A potem będzie o strzelającej gumie w gaciach od spinania się...
To jest widok strony w wersji do druku
A potem będzie o strzelającej gumie w gaciach od spinania się...
qbator dokładny email to: customercare.poland@fcagroup.com lub można właśnie poprzez dane kontaktowe na stronie fiata. Mam jeszcze pytanie po aktywowaniu w końcu tego unconnect live trzeba coś robić żeby był też tom tom live? Bo ja nie widzę żeby w nawigacji się coś zmieniło przed aktywowaniem i po aktywacji usługi unnconect? Co dokładnie daje ten tom tom live?
Tom Tom live głównie pokazuje natężenie ruchu na wybranej trasie, działa jak Google Maps, wskaże inną alternatywną drogę, pokaże warunki pogodowe, użyteczne miejsca w pobliżu lub na zaplanowanej trasie.
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Ale trzeba to gdzieś uruchomić żeby było live czy wystarczy zalogować się do unconnect i po prostu w radiu właczyc nawigacje i juz jest live?
Ja włączam nawigację i jest, oczywiście musi być sparowany telefon i włączona aplikacja uconnect . Działanie live widać po pokazaniu się na ekranie po prawej stronie takiego szarego paska z informacjami drogowymi.
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
To musze zwrócić uwage nastepnym razem czy cos takiego mam
Z tego co pamiętam to w menu Navi musisz wejść w usługi TomTom i tam aktywować ...status sieci powinien się zmienić na połączono a w widoku mapy ( tym ogólnym bez wyznaczania trasy ) po jakimś czasie pojawi się dużo kolorowych punktów z widocznymi utrudnieniami na drogach aha i jeszcze wejdź w Twoje dane i prywatność i tam też trzeba wyrazić zgodę na wysyłanie informacji do TomTom.
Dziś po 15 ponownie nie działało.
Dziś rano nie działał traffic w TT.
Dziś zaktualizowala się aplikacja Uconnect live w telefonie. Może teraz będzie lepiej...
Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka
Chyba z zakładki uconnect zniknęła ikona fb?
Załącznik 35612
Dzisiaj przestał u mnie działać TomTom Traffic w Uconnect NAV 7 Live HD w Tipo SW (w ustawieniach wyskakuje mi - brak połączenia). Pozostałe aplikacje działają i mają połączenie z internetem.
Czy u kolegów wystąpił dziś taki sam problem, czy tylko u mnie coś się zepsuło?
U mnie tak samo.
U mnie też przestał działać TT traffic.
U mnie od samego początku posiadania auta nie działa TT trafic i weather (autko mam niecały miesiąc ;-) ).
Niby ma to być, usługa aktywna do 31.12.2022, zalogowany na uconnect itd., a tu d..a blada. Nawiedzać serwis czy jak ?
Nawigacja działa i nawet udało mi się ją zaktualizować do nowej wersji i nawet nie trwało to długo, jakieś 40 min.
Tylko czemu wyskakuje brak połączenia, skoro wszystkie usługi mają ważność ?
Dzisiaj dzwoniła pani z FCA i powiedziała, że niedziałanie live traffic i weather może być spowodowane przez zmianę systemu, jaki ma miejsce w firmie (?) i jeśli w przyszłym tygodniu dalej tak będzie to mam znowu do FCA to zgłosić.
Tak że w sumie traffic dalej nie działa.