Nie wiem skad wiekszosc z Was bierze tak dobre rezultaty, moja srednia przy 90% na miescie to ok 10l, (czasem 9.8 czasem 10.2)
ekonomiczna jazda jest niestety nie dla mnie, ale nawet jak probowalem bardzo mocno to zeszlem max na 9l
oczywiscie w trasie to inna historia i spada do 6l-7l przy ok 130kmh.
Zaczynam myslec ze cos z moja Croma jest nie tak i chyba sie temu przyjze dokladniej.
Co prawda jestem tu nowy ale Croma latam juz prawie 2 lata.
Na pierwszy rzut poleci kolektor o ktoryms ktos juz tu wspominal:
Regeneracja kolektorów dolotowych CDTI, JTD, TID
dodatkowo czyszczenie EGR, mysle takze o tunningu czipa i zastanawiam sie co jeszcze.
Nie przychodzi mi nic innego do glowy jak na razie a jedynie co mysle ze wplywa na moje duze spalanie to duze felgi i szerokie kapcie.
Polecacie jakies dodatkowe zabiegi lub mam zwrocic na cos uwage?
Za 3 tygodnie robie rozrzad wiec planuje wszystko za jednym zamachem.
Bede bardzo wdzieczny za komentarze i uwagi.
Z checia bym zaczal nowy temat: Jak Zredukowac Spalanie w Cromie 150 MultiJet Auto, ale jestem swiezak i na razie nie moge.
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Czyli ze nie patrza ze np ta konkretna wersja Cromy powinna byc E5 i jesli nie jest to nie przechodzi? Dodam tylko ze tu na Wyspach chyba bardziej restrykcyjnie podchodza do przegladu MOT i do badania emisji spalin, zawsze sie dostaje wydruk jaka emisja, bo to ma tez bezposredni wplyw na to jaki zaplacimy Road Tax, oczywiscie przedzialy sa juz ustalone z gory ale tak np moja Croma powinna miec 187g/km a jesli po wyjeci DPFa bedzie 200 to juz zupelnie inny przedzial TAXu..