Malnij jeszcze w taką samą czerń trójkąciki przy szybach, tam gdzie się lusterka reguluje. Dopełni całości.
To jest widok strony w wersji do druku
Malnij jeszcze w taką samą czerń trójkąciki przy szybach, tam gdzie się lusterka reguluje. Dopełni całości.
Flok?! Nigdy! Masz Sienę, w jakim stanie jest tylna półka? Pewnie kiepskim i są na niej czarne farfocle, z którymi dzisiaj walczyłem... Tak, to jest flok... Teraz jadę z papierem o gradacji 80, żeby się ich pozbyć. Po czasie czarny flok też się tak zrobi.
Ale szary plastik mnie dobija... nie wiem co z nim zrobić... Jakieś rady? Plasti dip?
Interes życia :D Magnaty Do Sieny, moc nieznana, ale przetestowane i młócą wzorowo ^^ Oba za... 20zł! :D
tak prawde mówiąć dopiero w to lato zaczeło mi sie kruszyc :) - ale mysle jak bede miał czas aby nie obszyc tego materiałem :P takim jak sie obija głosniki :)
co to za magnaty nabyłes ? 6x9 ?
co do szarych plastików to racja cos trzeba z tym zrobic ;)
PLASTI LAK - ZMIEŃ KOLOR GUMA OCHRONNA - NIE DIP (3877124811) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Magnatom przyjrzę się jutro, a w przyszłym czasie też myślałem właśnie nad obiciem owej półki. Wymyśliłem szarą alcantarę i tym też chcę obszyć nową kierownicę i drążek zmiany biegów. A plasti lak to tańszy odpowiednik plasi dipa i słyszałem, że jakościowo gorsze.
zawsze mozna pomyslec nad zrobieniem nowej polki tylnej za pomoca zywicy..i wlokna szklanego...zalezy jak porownywalne ceny beda to zestawu w alkantarze...
Wole oryginalna, prócz właśnie floku praktycznie niezniszczona, a z laminatem różnie bywa.
Głośniki to Magnat Power Plus 162 ;) Nówencje stoją po 115zł/2 sztuk, ale z osłoną/maskownicą.
Rodzaj: głośniki 2 drożne
Rozmiar: 165 mm
Moc Max: 120 W
Moc RMS: 60 W
Skuteczność: 90 dB
Impedancja: 4 ohm
Pasmo przenoszenia: 35 - 21.000 Hz
Podział częst.: 4000 Hz
Prócz deski rozdzielczej gryzą mnie jeszcze pedały... (te pod kierownicą :D ) Przejrzałem alledrogo i znalazłem takie fajne, ameliniowe i o mało krzykliwym wyglądzie.
Nakładki na pedały ALU + guma - super cena!!! (3918412027) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
UNIWERSALNE NAKŁADKI NA PEDAŁY KOMPLET (3858372685) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ale te mi się jakoś najbardziej podobają SPORTOWE NAKŁADKI NA PEDAŁY FIRMY TYPE R (3887127563) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Pomożecie mi w wyborze? :) A może Wy macie jakieś propozycje? :) (Nie chcę zrobić wsi ze Sieny, ale oryginalne mi się nie podobają)
sprawdz w auchanie....tam tez sa podkladko nakladki type R...normalnie...strach sie bac....elementry czarno czerwone - a nakladki srebrne - nie za duzo choinki??
Ale są jakieś inne prócz oryginalnych? Też mi się wydaje, że to wieś, dlatego szukam o jak najmniej krzykliwym wyglądzie
Te ostatnie... Type R... mało krzykliwe, i bezinwazyjny montaż... jak już, to te chyba najlepsze by były.
w auchanie z napisem type r i troche bardziej kratkowana..na tych z twoich linkow R to dla mnie wyglada jak plastik te aluminium....
Letni setup.
Załącznik 13750Załącznik 13751Załącznik 13752Załącznik 13753Załącznik 13754
Planuję objeździć na nich ten sezon, za rok będą chyba inne. To chyba lepsza opcja, niż czarne stalówki + ewentualnie brzydkie, poobdzierane kołpaczki. 15", 205, Przód R45, tył R50, ET jak się nie mylę 38. Tak, jeździły na Hondzie i się znaczkiem nie przejmuję.
Aaa, nie wiem, czy zauważyliście, ale znikły czarne listwy z drzwi i winyl ze słupków "B". Lepiej? :)
To już pewne! W przyszłym miesiącu Siena idzie do cięcia... Progi i podłogę dostanie nową :D
I taki bonusik z zeszłego roku. Kumpel wyszperał na dysku ;)
Załącznik 13755
Wszyscy "negatyw!, negatyw!" Ja wyszedłem im naprzeciw i zrobiłem pozytyw \\:D/
O ile brak winylu na drzwiach ok to brak listew bocznych nie do przyjęcia. Auto wygląda nienaturalnie. Listwy optycznie go wydłużały teraz wygląda jakoś takos nie proporcjonalnie?? tak mi sie widzi :D
Może musiałbyś to zobaczyć na własne oczy. Listwy były bardzo zniszczone i tylko szpeciły ;)
Uwaga!
Przy rozklejaniu tajwańskich przednich kierunkowskazów (cleany) nie podgrzewać ich, jak się to robi z reflektorami! Nie podważać śrubokrętem! W palcach starać się je rozłączyć, dopiero gdy śrubokręt wejdzie w szczelinę prostopadle, to go okręcać, bo klosze są delikatne :P
fajnie to wyszlo :) ale i tak bede sie upieral ze do alusow jakas gleba to by sie zdala :D
wiadomo, no ale nie wezmę pożyczki na amorki :P
gleba -40 u neki bedzie cie kosztowała 300 zł
Nie ma się co trudzić z malowaniem tylnego kloszu - samego odbłyśnika. Moja, oryginalna na górze, poszprejowana cała na czarno na dole.
Załącznik 13871
Jednak tych tajwanów nie doceniłem :D po odbłyśniku jeździłem palcem, mocno go dociskając, nawet stary, twardy i szorstki koc nie zrobił na lustrze wrażenia, dopiero poddał się, gdy kilkakrotnie przejechałem go nitrem :P
Załącznik 13872
Zmiany, zmiany, zmiany. Nowe patrzałki ;) (Sorka za mój budżetowy garaż :P)
Załącznik 13906Załącznik 13907Załącznik 13908Załącznik 13909
Jeśli kogoś interesuje, to klejone na poliuretanowej masie klejąco-uszczelniającej z Bolla. Niestety właściwości oryginalnego kleju nie ma (nie puści po podgrzaniu), ale łatwo usunąć plamy po palcach z kloszu (choć z samych palców ciężko). Nie róbcie tylko silikonem sanitarnym! ;)
Jak na razie dalej są oryginalne, jutro kierunek szrot za kostką i dekielkiem. Jeśli tego nie dostanę, to ich nie zakładam.
Pytanie. Czy kierunkowskazy z Peugeota Partnera będą pasować do Sieny? Wyglądem podobne, ewentualne niewielkie przeróbki nie robią problemu. Chcę zrobić je tak jak przednie. Migacze boczne CLEAR CHROM 2szt PEUGEOT PARTNER (4001832295) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.