To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Siena 1.6 16v HL -
Dygam sie i namyslam sie..Jutro jeszcze pojade do ASO zapytam ile by mnie to kosztowalo..Niewiem czy kazdy tak ma..Ale jakas mam histerie oddawac samochod na 2dni do mechanika na takie male dziury..
Czy ktorys moglby sie pochwalic dobrym sprawdzonym woskiem do karoserii ktory mozna nakladac szmatka??
Bo te co poleca autoswiat itp..to nie przekonuja mnie..
-
jak chcesz cos na prawde dobrego to kup collinite 476 albo meguiars #16 :) ja na ten sezon biore wlasnie collinite. Co do tych dziur to ta wieksza jest to fabryczne miejsce podkladania lewarka, u Ciebie i tak jest to w niezlym stanie, u mnie juz te miejsca powpadaly, ale niedlugo niunka idzie do blacharza i sie ja zrobi na cacy ;)
-
1 załącznik(i)
Załącznik 7569
Slabo to widac ale przed zima musze zmieniac blotniki przednie...
Otwory technologiczne sa prawie kompletnie dziurawe..wiec za kazdym razem bede musial przypominac jakiemus mechanikowi ze w miejsach do tego przeznaczonych na przodzie nie bedzie mogl juz podnosic..bedzie musial czarowac gdzies indziej..
-
oj powiem ci ze zaraz pewnie sie pojawi dziura w podłodze ;)
-
Bede mial wiecej pieniedzy...To bede stawiaj na spawanie..Niema co sie zastanawiac..
-
5 załącznik(i)
No i bardzo dumny i ucieszony jestem po odbiorze Auta. Trafilem na super Lakiernika. Duzo doradzil..powiedzial..Odpowiedzial mi na pytania z roznych dziedzin :). Widac ze Fiat Dostal nowe zycie.
Z Czasem Tak jak mowilem wczesniej..musze zalatwic sobie blotniki przednie i przygotowac jakis wiekszy czas na pospawanie otworow technologicznych :)
Załącznik 7581Załącznik 7582Załącznik 7583Załącznik 7584Załącznik 7585
Koszt Calkowity 350zl. Tanio i napewno dokladnie..
Zdjecia robione kalkulatorem Sony Xperia :D
-
no i fajnie :) jak widac u Ciebie nie ma jeszcze zadnej lipy z blachami :) zobaczymy co bedzie u mnie po odbiorze :) moja beda robic 7-10 dni hehe myslalem czy pozniej zostawiac nakladki progowe czy nie.......ale bez tych nakladek strasznie lyso to wyglada :-)
-
Moze i lyso..Ale szczerze ci powiem..Ja musze juz zaczac ratowac swoja podloge ze wzgledu na otwory technologiczne. Z przodu podnosnik nie moze juz podnosic za przygotowane do tego specjalne miejsca :P
-
Tak trochę łyso bez ty plastikowych progów.
-
Sory. Ale plastikowe progi juz niemam od dawna..I nigdy wiecej ich nie zaloze..Dla mnie naprawde niszcza tylko podwozie..A jak niemam alusow i obnizenia to tym bardziej to sie nie nadaje.Samochod tylko zbiera piach i gnije :D
-
gnije bo brakuje w tych nakładkach dodatkowych odpływów - co z tego, że od spodu nie przylega ściśle, jak i tak jest tak wyprofilowana jakby za rynnę miała robić, i wszystko co się tam dostanie i tak trzyma wilgoć, a potem progi gniją...
ja u siebie założę, jak tylko zrobi się na tyle ciepło, żebym mógł pomalować raz jeszcze spód i progi...do tego góra plastikowej nakładki idzie na klej, a na dole dodatkowe otwory się pojawią lub wytnę zbędne kawałki, żeby syf miał którędy spływać...a na dokładkę jakieś chlapaki się zamontuje :)
-
Ogolnie posluchac niektorych tutaj a niektorych mechanikow to prawda taka - Ze z tymi wszystkimi niby zabiegami typu wieksze dziurki i Pozniej na to chlapaki - Ktorych tak naprawde niema dedykowanych do Sieny itp..Strzela sie sobie samemu w stope.
Nie zeby kogos obrazac czy cos...
No ale
Cytat:
Napisał
Maciek R4
do tego góra plastikowej nakładki idzie na klej
..Ogolnie no comment i bez OT :P
-
2 załącznik(i)
Załącznik 7882Załącznik 7883 Juz u mnie i tanio jak na ASO.
Poczytac troche o wymianie i wogole takie tam. Mam nadzieje ze bedzie ok :)
-
-
Japonskie :P...Zapomnialem szczelinomierza kupic do swiec i jakos moze na weekend zaczne wymieniac..Wole zeby bylo cieplej..Oryginalne na dzien dzisiejszy kosztowalyby 280zl :P.
-
no też mam NGK a ile daleś za sztuke
-
NGK nie są ąz takie drogie
-
no wiem, pytam z ciekawości bo ja za swoje 18 zł szt.
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
mogłeś przewody też NGK kupic,był by komplet
-
Bo jak wymieniać to wszystko :)
-
widze że te świece jedno jedno elektrodowe.. hm.. czemu nie brałeś dwu ? lepsze są..