To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
nightingale79
ciepłe są zazwyczaj ciemne i gorzej oświetlają od zwykłej żarówki.
Zazwyczaj tzn jak kupisz badziew. Te co brałem do mondeo to ciepłe i zimne miały te sama jasność a ciepłe są przyjemniejsze dla oka ale do zagorzałych przeciwników ledow nic nie przemówi... najlepiej nie mieć a się wypowiedzieć...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
nightingale79
Być może z mojej ogólnej niechęci do ledów :-)
Z samej niechęci żeby od razu wypisywać bzdury? Jak ci nie leżą ledy to ok, rozumiem ale po co udzielasz się w tym temacie, omiń go i nie mąć...
Mam pod oknem sklep co mi nie leży z różnych względów to do niego nie chodzę, chodzę dalej do tego co mi pasuje...
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Troche nad wyrost argument bo oswietlenie kabiny nie pali sie non stop wiec oczy nie sa narazone, dluzej w ciagu dnia uzywa sie smartfona, ktory tez emituje fale niebieskie niz oswietlenia wnetrza ;) :p
Zgadza się, dlatego napisałem ogólnie o świetle LED.
Żeby nie było, produkty muszą spełniać określone normy, dlatego smartfony, telewizory i markowe LEDy nie są tak szkodliwe jak tania chińszczyzna.
Z racji tego, że zawód wymusza ode mnie pracę na komputerze praktycznie non stop, zainwestowałem w okulary z odcięciem światła niebieskiego.
Troszkę zmienia odcienie na wyświetlaczach, ale idzie się przyzwyczaić :)
-
Nerwosolu zażyj. Jak Tobie się podobają to miej. Ja napisałem o sobie i nikogo nie mam zamiaru do tego co sam robię przekonywać. Poza tym wielu znajomych powymieniało żarówki na ledy w autach i wiem jak to działa i jak wygląda. Nie spinaj się tak. Forum jest od tego żeby wymieniać poglądy. Jak Tobie się podobają to mi nic do tego i swoimi wpisami nikogo nie namawiam żeby sobie ledów nie wsadził w lampki. Napisałem że ja tego nigdy nie zrobię.
-
-
Tylko na tym forum wiele osób nie czyta między wierszami lub nie rozumie sformułowań typu "moim zdaniem" , "ja wolę" lub " a mnie się podoba".
O jakiejkolwiek, nawet delikatnej krytyce nie wspominam. Wychodzi na to,że lepszy najtańszy led który nawet nie bardzo pasuje do gniazda, niż markowa żarówka która również daje białe światło.
-
Cytat:
Napisał
Robs
Tylko na tym forum wiele osób nie czyta między wierszami lub nie rozumie sformułowań typu "moim zdaniem" , "ja wolę" lub " a mnie się podoba".
O jakiejkolwiek, nawet delikatnej krytyce nie wspominam. Wychodzi na to,że lepszy najtańszy led który nawet nie bardzo pasuje do gniazda, niż markowa żarówka która również daje białe światło.
No widzisz. Świata nie zmienisz. Napiszesz coś od siebie to cię zjedzą. Jakaś zawiść tu panuje, lub głupota. Przecież można w końcu swoje poglądy przedstawić i podzielić się nimi z innymi....
Na tym polega przecież dyskusja.
-
Taki kraj. Wystarczy włączyć TV.
-
Cytat:
Napisał
jacek2
Przecież można w końcu swoje poglądy przedstawić i podzielić się nimi z innymi....
Na tym polega przecież dyskusja.
Oczywiście, tylko jaka tu dyskusja... zazwyczaj brakuje słów: moim zdaniem, ja uważam... zazwyczaj jest a po co to po co tamto, bez sensu, to do niczego bo kosztuje dużo... po co tak, ja robię inaczej i to jedyna słuszna opcja...
A jak zwrócisz uwagę to zaczyna się gowno burza... na szczęście coraz częściej się powstrzymuje i nie odpisuje... niedługo nauczę się zachowywać swoje zdanie dla siebie bo szkoda mi życia i czasu na bicie piany...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Weźmy na tapetę pewien przykład bezosobowy. X pisze o czymś ze bez sensu i on robi tak i tak. Wyraża swoją opinie i jest ok. Potem Y pisze ze robi inaczej niż X i dlaczego. Tez wyraża swoje zdanie. Teraz X znowu powtarza swoje dodając nowe argumenty może nawet obelgi. Piszą dalej inni ze robią inaczej niż X, wyrażają swoje opinie. X znowu swoje, cały czas ze inni robią bez sensu choć przedstawiają racjonalne argumenty.
Czy to wciąż dyskusja i przedstawianie swoich poglądów czy obsceniczne narzucanie swoich innym. Taka sytuacja ma miejsce w co drugim wątku i dotyczy w większości tematów o jakichś pierdołach...
Takie mam spostrzeżenia...
-
Ja zawsze lubiłem w forach internetowych właśnie działy techniczne danego modelu, danej marki - bo można znaleźć odpowiedzi na wiele powszechnych w danym modelu bolączek. Długo nie miałem Fiata, więc nie miałem okazji tu wcześniej bywać. Przyznam, że dział Tipo na forum fiata jest bardzo specyficzny (nie wiem jak inne bo nie zaglądam, nie interesują mnie zupełnie inne modele). Znacznie to odbiega od działów technicznych na forach poprzednich aut, które miałem czy mam dalej. Ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
-
Bo ludzie gdzie indziej są otwarci i życzliwi. A klientela Fiata dość specyficzna.
Największym zwycięzcą tutaj w sumie jestem chyba Ja. Mam dostęp do wielu mocno eksploatowanych egzemplarzy i sporą grupę porównawczą konkurencji w podobnych cenach. Donosiłem o różnych problemach, przypadłościach, jak walczyć z serwisami itd. Wytykali mnie palcami, wyśmiewali, obrażali.
Wystarczał rok :) Się zaczęły powielać problemy, usterki u innych - często tych co wcześniej wyśmiewali.
A najlepsze przed nami, bo powoli zaczną się auta z rynku wtórnego. Szukanie pomocy po forach po gwarancji.
Z aktywnych tutaj użytkowników na szybko 6 ma jakiekolwiek pojęcie o motoryzacji. Z czego 2 mocnych speców od Fiata. Reszta ogląda filmiki w necie i coś uważa (Ci to najwięcej się produkują) więc ciężko o rzeczową - techniczną dyskusję.
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Wytykali mnie palcami, wyśmiewali, obrażali.
FiatPrime wyklęty :)
-
Dokładnie to samo - nie pasują mi ledy, są zbyt "oczojebliwe".
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Bo ludzie gdzie indziej są otwarci i życzliwi. A klientela Fiata dość specyficzna
Otóż to...
-
Kącik wzajemnej adoracji się tu zrobił?
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Kącik wzajemnej adoracji się tu zrobił?
Nie chcesz być otwarty i życzliwy? :D