można delikatnie parę razy wcisnąć i leci tylko płyn bez ruchu wycieraczek
To jest widok strony w wersji do druku
można delikatnie parę razy wcisnąć i leci tylko płyn bez ruchu wycieraczek
potwierdzam, ja mam włączone czujniki i tak samo zwilżam sobie szybkę - de facto niedługo będzie wymieniona bo stłuczona przez kamyczek :)
Niewiele jest kwestii które mi się nie podobają w moim tipku, niemniej jednak dorzucę kilka od siebie:
- dosyć mocno odbijające się na przedniej szybie wyloty powietrza z klimatyzacji (praktycznie na środku szyby widać ich odbicie), czasami skupiam na tym wzrok ale już coraz rzadziej,
- denerwujące jest też takie ustawienie przedniej szyby (brak uszczelki na krawędzi), że jak np. spryska się ją płynem to duża ilość płynu leci po bocznej szybie od strony kierowcy, nie wiem może to kwestia ustawienie spryskiwaczy? problem nie występuje na prawej szybie z przodu, strugi wody płyną od strony kierowcy i po chwili wysychają, jest to trochę irytujące (może jest jakiś na to sposób, np. ustawienie kierunku spryskiwaczy, lub zainstalowanie owiewek nad boczną szybą?)
- w moim przypadku odbarwiła się tapicerka na fotelu kierowcy po mokrej kurtce w deszczu
- brak zagłówka środkowego z tyłu w wersji pop w kombi (nawet nie ma opcji jego dokupienia)
- mam wrażenie, że w mojej wersji światła mijania słabo świecą (wiem na pewno wszystko jest w normie, ale jakoś takie odnoszę wrażenie, że mogły by bardziej doświetlać drogę w nocy, może ktoś też taki mankament u siebie zauważył?)
-troszkę hałaśliwa klimatyzacja przy jeździe po mieście na niskich biegach (na trasie praktycznie nie słychać chodzącej klimatyzacji)
- nie zauważyłem tzw dziury między pierwszym a drugim biegiem, albo się szybko przyzwyczaiłem.
Wyszło sporo tego ale zapewniam, że jestem bardzo zadowolonym i użytkownikiem mojego Fiata Tipo i plusy o których pisałem w wątku o pierwszym wrażeniu po zakupie zdecydowanie przewyższają minusy. Pisze o minusach też po to, że może ktoś znajdzie sposoby na ich ewentualne ograniczenie.
A nie mówiłem ;-)
U mnie światła drogowe oświetlają mocniej przeciwległy pas drogi- czyli świecą jakby mocniej w lewo, co trochę mi przeszkadza w nocy. Poza tym światła mijania są dla mnie ok. Porównuję je ze swoim hyundaiem ix35, i mijania są lepsze w tipku niż w tym koreańcu....
Ze spryskiwaczami potwierdzam. Sam zmieniłem w moim Tipo: https://youtu.be/40MKhd7QAI4
Sent from my MI 6 using Tapatalk
bravo a powiedz mi jak one zachowuja się przy 120km/h bo jesli teraz na postoju pryskają Ci na połowę szyby (nawet nie) to przy 120km/h będą pryskŁY cI na podszybie
Też to tak widzę...niewiele lepiej od oryginalnych...ktoś na forum wstawiał film po wymianie z lepszym efektem.A co do świateł w Tipo to opinie użytkowników są różne....wg.mnie mijania są OK,a drogowe świecą za blisko i za słabo.Ale jest na to sposób...kupiłem 2 żarówki Philips +90% więcej światła i wożę w schowku....jak mi się przepali w mijania to wezmę z drogowych,a do drogowych włożę te mocniejsze.W przyszłości do mijania też kupię lepsze.
Spryskiwacze z AR156 można regulować w pionie.
Sent from my MI 6 using Tapatalk
a jesli chodzi o światła to ja nie narzekam. w światłach mijania najważniejszy jest punkt 75R i 50R
Tu jest fajny artykuł - pierwszy artykuł - światła mijania - Patronat
https://www.google.pl/search?source=....0.5bBaH8q6YSg