Jak dla mnie to nadal 16 zł.
Chyba, że liczysz zysk w odniesieniu do najdroższego ASO jakie jest w okolicy.
Więc podjedź do ASO BMW, pochwalisz się, że zaoszczędziłeś +1k. Pln
Z tym, że kto serwisuje po gwarancji w ASO ?
To jest widok strony w wersji do druku
Może nie lubię jak mnie ktoś robi w wała, 1,5 h roboczogodziny w Aso przy wymianie oleju i filtra oleju .
Tak miałem na fakturze ,faktycznie mechanik pracował przy moim aucie okolo pół godziny bo cały czas gdzieś odchodził.
Więc wolę zapłacić 50 zł niż 350 za robociznę...
Z reguły pytam o koszt przed zleceniem usługi i tu nie było niespodzianki:
Specjalnie sprawdziłem FV:
1 roboczogodzina ASO - 120 zł brutto
Czas wymiany 0,5h
Koszt usługi nabity na FV - 60 brutto.
Czyli skasowali mnie 10 zł więcej od znajomego mechanika.
Przy tej cenie, to nie widzę potrzeby szukania kogokolwiek innego i zostaję przy ASO
Nie wiem gdzie w ASO tyle roboczogodIne wyceniaja. RzesOw 350 pln ;)
Przydała by się w ASO rozpiska dla klientów ile mniej więcej roboczo godzin się schodzi przy standardowych czynnościach, np. wymiana oleju, świec itp. tak jak to mają likwidatorzy szkód komunikacyjnych. Wtedy wystarczyło by przy standardowym przeglądzie gdzie z samochodem się nic nie dzieje zadziwić lub podejść do ASO i zapytać jaki jest koszt roboczogodziny.
Po przeczytaniu powyższych wpisów, złożyłem reklamację do kierownika serwisu na IMO zawyżony koszt usługi wymiany oleju.
Ja na jesieni w zeszłym roku w Radomiu zapłaciłem za wymianę oleju+filtr 121brutto. Olej i filtr ASO, razem wyszło 408zł. Silnik t-jet. Przebieg około 15kkm
@mechanizator9
Wynika z tego, że za olej + filtr policzyli Ci 287zł. Filtr kosztuje jakieś 70zł., czyli olej wyszedł za 217zł. ... chyba dodali do niego drobinek złota :) . BTW, na all.... za 5l Total Quartz C3 5W40 zapłaciłem 125zł.
Wiem, nie starczyło na drobinki złota bo cena filtra na fakturze to 94zł 😊 i jeszcze „normalia“ za 12,30
Cena filtra oleju w sklepie 18zl , filtr powietrza węglowy Boscha 39.
W Aso te ceny pomnóż razy 2 lub 3