To jest widok strony w wersji do druku
-
Banner ogólnie to bardzo dobre akumulatory. W EXIDE padła widocznie jakaś cela ale po 4 latach nie powinno się to stać. Ja swojego Autocrafta wymieniałem profilaktycznie po prawie 6 latach ale nadal trzyma on napięcie 12,85V nawet po kilku miesiącach stania w garażu więc Brat wstawił go do swojego starego Seata 1,9 ;-)
Alternatory najczęściej padają gdy akumulator już nie domaga.
-
Cytat:
Napisał
lisekg
Alternatory najczęściej padają gdy akumulator już nie domaga.
U mnie to była ta rolka, pasek się stopił i mam teraz nafajdane czarną, klejącą gumą w komorze silnika. Alternator po wymianie rolki i paska nadal działa bez zarzutu. Gwarancja na Exide była na 2 lata chyba, może trzy... Internety podają, że średni czas życia akumulatora to 3-5 lat, zmieściłem się w widełkach.
Cytat:
Napisał
lisekg
Ja swojego Autocrafta wymieniałem profilaktycznie po prawie 6 latach
Pozazdrościć, dobra sztuka ewidentnie!
-
Też będę musiał pomyśleć o wymianie akumulatora. Jakiś czas temu wyleczyłem się z markowych akumulatorów i kupuje jak najprostsze i jak najtańsze. Wiele osób, z którymi rozmawiam, ma podobne podejście. Lata temu na jesień korzystając z pewnych zniżek, jakie miałem w zaprzyjażnionym sklepie motoryzacyjnym oboje ze szwagrem kupiliśmy BOSCH S4 , tak samo solidarnie po około 2,5 roku nadawały się na śmietnik... Obecny jakiś tam no name kupiony jeszcze przez poprzedniego właściela ma ok 3,5 roku i się końćzy.
-
Ja osobiście mam firmy SMF Polski producent z Mielca, jak na razie spisuje się doskonale
-
A do 1.9 150 KM w automacie ile dajecie Ah?