To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Czlowiek
To zobaczymy co będzie, ja zaliczkowałem w czerwcu na pojazd który już jest w salonie, z tym że odbiór dopiero w lipcu?
Ja przy wpłacie zadatku(bo tak sami sobie napisali) kazałem sobie zrobić xero specyfikacji z pieczątką, podpisem i wpisem "gwarancja ceny". Zeby sie potem nie okazalo ze dostane jakies inne auto i mi powiedza "takie pan zamówił". Albo że podrożało o 5 tys. W zasadzie to powinna być jakaś umowa spisana a nie na krzywy ryj choć zamówienie jest umową. Tyle że na potwierdzeniu wpłaty jest tylko numer zamówienia z ich systemu do którego nie mam dostępu więc można im skoczyć. Przy zaliczce to mozesz ją dostać z powrotem jak umowa nie dojdzie do skutku. Przy zadatku jak ci sie odwidzi zakup to kasa przepada. A jak się odwidzi dealerowi to ma go oddać w podwójnej wysokości. Zwracajcie na to uwagę.
Na stock.fiat.pl wiele aut jest nadal w tych samych cenach, wiem bo śledziłem kilka egzemplarzy
-
Mam Fakturę, Zaliczka na .... z nr zamówienia, a w uwagach specyfikacje zamówienia rocznik oraz cenę po rabacie...
-
Zamawiałem 29 czerwca i też mam tak samo jak kolega wyżej ,mnie się nie śpieszy i wrzesień pażdziernik odbiór to ok ,nigdy nie widziałem Tipka na drodze ,czytając to forum tyle i tyle czeka się za odbiorem byłem w szoku ile kolorów wersji było na placu od reki ,ja chciałem w automacie i jeden był jednak ubogo wyposażony ,sprzedawca mówił że chcieliby upchnąć trochę aut z placu i proponował duży rabat ,jeszcze wyposażenie bym przełknął ale szary kolor to na kolor chciał dać dodatkowy upust ,z wersji ze skrzynią zwykłą było ok 10 aut
-
13 % na grupę zawodową (nauczyciul :)). Tipo Lounge 61.000 - zniżka na 53.000. Sedan, 1.4. Ganinex Gliwice.
-
Tak wygląda od Lounge w dół ~13 / 11 / 7 / rabat sprzedawcy.
-
Wizyta dziś w salonie Poznań. Rabat grupa zawodowa (nauczyciel) 8% (niezależnie od wersji). Z okazji urodzin 500 nie było dodatkowych rabatów. Zamiast Tipo będzie Duster
-
Ogólnie zauważyłem, że najchętniej zniżki dają na śląsku, poza tym trzeba próbować w różnych salonach. W jednym nie chcieli w ogóle zejść poniżej jakiegoś poziomu procentowego. My przy zamawianiu na koniec czerwca dostaliśmy 11,5 % na wersje easy, natomiast 13,5 % na wersje lounge (zniżka grupy zawodowej). Zdecydowaliśmy się na lounge. Oprócz tego dywaniki gumowe w gratisie. Negocjacje trwały prawie 3 godziny.
-
Cytat:
Napisał
tox88
Ogólnie zauważyłem, że najchętniej zniżki dają na śląsku, poza tym trzeba próbować w różnych salonach. W jednym nie chcieli w ogóle zejść poniżej jakiegoś poziomu procentowego. My przy zamawianiu na koniec czerwca dostaliśmy 11,5 % na wersje easy, natomiast 13,5 % na wersje lounge (zniżka grupy zawodowej). Zdecydowaliśmy się na lounge. Oprócz tego dywaniki gumowe w gratisie. Negocjacje trwały prawie 3 godziny.
Coś w tym jest - mnie największą zniżkę dali w Katowicach ;)
-
potwierdzam jak rozsyłałem oferty po salonach fiata na śląsku było najlepiej. Może za transport płaca mniej :)
-
Na "tureckich" naklejkach na autach stojących u dealera, jako miejsce docelowe było zarówno Bielsko jak i Tychy (pewnie pociągiem). A później transport lawetą po Polsce swoje kosztuje, może być różnica kilku stówek
-
Trochę przesadzili jak dla mnie z tą podwyżką cen od Lipca.
Niby cennikowo jedyne 1000 zł w górę ale rabat na grupę zawodową max 8,5%
Jakby ktoś dostał więcej to niech da znać bo nie wiem czy to jedynie ten salon czy ogólna podwyżka.
-
Cytat:
Napisał
Joozwa
Jakby ktoś dostał więcej to niech da znać bo nie wiem czy to jedynie ten salon czy ogólna podwyżka.
Lakier kolorowy też podrożał. Dajcie znać co z tym rabatem, jeśli rzeczywiście tipek poszedł o 1200zł w górę i zmniejszyli rabat o 4,5 to żegnaj fiacie:D Jeden dylemat byłby z głowy
-
Cytat:
Napisał
Joozwa
Mi dealer mówiąc o podwyżce 1000 zł. nic nie mówił o zmianie rabatów. Ten rabat na grupę zawodową po części jest od FAP a po części od dealera. Jeśli komuś się nie pali to czekałbym do października wtedy zaczynają spuszczać z tonu
-
Dostałem 17,5% Tipo Sedan Lounge + Pakiet Business (nie sprzężony z pakietym Bezpieczeństwo- kiedyś się tak dało) + instalacja gazowa. Wyszło mi 57 200 (lub bez gazu 53 300).
Wartość Auta: 59 100
Pakiety: 5 450
Instalacja gazowa: 3 900 (gaz nie podlega rabatowi)
Rabat: -11 250
Autko nowe, nigdy nie używane, stojące już w magazynie (trzeba tylko zainstalować gaz). Jedyne ustępstwo na jakie poszedłem to kolor- chciałem czerwone, a będzie srebrne, ale myśle że się opłacało (srebrny też ładny).
Negocjacje krótkie, poprostu pokazałem, że na otomoto taki sam stoi za 55k (bez gazu).
To jest link, który pokazałem: https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-t...-ID6yY0BX.html (Z czym sam bym pewnie z tego nie skorzystał, nie wiem jakby to było z instalacją gazową, a auto biorę w leasing. Niemniej przydało się do zbicia ceny w salonie.)
Powodzenia w negocjacjach.
-
No, na firmę dostałeś dodatkowe 5%, rabat tylko dla firm...
-
hmmm kolega coś pomieszał. Rabaty się nie łączą (tj. grupa +firma), a widzę że kwota pakietów jest dziwna. Pakiet business kosztuje 2800 zł. Rabaty ok. 15 %- 16 % są na floty. Jedyna możliwość to auto zeszłoroczne.
-
3 załącznik(i)
Autko z tego roku. Tak pakiety tez mi sie nie zgadzaja bo jest metalik 2400 + business 2800 ale gdzie jeszcze 250?? to nie wiem. Tak jak mówilem ja nie pytałem o żadne pakiety dla grup, czy na firmę. Poprostu pokazałem, że taki sam jest na otomoto.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Załącznik 28855Załącznik 28856Załącznik 28857
-
Do czego to doszlo, zeby za metalik w tipo trza bylo placic 20% wiecej niz w golfie. Fiat chyba wzial sobie do serca ze mu sprzedaz rosnie
-
Rzeczywiście. Lakier metalizowany u mnie w kosztorysie był po 2200pln. Ale ostateczna cena i tak dobra. Szacun.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Z oferty wujka (dla mnie), że pakietu bezieczeństwa tam nie ma.
-
Autko już odebrane, znalazłem w środku jeszcze dywaniki dodatkowo i pełnowymarowe koło zapasowe:)