Masz szybszy pendrive.
To jest widok strony w wersji do druku
Masz szybszy pendrive.
Ktoś próbował instalować z czytnika z karty mikro sd?
czy silnik miałeś cały czas włączony? podczas aktualizacji? to jakby nie było 1h :)
Aktualizacja nawigacji (map) zajmuje ok 1h 20 minut. Silnik nie musi być włączony, można w ustawieniach włączyć opóźnione wyłączanie radia 20 min, wtedy po wystartowaniu aktualizacji można wyłączyć stacyjkę (radio pozostaje włączone). Potem wystarczy co ok 15 minut włączać stacyjkę na 30 sek. Pod koniec (po ok 1h 15 min) można zostawić stacyjkę włączoną aż do zakończenia aktualizacji.
Ponieważ nie włączamy silnika warto przy aktualizacji przełączyć światła na dzienne, wyłączyć klimę i ew. inne niepotrzebne odbiorniki prądu.
Albo zrobic aktualizacje podczas jazdy w trasie na przyklad
Albo uruchomić silnik i zrobić... jezdze na gazie to przynajmniej w trakcie aktualizacji popracował sobie na benzynie... burzujstwo, nie?
MOPAR udostępnił nowe mapy.
Geographic area: Europe
Latest version: 1015
Release date: 2018-08-21
Size: 7.2GB
Można pobrać pod adresem.
https://maps.mopar.eu/en/private/personal-area
Dziś rano zaglądałem z ciekawości i była jeszcze wersja 1011.
Zgrałem tę aktualizację i jak zawsze próbuję wrzucić na pendriva 16 g (ten co zawsze) a to mi wyskakuje komununikat, że "plik jest za duży dlaocelowego dsystemu plików" :roll: !??? O co chodzi???? Przecież to ma tylko 7,5 g????
Może spróbuj zmienić pendrive na inny niż ten co zawsze?
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
próbowałem. Wchodzi na 32 G. Na 16 G nie wchodzi. Zaraz lecę kupić większy pendrive. Ale to dziwne. Czy ktoś już robił tę aktualizację?
Nie rozpakowywałem, bo tego się nie rozpakowuje przecież.
Dobra - przeczytałem instrukcję, chyba się zmieniła ;-) Spróbuję zgodnie z instrukcją.
Dzięki za pomoc i sorki za zawracanie głowy.
Instrukcja jest taka sama jak zawsze, plik który pobiera się ze strony zawsze się rozpakowywało i dopiero pliki
rozpakowane wrzucało się na pendriva :)
Skleroza. Robiłem to już kilka razy a dziś mnie zaćmiło. ;-) I męczę się od rana. Głupi ja. :lol: Dobrze, że jest forum
40 minut i nowa mapka jest :D
Użyłem wolny pendrive 8GB i po 1h 20min aktualizacja map 1015 zakończyła się powodzeniem.
Ciekawe, ja ma kilka sztuk USB 2.0 i kilka na USB 3.0 z odczytami od 16(2.0) do 60MB/s(3.0) i co bym nie wsadził zawsze oscyluje w granicy 80-90"