Widziałeś może gdzieś do tego instrukcje..?
To jest widok strony w wersji do druku
Widziałeś może gdzieś do tego instrukcje..?
Dziękuje bardzo :)
Analizując instrukcje od cromy to trzeba tam sciągać cięgna od skrzyni? Druga instrukcja od kolegi do chyba ogółem skrzyń m32 raczej tego nie uwzględnia jak i widziałem na yt filmik od vectry c z tą skrzynią też nie odczepiali od skrzyni cięgien stąd moje pytanie co do instrukcji od fiata..?
Edit: :):) ma ktoś może filmik do tego bądź to robił, w innych autach jakoś kumam co i tak a w cromce jednak jakos tak inaczej tego polozenia serwisowego nie ma boje sie ze cos zepsuje :) POMOCY :P
Jeśli masz problem z 2 to może być problem z linką, która działa przy odchylania dźwigni lewo prawo (do fotela kierowcy/pasażera).
W praktyce najczęściej trzeba maksymalnie skrócić linkę na samoregulacji (tak, żeby była najbardziej napięta, to ten element ze sprężynką, naciskasz ten dzyndzel trzymany przez sprężynkę i skraczasz linkę, puszczasz dzyndzel, regulacja się blokuje) żeby ruch do fotela kierowcy od razu przesuwał wybierak w skrzyni.
Ja z kolei mam problem z 1. 2 wchodzi lekko, ale 1 masakrycznie, a na regulacji nie mam już zapasu, wystarczy minimalnie naprężyć linkę i 1 wchodzi bez problemu... Może masz to samo, tylko z 2 ;-)?