To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Fiat Stilo -
Ostatnio pisałem że zabieram się za hamulce,tzn czyszczenie,smarowanie i ogólne oględziny, wszystko było zrobione i hamulce były w porządku i nie była jeszcze konieczność ich wymiany,do dzisiaj:smile:. Podczas hamowania słychać było głośne tarcie,zajrzałem więc do nich i okazuje się że klocków już prawie nie ma a tarcza ma duży rant;-)
Tarcze już zamówione TRW cena ok 130 zł szt i klocki też TRW 140 komplet, oczywiście oś przednia
-
1 załącznik(i)
Aktualny stan licznika;-)
Załącznik 9526
-
Panowie jest problem,Stilon zjadł mi prawie 3 litry oleju silnikowego na 1200km. 2 miesiące temu wymieniałem i już kontrolka czasami mnie informuje o niskim poziomie. Szykuje się remont???
-
a moze nie zjada tylko gdzies ucieka...
-
Pod autem zawsze suchutko. Przy wymianie oleju oglądałem go od spodu dokładnie i też nie zauważyłem nigdzie miejsc wycieków,pocenia,tak ogólnie to od spodu jest suchy.
-
jak by tyle palił to napewno było by to czuc z wydechu albo widac :)
-
a kopci jakos dziwnie... przegazuj go, moze wyrzuci swoje i zobaczysz zy zjada
-
Tak jak pisałem wcześniej że na początku trochę dymi na biało,później jest spokój. Może spróbować zmienić olej na inny, ten valvoline co zalałem to jest syntetyk,może wlać półsyntetyk?
-
a co to ma być za rożnica.. masz auto z 2002 roku i zadnego ci nie powinnien brać... tez nie wiem po co zmienia prawie każdy na jakiś nowy, potem inny i jeszcze inny.. jak auto jeżdziło dobrze na tym co miałeś czy selenia czy tam mobil to taki lej.. ja tam na mobilu cały czas i ojciec juz 10 lat w mareia mobil i zero problemów..
-
Mi tak Ford brał po robocie uszczelki pod głowicą ... chyba uszczelniacze poszły :( ale na zimnym silniku kopcił na niebiesko ... jak się zagrzał było wszystko OK..
A twój kopci ??
-
Cytat:
Napisał
Quler
A twój kopci ??
Na niebiesko? Nie
-
Cytat:
Napisał
sebaoo2
Na niebiesko?
No tak jak piszę .. mój na zimnym silniku kopcił ... tak na biało - niebiesko ... ale dokładnie nie wiem co mu było bo tak już go sprzedałem ... :)
-
Cytat:
Napisał
Quler
już go sprzedałem ...
Też nad tym myślę...
-
Cytat:
Napisał
sebaoo2
Też nad tym myślę...
Chcesz się Stilona pozbyć ... :( kup coś w JTD ... będziesz zadowolony .. :D
-
Cytat:
Napisał
Quler
Chcesz się Stilona pozbyć ...
Tego 1.6 tak,ale myślę nad 1,9 właśnie JTD;-)
-
Cytat:
Napisał
sebaoo2
Tego 1.6 tak,ale myślę nad 1,9 właśnie JTD
No myślę ,że jak byś trafił na jakiś zadbany egzemplarz .. to nie będziesz żałował swojego wyboru ... :)
-
dla mnie bzdura.. sprzedawać auto bo coś sie dzieje.. kopcił ci na biało niebiesko bo brało gdzies płyn chłodzniczy
-
Cytat:
Napisał
CichyJerry
bo brało gdzies płyn chłodzniczy
Kolego nie płyn tylko olej i to w dużych ilościach bierze,płyn chłodniczy jest w porządku
-
-
Cytat:
Napisał
sebaoo2
Stilo sprzedane
za dobrą kasę poszło?;d