?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
krowka1978
Był jeszcze Emotion, można powiedzieć, że pomiędzy Dynamic a Sport, tak jak i GP. Różnice pomiędzy Dynamic i Emotion w Bravo II i GP były, co więcej nie można było doposażyć niższej wersji o elementy z wersji Emotion/Sport (dodatkowe wygłuszenia, lampki, inne profile siedzeń, siakieś malowania itp).
Plus mocniejsze silniki, w bravo 2 byly 4 wersje mocy benzynowe.