To jest widok strony w wersji do druku
-
Panowie miałem dziś telefon z Bielska (p.Podsadecki)czy wszystko jest zgodnie z oczekiwaniami po aktualizacji (tu szacun jednak się starają ).
Odpowiedziałem, że tak sobie że możnaby nad tym popracować ( bo choć lepiej to de facto idealnie nie jest ) i wyjaśniałem temat po raz kolejny.
Ma to byc dalej przekazane do służb technicznych i ewentualnie kolejna wersja więc nie spieszcie się jeszcze z aktualizacją.
-
To teraz zostaje zagadka do rozwiązania w wolnossącym !!!
-
marx30 a sprawdzałeś może alfaobd jak teraz wygląda zależność między naciśnięciem pedału gazu a otwarciem przepustnicy ? Czy rzeczywiście jest różnica ?
-
Jeszcze nie ale mam taki zamiar jak mi wroci ochota na grzebanie w tipku
-
Cytat:
Napisał
jacek2
Drodzy forumowicze. dziś od rana siedzę na telefonach do serwisów. Udało mi się dodzwonić do: GAM FIAT Długołęka, oraz ADF Auto-FCA we Wrocławiu. Nikt nic na temat dziury po miedzy I a II biegiem nie słyszał i nikt nic nie wie. Oczywiście bardzo serdecznie mnie zapraszają na jazdę próbną w celu ustalenia usterki, wtedy zastanowią się co z tym zrobić. Dzwoniłem też do swojego takiego małego serwisu w którym nabyłem tuptusia, i też o dziurze niewiele mogą poradzić. Natomiast u nich sprawę dziury pod kokpitem od strony pasażera załatwiłem od ręki bez kombinacji i marudzenia.....
nie wiem co o tym wszystkim myśleć..:dzialko:
Ja kolego moje Tipo kupiłem w Gam Długołęka i byłem z tym problemem u nich od zakupu dwa razy. Doskonale wiedzą o co chodzi ale palą głupa że tematu nie ma - co mnie się bardzo nie podoba.
Według serwisu nie potrafię puszczać sprzęgła, cóż jak tylko po nowym roku będę miał czas to tak im zacznę truć dupę i uprzykrzać czas że podejmą temat.
Pozdrawiam pracowników z Gam Fiat bo zapewne śledzą forum :)
-
A problem nie wystepuje tylko u nas:
https://fiategea.net/konu-tanimlayamadigim-tepme.html
https://fiategea.net/konu-vites-geci...gecikmesi.html
Wlaczcie google tlumacz, tlumaczenie automatyczne wiec czesc to brednie ale mozna sie domyslic o co chodzi
-
Cytat:
Napisał
marx30
oraz ...
w astrze K (która od kilku dni wałkujemy z kumplem w sensie potencjalnego zakupu przez niego i zgłębia rózne tematy. Powiedziałem mu o tym w tipo no się zaczęło szukanie
I tak samo jak u nas jedni to mają inni nie.
http://astra5klub.pl/problem-ze-sprz-g-em-t55.html
-
Okazało się, że mój 1.4 95KM też ma dziurę, żona jak przesiadła się z swojej Kianki to stwierdziła, że TIPO nie reaguje na gaz. Ja osobiście nic takiego nie zauważyłem.
-
I jak chłopaki ktoś coś wymyślił? Komuś to naprawili?
-
byłem na tej podmianie oprogramowania, zgodnie z zaleceniem Fiat Polska i jakieś mega różnicy nie odczułem odnośnie drugiego biegu
poprzednia wersja 10sw013112-0000 teraz 10sw028912-0001
-
Jest w ogóle zauważalna jakaś różnica?
-
Skoro napisał że nic nie czuje, to albo noga w gipsie albo nie warta skórka za wyprawkę. Czyli dalej bujamy się z opóźnieniem na reakcje pedału gazu. Pisałem kiedyś że mi to nie przeszkadza, ale jakby silnik reagował szybciej byłoby przyjemniej....
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Jest w ogóle zauważalna jakaś różnica?
musiałem to dla Ciebie obadać, a więc:
- ASO nie zna szczegółów poprawki, nie ma rozpiski co konkretnie poprawia,
- na dwójce jest może odrobinkę lepiej, ale ja już się zdążyłem przyzwyczaić i po prostu deptam gaz głębiej przy tym biegu,
- trochę chyba poprawiła się kalibracja wyświetlacza poziomu LPG, nieco później woła, że należy uzupełnić LPG (jestem w trakcie obserwacji tego)
to chyba tyle
-
Dzięki.
To chyba muszę jeszcze czekać aż coś konkretnego wymyślą jak tą dziurę załatać.
-
Sprawdziłem z ciekawości wersję oprogramowania w swoim aucie. Mi wyświetliło jakaś archaiczną wersje w stosunku do wersji u firemanek. U mnie jest: Numer SW: 10sw004594, Wersja SW: 0000. Sprawdzałem to w sekcji silnika, odczytując ID systemu. Ciekawe co trzeba zrobić, by zaktualizować wersję do najnowszej dostępnej? A może jak nie wymusisz, to nie aktualizują, pomimo że jest nowsza wersja? Aha, ja nie mam LPG. Ktoś może wie, jaka jest najnowsza dostępna wersja oprogramowania do zwykłego 1.4 z 2016r?
-
Cytat:
Napisał
Robson_75
Ciekawe co trzeba zrobić, by zaktualizować wersję do najnowszej dostępnej? A może jak nie wymusisz, to nie aktualizują, pomimo że jest nowsza wersja?
Powiedzieć, żeby zrobili. Mają informację w Witechu, że jest nowy soft.
-
Uwaga odgrzewam kotleta, może pryskać! :) Drodzy forumowicze czy ktoś aktualizował soft w ASO dla 1.4 T-Jet LPG? Jeśli tak to jakie wrażenia?
-
Ja, w sumie nic nie zauważam...
-
Pytanie do osób z silnikiem 1.4 95km, jak u Was z tą dziurą pomiędzy 1 a 2 biegiem?
Czy jest jakaś aktualizacja oprogramowania? Co prawda po 9k przebiegu jest mniejsza niż była, ale to nie to.
Co dziwniejsze, Teściu ma Tipo z marca 2017 roku - ale kupił je w 2018 w lipcu na noc cudów i u niego ta dziura nie występuje.. to mi dało do myślenia, jak wrzucisz tam dwójkę to auto jakby samo rwie do przodu zamiast dziury, czyżby była jakaś aktualizacja a serwis ją wgrał przed sprzedażą?
-
Ja mam z 2018 i rowniez odczuwam dziure. Nie bylem z tym w aso, pojade i zglosze jak bedzie pierwszy przeglad ale chetnie sie dowiem jak jest z tym u was