To jest widok strony w wersji do druku
-
Tak temat rzeka, tak samo jak:
1) Wymieniać olej na dotarciu, czy nie wymieniać
2) Olej Selenia czy dedykowany do wahadłowców NASA z drobinkami złota
3) Dywaniki i mata "Rezaw" czy inne badziewie nie dające +100 do zajebistości
4) Przedłużać gwarancję, czy nie przedłużać
5) Felga 16 czy 17 czy jednak 15
6) Olej wymieniać co 15 czy co 30k.km
Każdy wybiera co chce, bo to jego kasa i samochód.
-
Cytat:
Napisał
Bronckey
Sorry ale kombinowanie i jeżdżenie 100 czy 200 km na przegląd wolne w robocie itp. Swój czas tez trzeba liczyć. Wolę spuścić samochód tam gdzie wygodnie wsiąść w autobus czy Taxi i jechać do roboty a wolne zostawić sobie na spędzenie czasu z dzieciakami albo własnych przyjemnościach.
Nie no spoko, ale powiem szczerze, że miałem w citroenie kalkulację przeglądu gdzie różnica ceny to było około 400zł i 7km, w fiacie 30km dalej ale 500zł mniej na rachunku i do tego samochód został umyty po serwisie.
Nie widziałem tu żadnego wpisu gdzie ktoś by napisał, że jechał sto lub dwieście km żeby zaoszczędzić 400zł, chyba, że coś mnie ominęło.
-
Ile kosztuje przegląd
Kolega co mu to zrobili w elblagu za 750 ma 1.4. Jeśli kolega co mu w Gdańsku zaśpiewali 1300 ma T-Jeta ( w opisie nie podał silnika) to różnica wynika z wymiany świec t jet 30kkm wolnossący 60 kkm. Koszt świecy w aso około 80 zł wiec wydaje mi się ze znalazłem brakujące 320 zł.
Edit
750 przy T-jet to w aso sam koszt części wyjdzie.
-
-
Cytat:
Napisał
michael4321
Olej, filtr oleju, plyn hamulcowy+filtr, świece, filtr kabinowy, podłączenie komputera sprawdzenie parametrów.
i tak wyszło na moje. po co świece w 1.4 wymieniać?
-
Cytat:
Napisał
Killer King
Dzwoń do dilera i sprawdź co zaproponują
.....
Pierwsze dwa przygląda (2 lata - 30k.km) w Bielski Białej to koszt 1150-1200 zł ( jest to łączny koszt dwóch przeglądów z....
Mam osobę u której serwisuję samochody po gwarancji - koszt mniejszy, ale nie o połowę, ale za to czas umówienia na wizytę + oczekiwanie to już kosmos. Jak nie masz samochodu zastępczego na kilka dni to lipa.
Panowie skąd takie kwoty za przegląd?
Jestem po trzech przeglądach i nigdy nie zapłaciłem więcej niż 500-600 zł...w tym olej, filtry itp zgodnie z instrukcją (za wyjątkiem, świec bo wymieniali po awarii)...zadzwońcie do Automobile Torino w Łodzi
-
Dane na 17.08.2021
Koszt pierwszego przeglądu ( 15k.km ) - 366 zł
Wszystko na częściach ASO
-
Co zawierał tak dla potomności ?
-
Zapomniałem dodać, że to cena za 1,4 95km - pierwszy przegląd na 15k.km
Jak już ktoś wspominał, cena za T-jet będzie wyższa.
Podeśle szczegółowe dane, jak będę miał wszywko na papierze.
Na szybko podejrzałem listę samochodów w planie - było dużo rejestracji spoza SB np. SR, co świadczy, że cena przyciąga.
-
Ja za drugi przegląd (mam przejechane 16 tys.km) zapłaciłem 785zł. w Białymstoku. Ogromnym plusem jest to, że jak wcześniej zamówisz, to masz samochód zastępczy. Dzień wcześniej przywożę, dostaje zastępczy, a następnego dnia oddaję i 1zł. za przejechany kilometr.
-
Średnia ta oferta z zastępczym, przy drogim orzeglądzie skubać za kilometry? To juz in uzupełnienie benzyny pod korek nie wystarcza? Co za czasy..
-
Dziś zrobiłem przegląd olejowo -filtrowy w autku .
Materiały kupiłem sam ,koszt 300zl
Olej Selenia,,filtr oleju ,kabinowy i powietrza .
Te ostatnie wymieniłem sam ,dziecinnie proste .
Mechanik za wymianę oleju i filtra plus uzupełnienie płynu chłodniczego i hamulcowego oraz ogólne oględziny auta wziął 50 zł ( po znajomości...)
Czyli w sumie 350 zł w Aso pewnie z 700...😁
-
Cytat:
Napisał
Krzycholu
Dziś zrobiłem przegląd olejowo -filtrowy w autku .
Materiały kupiłem sam ,koszt 300zl
Olej Selenia,,filtr oleju ,kabinowy i powietrza .
Te ostatnie wymieniłem sam ,dziecinnie proste .
Mechanik za wymianę oleju i filtra plus uzupełnienie płynu chłodniczego i hamulcowego oraz ogólne oględziny auta wziął 50 zł ( po znajomości...)
Czyli w sumie 350 zł w Aso pewnie z 700...
Po gwarancji, to może samemu i wyjdzie jeszcze taniej. Nikt nie każe jechać do ASO.
Tak wiec zaoszczędziłeś całe 16 zł, ale mechanik po znajomości, wiec na ręce nie musiałeś patrzeć.
-
1 załącznik(i)
Nie wszędzie widać są ceny w ASO tak niskie za pierwszy przegląd jak w Bielsko Biała . W Warszawie pierwszy przegląd bez żadnych wymian tylko podbicie książki i pierdoły ze sprayami których użyli bez mojej zgody i wiedzy, a za które na fakturze doliczyli przy przebiegu 3,7 tyś wyszło ... 300zł tyle że T-Jet . P. s jakaś linia diagnostyczna dochodzi jeszcze za 61.50 zł :lol: czyli widać każde ASO rządzi się swoimi prawami ;-)
-
Cytat:
Napisał
Killer King
Po gwarancji, to może samemu i wyjdzie jeszcze taniej. Nikt nie każe jechać do ASO.
Tak wiec zaoszczędziłeś całe 16 zł, ale mechanik po znajomości, wiec na ręce nie musiałeś patrzeć.
Czy 16 zł?
Raczej 350zl ...